Tahinis-mentás szószban sült halfilé

 / 5.0
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Ezúttal egy elsőre nagyon durván extrának hangzó, ám pofonegyszerű halas receptet láthatsz az aktuális Builder Gasztro-ban! Nem kalóriaszegény, de nem is szemét kaja, figyeld csak!


Hozzávalók - tahinis-mentás sült halHozzávalók

  • 500g halfilé

  • 100g szezámmag

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 fej hagyma

  • mentalevél

  • 1 nagy citrom

  • olivaolaj

  • só, bors

A recept elkészítése lépésről lépésre

1. Aprítsd fel a hagymát és sóval, borssal pirítsd meg.

2. Daráld le a szezámmagot, majd keverd össze a kinyomott fokhagymával, kis citromlével, 2-3 evőkanál olajjal és fél deci vízzel. Botmixerrel dolgozd őket egybe. A szezámmagot egészben is használhatod ha nincs kávédarálód, ez esetben tovább kell botmixelni. Végül keverd bele a megpirított hagymát is.

Tahinis-mentás sült hal elkészítés - I. lépés

2. A halszeleteket tedd egy tűzálló tálba és öntsd rájuk a szószt. Mi többet használtunk, mert a botmixer csak nagyobb mennyiséget tudott "kezelni", de a fentebb jelzett mennyiségekkel is működik a dolog!

Tahinis-mentás sült hal elkészítés - II. lépés

3. Sütőben a halszeletek méretétől, állapotától függően (fagyott-e vag sem, stb) 10-20 perc alatt el is készül. Rizzsel, kuszkusszal, vagy más teljes őrlésű gabonával egyaránt fogyasztható!

Teljes tápanyagtartalom (köret nélkül, 100g szezámmaggal számolva)

Energia kb: 1332 kalória

Fehérje: 120 gramm

Szénhidrát: 33 gramm (zabpehelyliszt mennyisége függvényében)

Zsír: 80 gramm (ennek java része a szezámmagból, ezek esszenciális zsírok - igaz, a hő hatására elvesztik előnyös tulajdonságaikat)

Íme a végeredmény:

Tahinis-mentás sült hal - elkészült

Végül pedig itt a tahinis-mentás szószban sült halfilé elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod


Kapcsolódó cikkek
Ki ne szeretné a palacsintát? Szerencsére megvan a módja annak, hogy egészségesen, finomított és gyors szénhidrátok nélkül, és némi extra fehérje hozzáadásával ...
A madártej jó, a madártej finom, sajnos azonban cseppet sem diétás. Persze, csak akkor, ha televágod mindenféle cukorral, pudingporral meg isten tudja még, mive...
Igen, tudjuk! Az étcsoki nem éppen diétás, de ezt az édességet nem is a diétád legkeményebb szakaszában érdemes fogyasztani, ám ha tömegelsz, vagy csak megenged...
Diétás mákos gubát már készítettünk, de annak csak a nevében volt köze a mákos gubához. Itt van most egy nem feltétlen szénhidrátszegény, ám egészséges verzió a...
Hozzávalók: * 500g brokkoli * 40g zabkorpa * 100g görög vagy natúr joghurt * Goji bogyó * 15 magkeverék ízlés szerint * Himalája só, ci...
Gyümölcsös csirke recept a Builder Gasztro-ban! Kedvenc csirkemellűnket ezúttal almával és fahéjjal készítettük el, valamint megbolondítottuk egy kis citrommal ...
Méltatlanul ritkán van a gasztroban halétel, pedig a hal jó, a halat szeretjük, még ha drágább is, mint a csirke. Ezúttal megtöltöttük, feltekertük, kisütöttük,...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!