Tahinis-mentás szószban sült halfilé

2014-11-28
 / 5.0
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Ezúttal egy elsőre nagyon durván extrának hangzó, ám pofonegyszerű halas receptet láthatsz az aktuális Builder Gasztro-ban! Nem kalóriaszegény, de nem is szemét kaja, figyeld csak!


Hozzávalók - tahinis-mentás sült halHozzávalók

  • 500g halfilé

  • 100g szezámmag

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 fej hagyma

  • mentalevél

  • 1 nagy citrom

  • olivaolaj

  • só, bors

A recept elkészítése lépésről lépésre

1. Aprítsd fel a hagymát és sóval, borssal pirítsd meg.

2. Daráld le a szezámmagot, majd keverd össze a kinyomott fokhagymával, kis citromlével, 2-3 evőkanál olajjal és fél deci vízzel. Botmixerrel dolgozd őket egybe. A szezámmagot egészben is használhatod ha nincs kávédarálód, ez esetben tovább kell botmixelni. Végül keverd bele a megpirított hagymát is.

Tahinis-mentás sült hal elkészítés - I. lépés

2. A halszeleteket tedd egy tűzálló tálba és öntsd rájuk a szószt. Mi többet használtunk, mert a botmixer csak nagyobb mennyiséget tudott "kezelni", de a fentebb jelzett mennyiségekkel is működik a dolog!

Tahinis-mentás sült hal elkészítés - II. lépés

3. Sütőben a halszeletek méretétől, állapotától függően (fagyott-e vag sem, stb) 10-20 perc alatt el is készül. Rizzsel, kuszkusszal, vagy más teljes őrlésű gabonával egyaránt fogyasztható!

Teljes tápanyagtartalom (köret nélkül, 100g szezámmaggal számolva)

Energia kb: 1332 kalória

Fehérje: 120 gramm

Szénhidrát: 33 gramm (zabpehelyliszt mennyisége függvényében)

Zsír: 80 gramm (ennek java része a szezámmagból, ezek esszenciális zsírok - igaz, a hő hatására elvesztik előnyös tulajdonságaikat)

Íme a végeredmény:

Tahinis-mentás sült hal - elkészült

Végül pedig itt a tahinis-mentás szószban sült halfilé elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod


Kapcsolódó cikkek
Mai adásunkban egy közepesen problémamentes sütit készítettünk el. Bár picit oda is sikerült égetni, mégis, aki odafigyel a sütőre, egészen kiváló finomságot tu...
Hiperrealista gasztronómiai műsorunkban néha a legegyszerűbb dolgot sem sikerül jól megcsinálnunk, de ezúttal nem égünk be, pedig ennél egyszerűbb csak egy faék...
Elmondhatjuk, hogy ez a palacsinta recept kicsiknek és nagyoknak egyaránt megfelel. Gyerekek és felnőttek által is jóváhagyott, emeletes-marcipános ízbomba, mel...
Csak 15 perced van főzni? Ezt a villámgyors csirke receptet kb ennyi ideig tart összedobni, kicsomagolástól tálalásig, már persze ha ügyesen tudsz húst kockázni...
Egy jó kis hentestokány nem éppen arról híres, hogy csirkemell filéből készül el, kókuszzsíron… De ez nem jelenti azt, hogy nem lesz finom az étel, ha ezeket az...
A szénhidrátmentes zsemle elkészítése nem kis feladat, de megvan hozzá a nyersanyag és az akarat, a forgatás viszont durva anomáliákba torkollva egészen a tudom...
Hozzávalók * 500g darált marhahús, zsírtartalom max 10% * 2 fej lilahagyma * 6 koktélparadicsom (vagy más paradicsom) * pirospaprika, majoranna...
Tudtad, hogy kiváló lepény készíthető a tonhalkonzervből? Reggelire, vagy bármilyen napszakra kiváló választás lehet, már csak azért is, mert könnyen szeletelhe...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!