Teljes kiőrlésű (gyúrós) palacsinta

 / 4.8
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Ki ne szeretné a palacsintát? Szerencsére megvan a módja annak, hogy egészségesen, finomított és gyors szénhidrátok nélkül, és némi extra fehérje hozzáadásával is elkészítsük ezt a csemegét.


Hozzávalók

(kb. 9 palacsintához):

  • 1,5 csésze (4dl víz) víz

  • 3 tojás

  • 150g teljes kiörlésű búzaliszt (Graham liszt)

  • 1tk méz (10g)

  • 10g olvasztott kókusz zsír

  • 1 késhegynyi só

Hozzávalók a teljeskiőrlésű (gyúrós) palacsintához

A recept elkészítése lépésről lépésre

1. Összekeverjük a vizet a liszttel, az olvasztott kókuszzsírral.

2. Egy másik tálban felverjük a tojásokat a sóval

Teljes kiőrlésű palacsinta elkészítés 1-2 lépés

3. Összekeverjük a két tál tartalmát.

4. Felforrósítunk egy serpenyőt (lehetőleg kerámiabevonatosat használjatok, mert a teflon sütés közben mérgező gázokat bocsát ki), amibe az első palacsinta sütése előtt egy minimális kókusz zsírt teszünk.

5. Egy merőkanálnyi masszát öntünk a serpenyőbe, amit gyors mozdulatokkal körbeforgatunk, hogy egyenletesen lepje el a serpenyőnk alját.

6. Amint kész az egyik oldala (kb. 40 másodperc) megfordítjuk a palacsintát, s további kb. 30 másodpercig sütjük.

Teljes kiőrlésű palacsinta - kisült a tészta!

Tápanyagtartalom 1 palacsintában:

Energia: 97 kalória

Fehérje: 4,1 gramm

Szénhidrát: 12 gramm

Zsír: 3,6 gramm

Töltelék lehetőségek

A töltelék lehetőségek tárháza végtelen, de lehetőség szerint kerüljük a cukrozott kakaó, a cukrozott lekvárok használatát.

Íme néhány ötlet:

- Gyümölcsös túró (zsírszegény túró + gyümölcsdarabok + ízlés szerinti Stevia vagy mesterséges édesítő)

- Proteinkrém (fehérjepor + natúr joghurt)

- Diós (darált dió + nyírfacukor)

- Fahéjas (fahéj + nyírfacukor)

- Almás mák, melynek elkészítése a következő:

1. Három alma héját, csutkáját eltávolítjuk, majd lereszeljük. Ehhez hozzákeverünk 100g darált mákot, s egy citrom (ha éppen nincs otthon akkor narancs is megteszi) lereszelt héját. Ebbe a masszába tehetünk rumban áztatott mazsolát is, de különböző ízű fehérjeporokkal is lehet kísérletezni.

2. Ha a töltelék túl kemény, szilárd lenne, akkor egy további reszelt almával, vagy egy kis tejjel lazíthatunk rajta, a lényeg hogy szépen kenhető legyen a palacsintába.

Íme a végeredmény:

Almás mák töltelék keverés előtt

Almás mák bekeverve

És a teljes kiőrlésű palacsinta elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod


Kapcsolódó cikkek
Hozzávalók * 45g teljes kiőrlésű liszt * 1 tojás * 150g tonhalkonzerv, sós lében * só, fehérbors, metélőhagyma, fokhagyma, chili * kókuszzs...
Volt már egy mikrós torta a Builder Gasztro-ban, de ez még annál is egyszerűbb, és bár cseppet sem mondható diétásnak, mindenképpen mentes mindenféle szeméttől,...
Hóban, fagyban, szabad tűzön készítettük el az egyik legegyszerűbb csirkés kaját, melynek segítségével változatosságot csempészhetsz a néha bizony dögunalmas cs...
A zsíroknak többféle fajtája létezik, némelyik közülük szükséges ahhoz, hogy hosszú távon egészségesek maradjunk. Mindazonáltal fontos odafigyelni az arányokra...
Mai adásunkban egy közepesen problémamentes sütit készítettünk el. Bár picit oda is sikerült égetni, mégis, aki odafigyel a sütőre, egészen kiváló finomságot tu...
Gyakran visszatérő kérdés a csajok körében, hogy edzés után (legyen szó súlyzós edzésről, aerobról vagy kardióról) szükséges-e azonnal szénhidrátot fogyasztani,...
JÓ ÉS ROSSZ KOLESZTERIN Emlékszünk még azokra az időkre, amikor azt hittük, minden zsír rossz? Aztán a kutatók rájöttek, hogy nem minden fekete vagy fehér, és ...
Megalkottuk a “salátát”, ami tartalmaz kellő mennyiségű fehérjét, szénhidrátot és még jó zsírokat is. Idáig a salátát biztosan nem soroltad az igazi hardcore-gy...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!