Teszteltük: Scitec T/GH - hormonok és álmok

2015-06-25 | 
 / 4.9
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Voltunk olyan szerencsések, és kaptunk pár doboz Scitec T/GH-t, hogy szerkesztőségileg letesztelhessük, és leírjuk róla a frankót. Ez azt jelenti, hogy kegyetlenek és őszinték leszünk: leírjuk a jót is és a rosszat is, hogy Te minden információ ismeretében dönthess arról, megveszed-e a terméket. Reményeink szerint a jövőben több ilyen terméktesztet is olvashattok majd!


A tesztelők mindegyike súlyzós edzés mellett próbálta ki a terméket. Mindenki az alap kiegészítőket használta még emellett, ami fehérjét, vitaminokat, extra BCAA-t és edzés előtti bedurrantókat jelentett leginkább. Más, hormonszintre bármilyen hatást gyakorló tápkieget senki sem alkalmazott a teszt ideje alatt. Lássuk, mik a tapasztalatok, összegezve, és "átlalgolva"!

Csomagolás

A tesztelő csapat egyetértett abban, hogy a csomagolás dizájnja kellemes a szemnek. Többen kiemelték a por állag előnyét - más kérdés, hogy a kóstolás után ez könnyen változhat, de erről később. Sajnos a szabályozások miatt érdemi infót nem találunk a dobozon a termékről, csak a szokásos kötelező dolgokat, de ez nem a gyártó hibája, hanem a bürokráciáé.

Teszteltük: Scitec T/GH - hormonok és álmok

Összetétel, elvárható hatás

Itt legegyszerűbb, ha beidézem Jerk kolléga szavait, aki híresen alaposan szokta beleásni magát a hatóanyagok hatásmechanizmusába:

Más márkájú DAA-t kapszulás formában több alkalommal is szedtem már, számomra napi 3-4g-os mennyiségben bizonyult hatásosnak. Szerintem jelenleg ez az egyetlen hatóanyag a piacon, amely valóban képes hatást gyakorolni a természetes hormontermelésre akkor is, ha a tesztoszteronszint normális (ez az én esetemben 18 nmol/l volt a legutóbbi vizsgálati eredményem szerint, ilyen érték mellett is hasznos volt számomra a DAA szedése). Gyakran ajánlom a DAA szedését fiatalabb, akár a húszas éveik elején járó sportolóknak is, mivel a DAA más tesztoszteronfokozókhoz képest eltérő módon fejti ki a hatását: serkenti a herék koleszterinfelvételét és közvetlenül fokozza a hormonszintézist a mellékherékben, nem csak a HPTA stimulálásán keresztül gyakorol pozitív hatást a tesztoszteronszintre. Számomra kifejezetten meglepő és üdvös volt, hogy a T/GH egy adagja 3g DAA-t tartalmaz. Az arginin és a karnitin mennyiségét elhanyagolhatónak tartom a termékben, én egyértelműen az egyszeri 3g-os DAA-mennyiségtől vártam a már megszokott kedvező hatásokat. Ugyanakkor maga kompozíció nagyon kíváncsivá tett, hiszen ezeket a hatóanyagokat ebben a kombinációban sosem szedtem még.

Íz, oldhatóság, állag, illat

Nos, a termék íze vacak. A srácok itt finomkodtak az erősen fanyar, és hasonló, kíméletes jelzőkkel. Ha ezt megkóstolod, érezni fogod: ez egy natúr cucc, semmi ízesítés. De mindenkit megnyugtathatunk: aki megbirkózott már valaha a natúr BCAA vagy a kreatin-etil észter ízével, annak nem lesz problémás a TGH sem. Nevezzük egzotikusnak :) A por oldódását jellemezhetjük közepesnek, de a benne maradó szemcsék dacára simán legyűrhető, és ezt különben sem a bársonyos torokra simuló élményért isszuk, ugyebár.

Hatás az első pár használat után

Nos, itt vegyesek a tapasztalatok. Volt aki nem csak este, hanem edzés előtt is alkalmazta, és fokozott bedurranást és erőszintet tapasztalt. Volt aki szabályosan szedte és ugyanezt érezte. Valami azonban több embernél is visszatérő elem volt a beszámolókban: a TGH kissé bezavart az álmokba. Jól olvasod, az álmokba. Ismét idézzük helyi tudósunkat, Jerk-et:

Rövid kutatómunka után arra a következtetésre jutottam, hogy az egyszeri 3g-os DAA-dózis nem mindenki számára lehet megfelelő. Számomra legalábbis semmiképpen sem. Én mindig grammonként, a nap folyamán elosztva, étkezésekkel, figyelve a kiemelt szedési időpontokra (ébredés után, edzés előtt, lefekvés előtt) vettem be korábban a DAA-t, így működött. Nem szabad elfelejteni, hogy a DAA neurotranszmitterként is funkcionál, egy NMDA szubsztrát és képes is kötődni az agyban az NMDA-receptorokhoz. Az NMDA nyugtalanságot és függőséget okozó anyagok elhagyása során jelentkező elvonási tünetekhez hasonló szimptómákat okozhat, pusztítja az idegsejteket azok túlstimulációja révén. Kisebb mennyiségben a szervezetbe juttatva ez a jelenség elhanyagolható, a táplálékkiegészítőkben használatos DAA dózis (~1-4g) pedig nem tényező ilyen tekintetben. Azonban nem egyformán reagálunk minden hatóanyagra, és a jelek szerint az egyszeri nagyobb dózisú DAA bevétele nem mindenki számára megfelelően tolerálható. Az én esetem lehet, hogy egyedi volt, de mindenképpen elgondolkodtató mindaz, amit tapasztaltam. Elméletileg egyszeri 10 gramm DAA bevétele sem toxikus, és nem jár semmilyen negatív hatással, azonban számomra a 3g-os dózis sok volt egyszerre, és nagyjából egy hétbe telt, mire megszoktam. A regenerálódásomra, erőszintemre egyébként ezt követően pozitív hatással volt, a libidómra érdekes módon kevésbé, de érdemi különbséget nem éreztem már a korábban több részletben szedett más DAA-termékekhez képest.

A teszt másik érdekessége volt, hogy a libidóra gyakorolt előnyös hatás nagyobb arányban jelent meg a fiatalabb, 25 év alatti korosztálynál. Pont az ellenkezőjére számítottunk.

Scitec Nutrition TGH a Shop.Builder-en

Hatás a doboz beszedése után

Itt kevés kivétellel mindenki számára erőszint növekedést okozott a termék használata. Volt akinek diéta alatt sem csökkentek jelentősen a használt súlyok. És természetesen a libidóra gyakorolt előnyös hatást is többen kiemelték. Személy szerint a hangulatomon is simán éreztem a hatását, valamint az erőszintet is megnövelte - pedig botrányosan keveset járok edzeni mostanság, de még így is.

Az intenzív álmok végigkísérték több tesztelő egy hónapját is. Jerknek volt olyan szerencséje, hogy ez időnként erotikus álmok képében jelentkezett, de akadt nála horror is nem egyszer. Ezzel kapcsolatosan muszáj bemásolnom Humma véleményét:

Ajánlom azoknak, akik szeretnek álmukban repülő dinoszauruszok hátán lovagolni, illetve a Bartók Béla úton lebontott házak tövében a Colossal sügerezni!

Viszont ennek ellenére az alvást a legtöbben pihentetőnek jellemezték a termék szedésének ideje alatt.

Összegzés, ajánlás

Inkorrekt lenne nem megemlíteni, hogy volt, aki az égvilágon semmit nem tapasztalt a T/GH-tól, de ő UFO, neki semmi nem szokott hatni, mi meg itt toljuk bele a drága tápkieget :) A legtöbben egyetértettünk abban, hogy ez elsősorban haladó cucc, azok számára megfelelő akik nem íz fetisiszták, és az alapok rendben vannak náluk. Kifejezetten hasznosnak bizonyult diétában, és ha az alapok rendben vannak, akkor borítékolható az erőszint növekedés a termék használatának eredményeképpen.

Mindent összevetve, a tesztelők (10 fő) által adott pontokat leátlagolva a TGH 5-ös skálán 4-es osztályzatot kapott a Buildertől.


Kapcsolódó cikkek
Megint egy zöld cucc, megint egy egészségbarát megoldás: ismét kipróbáltunk egy superfood-ot, ezúttal a Scitec-től a Vita Greens-t. Hozzáadott vitaminokkal egy ...
Tóth Dani - bármilyen meglepő - ismét nem betonozik vagy fát vág, inkább megmutatja a hátedzését. Ha úgy érzed, hogy mindent tudsz a témáról, akkor ezt most ne ...
Sziasztok! KÖSZÖNÖM A TESZTELÉSI LEHETŐSÉGET! LASSAN KÉT HETE HASZNÁLOM A SCITEC PRO LINE CSOMAGJÁT, AZT HISZEM MÁR TUDOK ÉRDEMBEN MESÉLNI A HATÁSÁRÓL. Magam...
Kathi Béla tökéletesen működő tanácsokat ad a sima pados vagy Smith-gépen is alkalmazható fokos nyomáshoz, ami a mellizom edzésének nélkülözhetetlen kelléke....
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében és a Scitec Nutrition támogatásával 2014 júniusában első alkalommal került megrendezésre egy katonai erőpróba. Az ...
Bodó Imiékkel leteszteltük a Scitec legújabb desszertjét, a Protein Muffint. Egy deci vízre, 120 g muffinporra, egy sütőre és pár formára van szükség hozzá...
Az első hét az ismerkedés jegyében telt, persze messzemenő következtetéseket elhamarkodott lenne ennyiből levonni, de annyit azért kijelenthetek, hogy határozot...
Az edzés utáni fehérje bevitel kritikus fontosságú, de tűrhető kompromisszum a sima tejsavó koncentrátum. A drágább fehérjékre nem feltétlenül érdemes költeni -...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!