Zsírégetés: amikor a kivétel erősíti a szabályt

2018-12-19 | 
 / 5.0
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Mi itt a Builder hasábjain mindig elmondjuk, hogy a zsírégetés hatásossága elsősorban az étrenden múlik. Edzés és táplálékkiegészítők nélkül is lehet fogyni, ez nem is kérdés, hiszen sokan tapasztalták már saját magukon. A kérdés inkább az, hogy érdemes ezek nélkül nekiállni az úszógumik eltüntetésének? De igazából ezen sem kell filózni, hiszen erre határozott NEM a válasz.

A testmozgás és a kiegészítők nagy mértékben megkönnyítik, hatásosabbá teszik a zsírégetést, és még a közérzetünkön is tudnak javítani és nem utolsó sorban gyorsabban hozzák meg az eredményeket.

Testmozgásnak a súlyzós edzést és az azt kiegészítő aerob/kardió tevékenységet szoktuk javasolni, étkezés terén pedig vannak különböző diétás módszerek (1,2), amiket szintén érdemes kiegészteni zsírégetőkkel, ha a lehető legjobbat szeretnénk kihozni az erőfeszítéseinkből, és nem elégszünk meg az átlagos eredményekkel.

Arról, hogy kinek milyen zsírégető javasolt, egyénfüggő. Általánosságban elmondható, hogy csakúgy, mint az edzés előtti kiegészítők esetében, itt is azok a termékek működnek a legjobban, amelyekben van stimuláns. Ez a legtöbb esetben koffein, de a szinefrin (keserűnarancs) és bizonyos növényi kivonatok is ebbe a kategóriába tartoznak. A stimulánsok olyan szerek, melyek a szimpatikus idegrendszert aktiválva működnek. Hatásuk érezhető: beveszed, érzed, hogy működésbe lépett.

A stimulánsok olyan szerek, melyek a szimpatikus idegrendszert aktiválva fejtik ki érezhető hatásukat.

Erősebbek, mint a stimulánsmentes zsírégetők, éppen ezért nem szedhetők folyamatosan, és mivel megemelik a pulzust, edzés előtt sem szoktuk javasolni a szedésüket, hiszen a testmozgás már alapból megemeli a szívveréseink percenkénti számát, a kettő együtt túl sok lehet egyeseknek.

És most jöjjön az a bizonyos kivétel!

Kivétel a szabály alól az olyan zsírégető, melyben "csak" koffein, az edzés előtti bedurrantó termékek elsőszámú alapanyaga munkálkodik stimulánsként. Mivel a pre-workoutokat edzés előtt kell szedni, ilyen esetben a csak koffeines zsírégetőt simán bedobhatjuk egy-egy kardió session előtt. A koffeinnel természetesen egyeseknek még mindig vigyázniuk kell, hiába nincs más stimuláns a termékben.

Természetesen egy ilyen termékben nem csak koffein van, hiszen akkor a kávét is hívhatnánk zsírégetőnek. Bizony egyéb hatóanyagokkal is megerősítik ezeket, például krómmal, zöld tea kivonattal, L-karnitinnel – csak hogy a legnépszerűbbeket említsem.

Ha diétázni készülsz, rendben van az étrended, edzeni is jársz, és esetleg kedvet kaptál a leírtak alapján egy hasonló zsírégetőhöz, ne keresgélj tovább. A Shredex pont ilyen. Viszonylag kevés koffein (220 mg) van benne, más stimuláns nincs. A zsírégetés megkönnyítése érdekében ezen felül még 15 összetevőt tartalmaz, ez bizony tekintélyes mennyiség, még a felsorolásába is bele lehet fáradni.

A cikkben eddig említett hatóanyagokon felül a termékben van gyermekláncfű, ami enyhe vízhajtó hatású, tehát érdemes figyelmet szentelni a kellő hidratációnak a kúra alatt. A benne lévő Quercetin erősíti zöld tea kivonat hatását, örvendetes, hogy a Scitec még erre is gondolt.

108 kap. 
 / 4.8
5%   7 990 Ft  
7 590 Ft

Multifunkció

A Shredex igazi multifunkciós termék, hiszen nem csak egy nagy diétában válik hasznunkra, sima edzés előttinek is használhatjuk. Hiszen ugye nem csak a diétát követően kell jól kinézni, hanem egész évben.

És ez még mindig nem minden: vannak benne a tápanyagok felszívódását segítő anyagok is, név szerint a bioperin és a naringin, tehát a termék még az izmosodást is támogatja, ami szintén egy nagy piros pont.

Nem, a Shredex kávét azért nem tud főzni, de nem is érdemes mellé még plusz koffeint bevinni.

Nem árt meg ez a sok összetevő? Mennyit szedjek belőle?

Amennyiben ismeretlen számodra még a Shredex, azt javasoljuk, ne a teljes, 3 kapszulás adaggal próbáld ki. Kezdetben 1 szemet szedj belőle, majd fokozatosan emeld a mennyiséget 3 szemre, a tűrőképességed függvényében.


Shop.Builder havi legolvasottabb cikkei
Az alábbi cikkben megnézzük, hogy izomcsoportonként melyik az az egyetlen gyakorlat, amelyik a legalkalmasabb az adott izom tömegének növelé...
Nem olyan bonyolult: elhatározás, egy kis tájékozódás, egy kis szabadidő; jó edzésmódszer, következetes edzések, komolyan vett, tiszta étkez...
A gyors, és egyszerű válasz az is lehetne erre, hogy akkor keress másik sportot. Mert tetszik, vagy sem, de azért a súlyzós edzés egyik saro...
Félni kell a 24 órás időszakos böjttől, vagy sem? Veszít izmot a test, ha egy napig nem kap táplálékot? Ehhez hasonló fontos és érdekes kérd...
Testépítő és fitness edzéstervek kezdőktől haladókig mindenkinek! Kezdő átmozgató edzéstervek, haladó ossztott edzéstervek, sztáárok edzéste...
Félve kezdek bele ebbe a cikkbe, mert az ösztönös edzés tipikusan olyan dolog, amit csak haladóbb szinten érdemes csinálni, és még ekkor is ...
Újra és újra előkerülő kérdés, hogy edzőtárssal jobb-e edzeni, vagy magányos farkas módjára, zord, céltudatos arckifejezéssel zúzzunk a tere...
A Shop.Builder adatbázisában több, mint száz edzésterv, és eddig közel 200 gyakorlat leírása található meg, többnyire videós bemutatással. A...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!