Zsírégetés: amikor a kivétel erősíti a szabályt

 / 5.0
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Mi itt a Builder hasábjain mindig elmondjuk, hogy a zsírégetés hatásossága elsősorban az étrenden múlik. Edzés és táplálékkiegészítők nélkül is lehet fogyni, ez nem is kérdés, hiszen sokan tapasztalták már saját magukon. A kérdés inkább az, hogy érdemes ezek nélkül nekiállni az úszógumik eltüntetésének? De igazából ezen sem kell filózni, hiszen erre határozott NEM a válasz.

A testmozgás és a kiegészítők nagy mértékben megkönnyítik, hatásosabbá teszik a zsírégetést, és még a közérzetünkön is tudnak javítani és nem utolsó sorban gyorsabban hozzák meg az eredményeket.

Testmozgásnak a súlyzós edzést és az azt kiegészítő aerob/kardió tevékenységet szoktuk javasolni, étkezés terén pedig vannak különböző diétás módszerek (1,2), amiket szintén érdemes kiegészteni zsírégetőkkel, ha a lehető legjobbat szeretnénk kihozni az erőfeszítéseinkből, és nem elégszünk meg az átlagos eredményekkel.

Arról, hogy kinek milyen zsírégető javasolt, egyénfüggő. Általánosságban elmondható, hogy csakúgy, mint az edzés előtti kiegészítők esetében, itt is azok a termékek működnek a legjobban, amelyekben van stimuláns. Ez a legtöbb esetben koffein, de a szinefrin (keserűnarancs) és bizonyos növényi kivonatok is ebbe a kategóriába tartoznak. A stimulánsok olyan szerek, melyek a szimpatikus idegrendszert aktiválva működnek. Hatásuk érezhető: beveszed, érzed, hogy működésbe lépett.

A stimulánsok olyan szerek, melyek a szimpatikus idegrendszert aktiválva fejtik ki érezhető hatásukat.

Erősebbek, mint a stimulánsmentes zsírégetők, éppen ezért nem szedhetők folyamatosan, és mivel megemelik a pulzust, edzés előtt sem szoktuk javasolni a szedésüket, hiszen a testmozgás már alapból megemeli a szívveréseink percenkénti számát, a kettő együtt túl sok lehet egyeseknek.

És most jöjjön az a bizonyos kivétel!

Kivétel a szabály alól az olyan zsírégető, melyben "csak" koffein, az edzés előtti bedurrantó termékek elsőszámú alapanyaga munkálkodik stimulánsként. Mivel a pre-workoutokat edzés előtt kell szedni, ilyen esetben a csak koffeines zsírégetőt simán bedobhatjuk egy-egy kardió session előtt. A koffeinnel természetesen egyeseknek még mindig vigyázniuk kell, hiába nincs más stimuláns a termékben.

Természetesen egy ilyen termékben nem csak koffein van, hiszen akkor a kávét is hívhatnánk zsírégetőnek. Bizony egyéb hatóanyagokkal is megerősítik ezeket, például krómmal, zöld tea kivonattal, L-karnitinnel – csak hogy a legnépszerűbbeket említsem.

Ha diétázni készülsz, rendben van az étrended, edzeni is jársz, és esetleg kedvet kaptál a leírtak alapján egy hasonló zsírégetőhöz, ne keresgélj tovább. A Shredex pont ilyen. Viszonylag kevés koffein (220 mg) van benne, más stimuláns nincs. A zsírégetés megkönnyítése érdekében ezen felül még 15 összetevőt tartalmaz, ez bizony tekintélyes mennyiség, még a felsorolásába is bele lehet fáradni.

A cikkben eddig említett hatóanyagokon felül a termékben van gyermekláncfű, ami enyhe vízhajtó hatású, tehát érdemes figyelmet szentelni a kellő hidratációnak a kúra alatt. A benne lévő Quercetin erősíti zöld tea kivonat hatását, örvendetes, hogy a Scitec még erre is gondolt.

108 kap. 
 / 4.8
 
7 990 Ft

Multifunkció

A Shredex igazi multifunkciós termék, hiszen nem csak egy nagy diétában válik hasznunkra, sima edzés előttinek is használhatjuk. Hiszen ugye nem csak a diétát követően kell jól kinézni, hanem egész évben.

És ez még mindig nem minden: vannak benne a tápanyagok felszívódását segítő anyagok is, név szerint a bioperin és a naringin, tehát a termék még az izmosodást is támogatja, ami szintén egy nagy piros pont.

Nem, a Shredex kávét azért nem tud főzni, de nem is érdemes mellé még plusz koffeint bevinni.

Nem árt meg ez a sok összetevő? Mennyit szedjek belőle?

Amennyiben ismeretlen számodra még a Shredex, azt javasoljuk, ne a teljes, 3 kapszulás adaggal próbáld ki. Kezdetben 1 szemet szedj belőle, majd fokozatosan emeld a mennyiséget 3 szemre, a tűrőképességed függvényében.


Shop.Builder havi legolvasottabb cikkei
A légzésnek sokkal nagyobb szerepe van a hasazásnál, mint hinnéd. Ha rosszul veszed a levegőt hasazás közben, az ronthat a fizikumod kinézet...
A Shop.Builder részletes összefoglalója a Mr. Olympia 2019-ről, benne Brandon Curry, William Bonac, Hadi Choopan, Roelly Winklaar és még sok...
Mi a gyakori vagy ritkább tömegelés, tömegnövelés majd diétázás, befogyás, szálkásítás közötti különbség, azt feszegetjük most a Shop.Builde...
Kevésbé köztudott, hogy a Mr. Olympia nem csak a testépítésről szól. A sportolók nem csak a fizikumukat, hanem a testi erejüket is fitogtath...
Kezdő testépítőknél nagyon fontos, hogy fokozatosan, edzésről edzésre növeljék a terhelést. Ezt megtehetik az ismétlésszám, a súly, vagy pár...
Miért olyan fontos a szálkásító étrend? Azért, mert SOHA nem fogsz leszálkásodni, ha nem táplálkozol a célodnak megfelelően. Megmutatjuk, ho...
A Shop.Builder adatbázisában több, mint száz edzésterv, és eddig közel 200 gyakorlat leírása található meg, többnyire videós bemutatással. A...
Ha szigorúan veszed az étrendedet, pláne ha diétázol, akkor az olyan földi bűnök, mint chips, nachos, popcorn, és társai hamar tiltólistára ...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!