VitarGO! (0,9 kg)

 / 4.9 111 vélemény
Scitec Nutrition VitarGO! 0,9 kg
Ár: 6 355 Ft
6 690 Ft
Megtakarítás:335 Ft 5%
Egységár: 7 061,11 Ft/kg
Íz:
Darabszám:
Kosárba teszem


Termék más kiszerelései

Termékleírás összecsukása »

VITARGO!

A legjobb edzés utáni szénhidrát

Az izmok építőanyaga a fehérje, viszont az energiaforrás, amit edzésen használsz, az a szénhidrát. Minél jobban el vagy látva a megfelelő szénhidrátokkal, a megfelelő időben, annál hatékonyabban tudsz edzeni. Edzés közben az izmaidban eltárolt szénhidrátot elhasználod. Ha ezt nem pótolod, a szervezeted szépen lassan elkezdi felélni az izmok aminosav tartalékait, így izmaid elkezdenek leépülni. Ezt pedig nem akarod. Nem ezért edzel. Edzés után a szervezeted szivacsként szippantja magába a tápanyagokat. Aminosavakat és szénhidrátokat egyaránt.

"Szerintem az egyik legjobb szénhidrát, edzés után fehérjével fogyasztom, nekem nem csomósodik pedig csak néhányat rázok rajta, ízre nekem a semlegesre esett a választásom így olyan az íze mint a fehérjének. Minőségre szerintem ez a legjobb!"

Edzés után jóformán az egyik legfontosabb feladatod, hogy éltető tápanyagokkal lásd el megfáradt izmaidat. Minél gyorsabban szívódik fel az adott tápanyag, annál hamarabb tudod az izmaidat anabolikus, azaz izomépítő fázisba billenteni. Építőanyag gyanánt gyors felszívódású tejsavófehérjét kell ehhez fogyasztanod. Szénhidrátok közül edzés után a lehető legjobb választás pedig a VitarGO! Miért?

  • mert nem terheli a gyomrodat
  • mert a lehető leggyorsabban szívódik fel
  • mert a lehető leggyorsabban tölti vissza az izmok glikokénraktárait

Titkos információ!

A gyors szénhidrátokat elsődlegesen edzés utánra javasoljuk. Edzés előtt kifejezetten nem szoktuk javasolni pl a szőlőcukor fogyasztását. A VitarGO! sajátosságaiból adódóan azonban edzés előtt fogyasztva sem dobálja meg úgy a vércukorszintet, mint a sima cukrok, ellenben elképesztő módon képes betölteni az izomzatot. Próbálj ki edzés előtt 30g VitarGO!-t, és meglátod! Élvezheted a gyors szénhidrátok minden előnyös hatását, a hátrányos mellékhatások nélkül.

A VitarGO! adagolása

Edzés után a fehérjeturmixodba tegyél 0,5g/tetsúlykilogramm VitarGO!-t és kb fele ennyi tejsavófehérjét. Más napszakban NE használd a VitarGO!-t, leszámítva esetleg az edzés előtti időpontot (ha bírod). Ilyenkor egy adagolókanál VitarGO!-t használj edzés előtt 15-20 perccel. Edzés közben is fogyaszthatod, bár ilyenkor jobbnak látjuk egy BCAA központű aminosav formula bevetését, ilyen pl az Ami-NO Xpress!

A gyártó hivatalos leírása

Szabadalmaztatott szénhidrát-forrás energiaként!

A VITARGO! Vitargo-t tartalmaz, ami egy szabadalmaztatott, nagy molekulasúlyú szénhidrát, átlagosan 500,000 – 700,000 molekulasúllyal. Egyedi, mivel speciális eljárással biztosítható ez a fajta molekuláris profil, ami jelentősen eltér a cukrokétól (glükóz, fruktóz) és a sok termékben megtalálható maltodextrinétől is. A maltodextrin molekulasúlya körülbelül 1,000 – 10,000, a dextrózé pedig hozzávetőlegesen 180! Tudományosan elfogadott, hogy a hosszan tartó szubmaximális edzést az izmok és a máj elérhető glikogén-raktárai korlátozzák, amely nagyobb magas szénhidrát-bevitel esetén. Azt is kimutatták, hogy a glikogén- (a testben tárolt szénhidrát) szintézis üteme akkor a legnagyobb, amikor a glikogén-raktárakat edzéssel lemerítettük. Az edzés utáni glikogén-szintézis üteme nagy fontossággal bír a sportolók számára, mind a nehéz vagy szubmaximális gyakorlatok ismétlődő periódusaiból álló edzések, mind a versenyek során, különösen, ha azokat több, intenzív erőkifejtéssel járó periódus jellemzi. Az izomglikogén szintézise az elfogyasztott szénhidrátokból, függ a glükóz átjutásától a belek nyálkahártyáján és az izomsejtek membránján, valamint a glikogén foszforizációjáért és szintéziséért felelős enzimektől. A vércukor koncentrációjára hat a glükóz, gyomorból, a vékonybélen keresztül a vérbe való áramlása. Kimutatták, hogy egy elfogyasztott oldat ozmolalitása befolyásolja a gyomorból való ürülésének ütemét. Tehát, a magas ozmolalitás késleltetheti a gyomor ürülését, ami késleltetheti a glükóz felszívódását a vékonybélből. A Vitargo-ból egy nagyon alacsony ozmolalitású, de magas szénhidrát-tartalmú ital készíthető!

Cedric McMillan, Team Scitec
Cedric McMillan
IFBB Pro, FIBO Power Pro 2013 bajnok, New York Pro 2012 bajnok
Team Scitec

Használati utasítás

Naponta 1 adag Vitargo! italpor 400 ml vízben feloldva fogyasztandó, edzés előtt, alatt és/vagy edzést követően, szénhidrát forrásként a szervezet energiájához.

Termékleírás összecsukása »Kérdések

Kérdés
2017-08-21
Hello.. Ha reggel edzek kb ébredés után 1 orával, ami rövid 40 perces edzés, akkor rögtön éberedés után érdemes e 1 adagot keverni fehérjéhez, bcaahoz, és kreatinhoz ? Válaszod köszönöm

válasz
2018-02-05
Szia!

Az első étkezésed legyen inkább szilárd tápanyagból zabpehely, a VitarGO!-t hagyd meg edzés utánra.

Vevővélemények

Legjobb edzés utáni cucc
2016-11-29
Sok mindent kipróbáltam már, de eddig ez vált be a legjobban. Ez a fajta szénhidrát nem dobja meg olyan hirtelen a vércukorszintem, mint a többi. Diéta alatt is kiválóan bevált. Jócskán meg kell rázni 4-500 ml vízben, hogy ne csomósodjon, utána mehet bele a fehérje. Az ízetlen verziója sem nyomja el a fehérje ízét, finom krémes állagú marad! Nem olcsó, de tökéletesen hozza, amit ígér!
Alap
2016-12-13
Több mint fél éve használom edzés után. Amióta edzés előtt is fél adaggal elfogyasztok, 5 kg-os súlygyarapodást eredményezett izomban. Szerintem ez nagyszerű, az amúgy nagyon vékony testalkatom miatt. Amíg csak edzeni fogok, mindig vásárolok belőle.
A legjobb
2015-03-11
Szuperül visszatölt, nem édesítem túl vele a turmixot, és egyáltalán nem telít, edzés után fél órával már tudok is kajálni puffadás nélkül. Az ára, hát... valahogy összespórolom máshol, de alább nem adom.
előbb kellett volna
2015-03-30
Régebben szőlőcukort toltam 40-50 grammokat, később próbálkoztam komplexebb ch-val edzés utánra. MIndig fájt a hasam, nem tudtam csak 2 óra mulva enni az edzés utáni turmixot követően. Azt hittem a fehérje miatt van, ezért sok márkát kipróbáltam, mikor beszéltem egyik ismerőssel, akinek ugyanez volt a problémája. Mondta hogy ez nem a fehérje miatt van hanem a nem megfelelő szénhidrát miatt edzés után. Ajánlotta a Vitargo! cuccot... hát basszus, ez 2 éve volt azóta csak ezt nyomom edzés után, teljesen megszűnt a hasmenés, puffadás, újra megindult a fejlődésem és kb 15-30 perc mulva ehetem is a szilárd kaját... érzem hogy pillanatok alatt benyomja a véráramba a Vitargo! a fehérjét, kreatint, tápanyagokat...
Csak ezt használom
2015-03-31
Én a semleges "ízt" szoktam választani. Mint a nevéből is sejthető, valóban semmilyen íze sincs, a fehérjét nem édesíti tovább. Kiválóan oldódik. Egyszer véletlen rendeltem egy narancsosat, az a málnás csokis fehérjével sem volt ihatatlanul édes, de nekem túlságosan "mű narancs" íze volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom, és nem is veszek mást soha.
Tökéletes!
2015-04-24
Igaz hogy arany áron van, de higgyétek el megéri! És ha csak edzés után kajolod akkor kb. egy hónapig elég egy doboz! Az ízetlent szoktam venni és hozzákeverem a scitec-es WPP-hez ami a másik világbajnok termék! Iszonyatosan finom, híg, könnyen csúszik! Fél liter VÍZBE rakok 70g Vitargot és 60g WPP-t. A Lehető legjobb kombó edzés utánra! Ha egyszer kipróbálod ragaszkodni fogsz hozzá... az a fél liter víz a turmixolás után kb. 1 liter lesz, de könnyen lecsúszik, fél óra alatt elnyalogatom mint valami édességet! A WPP-nek köszönhetően alig várom h vége legyen az edzésnek és ihassam :) Semmi de tényleg abszolúte semmi gyomorbaj vagy puffandás nincs, edzés utáni fáradtság sincs, csak izomtelítettség! :) Kétség kívül az egyik LEGHASZNOSABB kiegészítő az oldalon! Megéri az árát! Csak ezt fogom venni ezek után is! Most éppen Amerikázok mert a turmix mellé dobálok befelé BCAA-X kapszulákat is, biztos ami biztos :DDD
edzés közben
2015-05-02
Edzés közben szükségét éreztem egy kis plusz energiának, ezért alapos utánajárás után vettem egy dobozzal. 10g VitarGO!, 10g Glutamin, 5g kreatin megy 1,5 liter vízhez, ezt iszogatom folyamatosan. Az edzés végén is fennmarad a fókuszom, nem esik vissza az intenzitás, ugyanakkor nem telít el, így az edzés utáni turmix is könnyen lecsúszik. Edzés után egyelőre Carb-F-et használok anyagiak miatt, az utána következő kajálásban nem zavar, de elképzelhető, hogy kipróbálom majd ilyen szerepkörben is.
Hihetetlen
2015-05-07
Mióta használom, látványos a fejlődés. A visszatöltés ideje lerövidült, a regenerációm sokkal jobb. Ajánlom.
Kiváló termék
2015-06-25
Kiváló termék. Évek óta ennek a semleges változatát használom az edzés utánimban a fehérje mellett. Jól oldódik, krémessé teszi a fehérjének az állagát, szóval még a legkevésbé finom fehérjének az ízét is feljavítja, arról nem is beszélve, hogy rendesen visszatölti a kiürült CH raktárakat edzés után.
Legjobb szénhidrát
2015-07-06
Mióta megkóstoltam, csakis ezt veszem. Már az 5. dobozzal fogyasztom. Eddig csak a semleges ízűt kóstoltam. Csak edzés után iszom, fehérjével. A fehérjét krémesebbé, finomabbá teszi. Gyorsan visszatölt. Nem puffadok, nincs hányingerem, mint a szőlőcukortól. Oldódása: volt olyan fehérje, amelyikben nehezebben akart, össze tud csomósodni. Most már úgy csinálom, hogy előtte összerázom a fehérjét+vitargot és rács nélkül teszem a shakerbe.
Egyik legjobb szénhidrát.
2015-07-10
Nagyon jó termék. Edzés után összekeverve fehérjével tökéletesen visszatölt. Próbáltam már a Vitargo CRX 2.0-át de az sajnos nincs semleges ízben és nem sikerültek túlságosan ihatóra a turmixaim. Ezzel szemben ezt variálhatom bármilyen fehérjével, tökéletesen oldódik. Kajálást nem befolyásolja akár már turmix után is tudok enni. Tehát nincs telítettség érzetem ami így nyáron különösen jól jön.
Szuperül visszatölt, a legjobb!
2015-07-21
Már régóta használom ezt a terméket és eddig ez volt az, amire nincs semmi panasz! Próbáltam már Vitargo CRX-et is, az is nagyon jó, kreatinnal és sok más extrával, csak a zöldalmás íz, ami fehérjével elkeverve tud kellemetlen ízkombinációt okozni. De persze az is kiküszöbölhető, ha külön fogyasztod el, csak több türelem kell hozzá :) Használtam még Carb-F-et is, az sem volt rossz, de közel sem úgy töltött vissza, mint a Vitargo. Én semleges ízben szoktam használni, kellemesen krémessé teszi a turmixot és teszek még hozzá 5 g kreatint, hogy minden benne legyen, ami kell. Nagy előnye, hogy nem telíti el sok ideig a gyomrot, mint például a dextróz, és így hamar lehet utána szilárd ételt fogyasztani. Szerintem megéri beruházni rá, ha már a kaja megvan, mert a fehérjével nagyon jól kiegészítik egymást, az ízét sem rontja el, mint a szőlőcukor vagy a CRX zöldalmája.