Green Tea Extract (100 kap.)

 
Puritan`s Pride Green Tea Extract 100 kap.
Ár: 3 270 Ft
Egységár: 32,70 Ft/kap.
Nem rendelhető!


Termékleírás összecsukása »

Zöld tea kivonat

A világon sokkal többen fogyasztanak teát, mint bármilyen más italt, persze a víz kivételével. A zöldtea az ivóteák egyike, frissítőként már 5000 évvel ezelőtt is iszogatták a kínaiak. Manapság a zöldteát rendkívül hasznos szernek tartják. Rendszeres fogyasztása nem csak a szívbetegség ellen nyújt védelmet, hanem a szélütés, a rák esélyét és a magas vérnyomást is csökkenti, és a nátha, valamint az influenza tünetein is enyhít. Emellett a fogromlást is megakadályozza, és a kellemetlen leheleten is képes javítani.

A zöldtea igen gazdag a polifenolnak nevezett növényi vegyi anyagokban, ezek az anyagok azonban elvesznek annak az erjedési folyamatnak a során, amelyen a többi tea átmegy. A polifenolok oxidációgátlók, vagyis a tudomány mai ismeretei szerint a szervezet keresztül-kasul bebarangoló, és kíméletlenül pusztító szabad gyököket lebontó anyagok. A szabad gyökök ugyanis rendkívül instabilak, ráadásul energiáikat képesek a sejtmembrán zsírjaira átvinni, ezáltal megrongálni a sejtmembránt és utat nyitni a betegségeknek. A korai öregedést és egyéb betegségek egész sorát szokták a szabad gyökök tevékenységével magyaráni. A zöldtea polifenoljai közül a legfontosabb az epigallokatekhin gallát, vagyis az EGCG. A kutatók kimutatták, hogy az EGCG hatásos oxidációgátló orvosság, sokkal hatásosabb, mint akár az E-, akár pedig a C-vitamin. Mint ilyen, valóban remekül képes megelőzni a bajokat.

Következzék itt egy rövid áttekintés azokról a bizonyítékokról, amelyek erre a következtetésre vezették a tudósokat:

  • Japánban sokkal több ember fogyaszt rendszeresen zöldteát, mint a világ bármely országában. A japán táplálkozástani vizsgálatok kimutatták, hogy pusztán azáltal, ha az ember naponta megiszik négy-hat csésze zöldteát, máris fantasztikus védelemre tesz szert egész sor halálos betegség, illetve a világszerte súlyos gondokat okozó egészségügyi problémák ellen.
  • A legújabb kutatások is megerősítik, hogy a renszeresen zöldteát ivó japánok közt sokkal kisebb a rosszindulatú daganatok, például a máj-, a hasnyálmirigy-, az emlő-, a nyelőcső-, a bőr-, sőt meglepő módon a tüdőrák gyakorisága is. S mindez annak ellenére igaz, hogy a japánok zöme erős dohányos. 1991-ben az Amerikai Rákkutató Társaság kutatói kimutatták, hogy azoknak a japán dohányosoknak, akik rendszersen isszák a zöldteát, 45 százalékkal kisebb az esélyük a tüdőrákra, mint azoknak a honfitársaiknak, akik nem fogyasztják.
  • Egy placebo-kontrollcsoportos kísérlet Európában pedig azt bizonyította, hogy napi két csésze zöldteától még a test zsírrétege is megcsappanhat. A tea persze csak azoknak csökkenti a testsúlyát, akiknek túlságosan vaskos a zsírrétegük.
  • A zöldtea a szív egészségét is óvja. A szívkoszorúér-betegség egyik kockázati tényezője az érfalhoz tapadó, úgynevezett plakkok kialakulása. Ezek a képződmények ugyanis a vér áramlását akadályozzák. Egy másik lehetséges kockázati tényező a vérrögképződés. Ezek a vérrögök aztán elszabadulhatnak, megrekedhetnek egy artériában és teljesen elzárhatják a vér útját. A zöldtea meg képes akadályozni azoknak a plakkoknak a kialakulását, amelyek megsűrítve a vért, vérrögképződéshez vezethetnek.
  • A zöldtea a fogászat fejlődésének is csak nyertese lehet. Kimutatták ugyanis, hogy képes elpusztítani azokat a baktériumokat, amelyek a szuvasodást és a lyukasodást okozzák. Lelassítja azoknak a baktériumoknak a növekedését is, amelyek a halitózis, vagyis a kellemetlen szájszag kialakulásáért felelősek.

Bár rontom az üzletünket, de én azt ajánlom, hogy aki szereti, inkább főzzön teát, mint ezt a terméket eszegesse. Zöldtea főzéséhez használjunk egy teáskanál tealevelet, vagy egy filtert csészénként. Forrásig melegítsük a vizet, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk addig állni, amíg zubogása abbamarad, csak ezután öntsük a teánkra.

Az emberiség évszázadok óta issza a zöldteát csak élvezeti értékéért, minden károsodás nélkül. Ma már tudjuk, hogy a világtörténet egyik leghatásosabb gyógyteájaként tarthatjuk számon. Hívja meg barátait is a teázásra!

Termékleírás összecsukása »Kérdések


Vevővélemények