Tonhallal töltött édesburgonya

2014-11-28
 / 5.0
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Villantani akarsz vendégek előtt? Meg akarod mutatni a csajodnak/pasidnak hogy mekkora ötleteid vannak a konyhában (is)? ;) Vagy csak szeretnél valami egészséges, de laktató kaját, ami nem utolsó sorban finom is? Akkor ez a te recepted!


Hozzávalók - Tonhalas édesburgonya receptHozzávalók

  • 4 közepes édesburgonya

  • 1 tonhalkonzerv

  • 1 doboz light sajtkrém

  • 1 csomag light mozzarella

  • ízlés szerin olajbogyó és/vagy további fűszerek

A recept elkészítése lépésről lépésre

1. Az édesburgonyákat tedd sütőbe kb 45 percre, félbevágva. Megkenheted pici olivaolajjal ott ahol félbevágtad.

Tonhalas édesburgonya elkészítés - I. lépés

2. Eközben a tonhalat és a sajtkrémet keverd össze egy tálban. Ízlés szerint tehetsz bele extra fűszereket, esetleg apróra vágott olajbogyót.

Tonhalas édesburgonya elkészítés - II. lépés

3. Ha megsültek az édesburgonyák, kapard ki a belsejüket és keverd össze a kikapart belsőket a tonhalas-sajtkrémes massszával. Ez után töltsd meg ezzel a töltelékkel a kikapart burgonyákat.

Tonhalas édesburgonya elkészítés - III. lépés

4. Vágd szeletekre a mozzarellát, tedd a megtöltött édesburgonyák tetejére, majd rakd a sütőbe őket további 10-15 percre, hogy rájuk olvadjon a sajt.

Tonhalas édesburgonya elkészítés - IV. lépés

Teljes tápanyagtartalom:

Energia kb: 852 kalória

Fehérje: 73 gramm

Szénhidrát: 113 gramm

Zsír: 12 gramm

Íme a végeredmény:

Tonhalas édesburgonya - elkészült

Végül pedig itt a tonhallal töltött édesburgonya elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod


Kapcsolódó cikkek
Hóban, fagyban, szabad tűzön készítettük el az egyik legegyszerűbb csirkés kaját, melynek segítségével változatosságot csempészhetsz a néha bizony dögunalmas cs...
Hiperrealista gasztronómiai műsorunkban néha a legegyszerűbb dolgot sem sikerül jól megcsinálnunk, de ezúttal nem égünk be, pedig ennél egyszerűbb csak egy faék...
Gyümölcsös csirke recept a Builder Gasztro-ban! Kedvenc csirkemellűnket ezúttal almával és fahéjjal készítettük el, valamint megbolondítottuk egy kis citrommal ...
Történelmi pillanat mindenki számára aki a szerkesztőség némely tagjaihoz hasonlóan meg tud veszni egy kis kókuszos csokiért: elkészítettük a Bounty proteindús,...
Palacsinta recept már akadt a Builder Gasztroban, konkrétan ezzel indult a rovat - lássunk egy újabb verziót, ezúttal diós töltelékkel, vaníliás tésztával!...
Menzás időket idéző ízek, szemét hozzávalóktól mentesen, egészségesen, és kis extrával elkészítve: igen, ez a mi paradicsomos húsgombóc receptünk!...
Fehérjeszeletet házilag készíteni nem olyan nagy kaland. Nálunk is akad erre vonatkozó videó. Na de, diétásat, ami még ehető is, az már picit trükkösebb móka. M...
Ha nem akarod cukorral megtömött sütikkel telerakni a hasadat az ünnepek alatt, tegyél egy próbát ezzel a máktortával! HOZZÁVALÓK: * 200g darált mák * 30...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!