Arnold: A testépítés Nagy Enciklopédiája

 / 5.0 5 vélemény
Könyvek/Magazinok Arnold: A testépítés Nagy Enciklopédiája
Ár: 4 220 Ft
4 990 Ft
Megtakarítás:770 Ft 15%
Nem rendelhető!


Termék más kiszerelései

Termékleírás összecsukása »

ARNOLD SCHWARZENEGGER: A TESTÉPÍTÉS NAGY ENCIKLOPÉDIÁJA

Nemcsak a testépítés elitjének, de minden olyan sportember számára, aki valamilyen formában súlyzós edzést végez, ez a könyv valóságos biblia. A kötetben Arnold Schwarzenegger a legújabb edzési, táplálkozási, versenyzési, sportpszichológiai és sportorvosi irányvonalakkal ismerteti meg az olvasót. A remekül megírt, tartalmas szöveget számos illusztráció egészíti ki; a könyv lapjairól napjaink nagy body building sztárjai köszönnek ránk. A hétszeres Mr. Olimpia címmel büszkélkedő testépítő fenomén és nemzetközi sztár nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy enciklopédia nagyságú kötetbe sűrítse a testépítést érintő valamennyi terület legújabb kutatási eredményeit.

„Arnold ha valamihez nevét adja az csak tuti dolog lehet!”
Az előszóban Arnold elmondja hogy ezt a könyvet nem életrajzi műnek szánta, hanem eligazításnak a tesépítésben a kezdő szinttől a profi versenysportig. Áttekintést nyújt, hogy a súlyzós edzés az élet számos területén bizonyította hasznosságát.

ARNOLD SCHWARZENEGGER – BILL DOBBINS
A TESTÉPÍTÉS NAGY ENCIKLOPÉDIÁJA

„Arnold ha valamihez nevét adja az csak tuti dolog lehet!”
Az előszóban Arnold elmondja hogy ezt a könyvet nem életrajzi műnek szánta, hanem eligazításnak a tesépítésben a kezdő szinttől a profi versenysportig. Áttekintést nyújt, hogy a súlyzós edzés az élet számos területén bizonyította hasznosságát.

A bevezető után már tudtam hogy egy profin összeállított művel állok (ülök) szemben. Az első fejezetben a testépítő sport történetével és fejlődésével foglalkozik egészen az 1890-évek kezdetétől napjainkig. A soron következő fejezetet azoknak szánták, akik nem a versenyszerű tetépítést tűzték ki célul, hanem akik más sportágak mellett szeretnének kondíciójukon javítani. Ezután tanácsokat kapunk hogy hogyan válasszunk edzőtermet, milyen az edzéshez nagy segítséget nyújtó felszereléseket vigyünk magunkkal. Az edzést érintő igazán fontos és hasznos tudnivalókkal a következő fejezetek foglalkoznak. Betekintést nyerhetünk a különböző edzéselvekbe, szó esik a nyújtás fontosságáról és végrehajtásáról. Ahhoz hogy ezek után a megfelelő edzéstervet ki tudjuk magunknak alakítani, meg kell tudnunk testtípusunkat (ektomorf, mezomorf, endomorf). Ha ez megvan, belevághatunk az edzésbe. A következő részekben az edzést különválasztja a kezdő szintű programtól, a profi versenyszintű edzésprogramig. Arnold a könyv nagyobbik részében tüzetesen kitér az összes izomcsoport gyakorlataira és azok helyes végrehajtására, de bemutatja a hibásan végrehajtott mozdulatokat is.

A soron következő fejezetben a versenyzés minden csínját-bínját elsajátíthatjuk. Minden olyan kérdésre választ kaphatunk amire ezidáig más könyv nem tért ki (a pózolástól a verseny előtti vízhajtásig). Az étkezés résznél is ugyanilyen teljes és minden igényt kielégítő információkat kaphatunk a helyes táplálkozástól a célorientált versenydiétáig. Mivel a kemény edzések kisebb-nagyobb sérülésekkel járhatnak, az utolsó fejezet a sérülések kezelésével foglalkozik.

Utószó: Ha valaki egy olyan testépítéssel foglalkozó művet keres amiben a sportággal kapcsolatos összes kérdésre választ talál: Hát megtalálta! (800 oldal !!!)
Különösen tetszenek a könyvben szereplő illusztrációk, aminek nagyrészét 70 és 80-as évekbeli testépítők alkotják: ”Az akkori krém!” A könyv rengeteg olyan képanyagot tartalmaz ami külön magában is nagy értéket képvisel! A „mellette” levő információkkal pedig egy felbecsülhetetlen értékű kincs kerülhet a könyvespolcunkra. Hasznos és kellemes olvasást!

/sztereó/

Termékleírás összecsukása »


Kérdések

Kérdés
2014-04-02
Sziasztok!
Mikor lesz újra rendelhető a termék/lesz egyáltalán újra rendelhető?

válasz
2014-04-03
Szia!

Úgy tűnik, nem lesz már elérhető, hacsak nem jön újabb kiadás.

Vevővélemények

Egyedülálló kiadvány
2014-08-18
örök hálám ezért a könyvért (évekkel ezelőtt kaptam édesanyámtól), rengeteget tanultam belőle erről a sportról, kezdve a gyakorlatoktól a táplálkozáson át egészen az ehhez szükséges mentalitásig. A benne lévő képanyag meg önmagában megéri az árát, egyedülálló kiadvány.