Vitaminnal dúsított emeletes-marcipános palacsinta

 / 4.6
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Elmondhatjuk, hogy ez a palacsinta recept kicsiknek és nagyoknak egyaránt megfelel. Gyerekek és felnőttek által is jóváhagyott, emeletes-marcipános ízbomba, melyet még egy kis extra vitaminnal is megturbózunk!


emeletes marcipános palacsinta recept - hozzávalók

Hozzávalók

  • 200g zabpehelyliszt

  • 2 tojás

  • kb 3 deci mandulatej

  • kb 2 deci szénsavas víz

  • sütőpor

  • édesítő

  • Marcipános marhaprotein (mi ezzel próbáltuk, nyilván a töltelék megy más proteinnel is)

  • kókuszzsír

A recept elkészítése lépésről lépésre

1. Keverd össze a zabpehelylisztet és a sütőport, majd öntsd bele a mandulatejet, az összekevert tojásokat és a vizet. Pici édesítőt is tehetsz bele.

Emeletes marcipános palacsinta elkészítése - I. lépés

2. Hevíts fel egy serpenyőt, tegyél bele kókuszzsírt (nem sokat, épp csak egy picit) majd merőkaállal kimérve kezdd el kisütni a palacsintákat. Lehet dobálni is :)

Emeletes marcipános palacsinta elkészítése - II. lépés


3. Az elkészült palacsintákat helyezd egymásra, közéjük pedig önts minden alkalommal egy kis vízzel kikevert marhaproteint, jelen esetben marcipánosat. A végén a maradék fehérjét öntsd a halomba pakolt palacsinta tetejére.

Emeletes marcipános palacsinta elkészítése - III. lépés

+1: Kipróbáltuk a kedvetekért, hogy hogyan viselkedik a marhaprotein sütés hatására. az utolsó adag palacsintatésztába belekevertünk bő fél adag 100% Hydrolyzed Beef Isolate Peptides-t, tettünk hozzá egy kis extra mandulatejet, és kisütöttük az így keletkező, immár két adagnyi maradék tésztát. Az eredmény: picit hajlamosabb lett volna letapadni, ha hagyjuk, azonban nem szárítja ki a tésztát úgy mint a tejsavó. Alapvetően nem volt nehéz, vagy kellemetlen vele dolgozni. Így nekünk a felső két palacsinta szép barna lett. Tanulság: egy 50g zabpehelyliszt probléma nélkül helyettesíthető ilyen fehérjével. Sőt, ha az arányokat nézzük, akár több is. Ebben az esetben nyilván a fehérjetartalom nő, a szénhidráttartalom csökken.

Tipp: ha folyékonyra felfőzött zselatint keversz bele a fehérjébe, és az elkészülést követően a palacsintát beteszed a hűtőbe, a zselatinos-fehérjés masszával leöntve, akkor egy már-már torta állagú, keményebb sütit kapsz. De nem feltétlenül kell igy trükküznöd - a palacsinták szépen megszívják mad magukat a shake-el, és egészen tartós kis szeleteket tudsz így vágni belőlük, anélkül, hogy trükköznél velük.

Tápanyagtartalom (csak a töltelék fehérje beleszámolásával)

Energia: 956 kalória

Fehérje: 63 gramm

Szénhidrát: 140 gramm

Zsír: 16 gramm

Íme a végeredmény:

Emeletes marcipános palacsinta

Végül pedig itt a vitaminnal dúsított emeletes-marcipános palacsinta elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod


Kapcsolódó cikkek
A zabpelyhes fehérjeturmix elkészítése nem nagy titok, mégis van miért beszélni róla. Apró pici trükkök, és egy kis népnevelés is belefér az aktuális Builder Ga...
Egy jó kis hentestokány nem éppen arról híres, hogy csirkemell filéből készül el, kókuszzsíron… De ez nem jelenti azt, hogy nem lesz finom az étel, ha ezeket az...
Gyertyát ugyan nem hoztunk hozzá, de elkészítettük a Builder Gasztrohoz leginkább illő tortát – a csirketortát! Egyszerű elkészítés, és a végén még a hóba is ki...
Íme egy könnyű mediterrán jellegű diétás recept, csirke, citrom és fokhagyma, valamint egy kis méz és fűszerek felhasználásával. Köretként gerslit készítettünk ...
Hóban, fagyban, szabad tűzön készítettük el az egyik legegyszerűbb csirkés kaját, melynek segítségével változatosságot csempészhetsz a néha bizony dögunalmas cs...
Folytonos probléma, hogy nehéz megenni a napi csirkemennyiséget. Nos, ha bevállalsz egy kis gyurmázást, amíg meggyúrod a golyókat, akkor ez a gyúrós csirkegolyó...
HOZZÁVALÓK * 1 nagy vagy 2 kisebb padlizsán * kókuszzsír * 0,3-0,4l paradicsomszósz * tengeri só, bors, szerecsendió, oregánó * mozzarella a tetejére...
Este, lefekvés előtt még jó, ha betolunk az arcba egy kis fehérjét, ami lehetőleg lassú felszívódású fehérjeforrásból származik. Ha nincs kéznél otthon kazein, ...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!