Zöld kagyló (New Zealand green-lipped mussel)

2015-05-26
 / 5.0
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Mi az amit a szedésével elérhetsz?
  • Immunerősítő hatású
  • Gyulladáscsökkentő hatású
  • Ízületi problémák, reumás fájdalmak esetén hatásos lehet
  • Kiváló omega 3-zsírsavforrás

Ismertető

Egyéb elnevezések

New Zealand green-lipped mussel, tarajos zöld kagyló

Leírás

A zöld kagyló (Perna canaliculus) Új-Zélandon honos kagylófajta, mely tradícionális tápláléknak számít kedvező élettani hatásai miatt. Gazdag glüközaminban és kondroitinben, melyek kiváló ízületi tápanyagok az ember számára, jó EPA és DHA (omega 3 zsírsavak) forrás. A megfelelő minőségű táplálékkiegészítő formulák előállítása speciális, centrifugás eljárással, alacsony hőmérsékleten történő liofilizálással történik, így a hasznos tápanyagok nem semmisülnek meg a végtermékben. Ezzel szemben a magas hőmérsékleten szárított produktumok előállítása során rengeteg hasznos tápanyag vész kárba.

Miért használjuk?

  • Immunerősítő hatású
  • Gyulladáscsökkentő hatású
  • Ízületi problémák, reumás fájdalmak esetén hatásos lehet
  • Kiváló omega 3-zsírsavforrás

További előnyös tulajdonságok

Csonttörés esetén a zöld kagyló kivonat jelentősen lerövidítheti a regeneráció és a felépülés időtartamát. EPA és DHA tartalma miatt a kognitív funkciókra szintén kedvező hatást gyakorolhat.

Hogyan használjuk?

A táplálékkiegészítőkben használatos kivonatokból naponta 1500-3000 mg ideális dózisnak tekinthető, melyet a kedvező hatások elérése érdekében egyenletesen elosztva, 1-2 részletben étkezések közben vagy után célszerű bevenni.

Mellékhatások

Fokozott bélgázképződés, hányinger, hasmenés előfordulhat a szedése során.

Ellenjavallatok

A halfélékre, rák- és kagylófélékre érzékenyek kerüljék a zöld kagyló fogyasztását táplálékkiegészítő formájában is.

Kölcsönhatások

A kivonat koncentrációja tekintettel fokozott elővigyázatossággal alkalmazzuk véralvadásgátló gyógyszerkészítményekkel párhuzamosan

Tiltások és korlátozások

Nincsenek érvényben.


Kapcsolódó cikkek
A D-ribóz (továbbiakban csak ribóz – van ugyanis L-ribóz is, ám ez nem mutat biológiai aktivitást) a természetben előforduló öt szénatomos cukormolekula, ami mi...
A karate egy olyan globális tevékenység, amit kultúrától, nemtől, kortól és bőrszíntől függetlenül a világ minden táján űznek. Ezt eddig is tudtuk – de vajon mi...
A petrezselyem nem csak a gasztronómiában használatos gyógy- és fűszernövény, hanem pozitív élettani hatásai miatt táplálékkiegészítőként is alkalmazzuk....
A tápanyag, ami sok vita tárgya – a kutatások alapján előnyös lehet a súlycsökkentéshez, de az ehhez szükséges adag túl magas ahhoz, hogy napi szinten fogyasszu...
NAC
Az NAC (a cisztein aminosav stabil formája) egy erős antioxidáns hatással rendelkező kiegészítő ütős formája. Az edzés okozta sérülések elleni hatásain felül mé...
Az 5-HTP a szerotonin egyik prekurzora, mely egy neurotranszmitter, és a megelégedettség és boldogság ingerületeit továbbítja. (a széles körben népszerű Prozac ...
Larissa Reis nem csak az edzésben, de a diétás étkezésben is maximalista. Nézd meg, milyen étrendet követ pontosan és meríts belőle ötletet a sajátodhoz!...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!