Teljes kiőrlésű (gyúrós) palacsinta

 / 4.8
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Ki ne szeretné a palacsintát? Szerencsére megvan a módja annak, hogy egészségesen, finomított és gyors szénhidrátok nélkül, és némi extra fehérje hozzáadásával is elkészítsük ezt a csemegét.


Hozzávalók

(kb. 9 palacsintához):

  • 1,5 csésze (4dl víz) víz

  • 3 tojás

  • 150g teljes kiörlésű búzaliszt (Graham liszt)

  • 1tk méz (10g)

  • 10g olvasztott kókusz zsír

  • 1 késhegynyi só

Hozzávalók a teljeskiőrlésű (gyúrós) palacsintához

A recept elkészítése lépésről lépésre

1. Összekeverjük a vizet a liszttel, az olvasztott kókuszzsírral.

2. Egy másik tálban felverjük a tojásokat a sóval

Teljes kiőrlésű palacsinta elkészítés 1-2 lépés

3. Összekeverjük a két tál tartalmát.

4. Felforrósítunk egy serpenyőt (lehetőleg kerámiabevonatosat használjatok, mert a teflon sütés közben mérgező gázokat bocsát ki), amibe az első palacsinta sütése előtt egy minimális kókusz zsírt teszünk.

5. Egy merőkanálnyi masszát öntünk a serpenyőbe, amit gyors mozdulatokkal körbeforgatunk, hogy egyenletesen lepje el a serpenyőnk alját.

6. Amint kész az egyik oldala (kb. 40 másodperc) megfordítjuk a palacsintát, s további kb. 30 másodpercig sütjük.

Teljes kiőrlésű palacsinta - kisült a tészta!

Tápanyagtartalom 1 palacsintában:

Energia: 97 kalória

Fehérje: 4,1 gramm

Szénhidrát: 12 gramm

Zsír: 3,6 gramm

Töltelék lehetőségek

A töltelék lehetőségek tárháza végtelen, de lehetőség szerint kerüljük a cukrozott kakaó, a cukrozott lekvárok használatát.

Íme néhány ötlet:

- Gyümölcsös túró (zsírszegény túró + gyümölcsdarabok + ízlés szerinti Stevia vagy mesterséges édesítő)

- Proteinkrém (fehérjepor + natúr joghurt)

- Diós (darált dió + nyírfacukor)

- Fahéjas (fahéj + nyírfacukor)

- Almás mák, melynek elkészítése a következő:

1. Három alma héját, csutkáját eltávolítjuk, majd lereszeljük. Ehhez hozzákeverünk 100g darált mákot, s egy citrom (ha éppen nincs otthon akkor narancs is megteszi) lereszelt héját. Ebbe a masszába tehetünk rumban áztatott mazsolát is, de különböző ízű fehérjeporokkal is lehet kísérletezni.

2. Ha a töltelék túl kemény, szilárd lenne, akkor egy további reszelt almával, vagy egy kis tejjel lazíthatunk rajta, a lényeg hogy szépen kenhető legyen a palacsintába.

Íme a végeredmény:

Almás mák töltelék keverés előtt

Almás mák bekeverve

És a teljes kiőrlésű palacsinta elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod


Kapcsolódó cikkek
Melyik a világ legjobb kajája? Egy egész generáció válaszolja: a rántott hús. És igazuk van, mert a panírozott csirke egészen máshogyan sül meg, mint a natúr. ...
Hozzávalók: * 150 g gomba * 150 g kígyóuborka * 100 g sárgarépa * 15 g kókuszzsír * 50 g paradicsom * Egy kis csomag light mozzarella * 200g zsi...
Felejtsd el az egérkísérleteket. Miután számos, ellentmondásos patkánykísérletet végeztek a szénhidrátok anyagcserére és egyes betegségekre gyakorolt hatásával ...
A teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztása csökkenti a férfiak esetében magas vérnyomás kockázatát - állítják az American Journal of Clinical Nutrition aktuális ...
Nincs más otthon, csak egy kis zöldség, meg a szokásos csirkéd? Semmi gond, itt az ideje, hogy megfőzd életed első lecsós csirkéjét! Tipikus konyhai maradékpusz...
Egy kis kínai, jöhet? Na nem az az olajban tocsogó, kóbor macskából készült éttermi vacak, amit minden gyorsbüfében megkapsz, hanem egy testépítő tiszta élelmis...
Tele van az internet kólás horrorvideókkal, ahogy beleég a fazékba. Most viszont megtudhatod, hogyan lehet értelmesen használni a kólát sütéshez. Katt!...
Arra gondoltunk, hogy javaslunk pár alternatívát nektek, arra az esetre, ha unjátok már a csirkemellet, pulykát, marhát, halat. Mindenki életében eljön a pont a...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!