Tablettás aminó-készítmények

A tablettás komplex aminó-készítmények a legelterjedtebbek. Sajnos a termékek megnevezése nem minden esetben utal a készítmény erősségére. Aminosavak esetében nem lehet egyértelműen "erősségről" beszélni, mert az egyik tulajdonság a tabletta valódi aminosav tartalma, amit csak a címkén feltüntetett összetétel lista összegzésével, majd tablettára leosztásával kaphatunk meg. Az aminosav tartalom nagyjából megfelel a tabletta méretének, a 3000 mg-os tabletta nagyobb, mint az 1500 mg-os. A másik, ugyanilyen fontos tényező, hogy az adott készítmény milyen forrásból származik, azaz miből állították elő. Ettő függ ugyanis az egyes aminosavak aránya. Azok az aminosavak a legjobbak, melyeket tejsavóból vagy tojás-burgonya keverékéből állítanak elő, ezeket éppen emiatt külön csoportokba soroltuk. Az olcsóbb készítmények albuminból vagy laktalbuminból készülnek, éppen ezért biológiai értékük nem olyan magas, mint az előbb említett két csoporté.