Selenium (100 tab.)

 / 5.0 1 vélemény
Puritan`s Pride Selenium 100 tab.
Ár: 1 990 Ft
Egységár: 19,90 Ft/tab.
Nem rendelhető!


Termékleírás összecsukása »

Szelén 50mcg

A védőhatású nyomelem

Az E-vitamin és a szelén szinergista hatású. Ez azt jelenti, hogy együttesen erősebb a hatásuk, mint külön-külön kifejtett hatásaik összege.

  • A szelén elősegíti az immunrendszer egészséges működését
  • Szükséges a pajzsmirigy hormonok normál termeléséhez

A szervezetben ez az ásványi anyag csekély mennyiségben, csak nyomokban fordul elõ, ezért szükséges folyamatosan pótolni. Újabb adatok szerint a sejtek működéséhez nélkülözhetetlen aktív formájú pajzsmirigyhormon kialakulásához is szükséges. Jóformán a test minden sejtje tartalmazza, de legnagyobb mennyiségben a vesében, a májban, a lépben, a hasnyálmirigyben és a herékben halmozódik fel.

A férfiaknak nagyobb szükségük van a szelénre. A szervezetükben lévő szelénnek csaknem a fele a herékben és az ondóhólyagokban koncentrálódik. Az ondóval a szelén is ürül a szervezetből.

OÉTI bejegyzési szám: 867/2006.

Napi ajánlott mennyiség: 1 tabletta

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Termékleírás összecsukása »Kérdések


Vevővélemények

Ajánlom figyelmetekbe ezt a terméket
2012-10-21
Ajánlom figyelmetekbe ezt a terméket, ugyanis nemcsak, hogy kifejezetten olcsó, de az egyik legjobb minőségű szelén-táplálékkiegészítő! Bár csak 50 mikrogrammot tartalmaz, azt viszont élesztő formában, így szerves kötésben a felszívódása és biohasznosulása kiváló! Sokkal jobban felszívódik, mint a szervetlen szelén (pl. nátrium szelenit) és kevesebb ürül ki belőle. A szervetlen szelénnek még az a hátránya is megvan, hogy nem szabad C-vitaminnal együtt bevenni, mert az csökkenti a felszívódását. A szerves szelénnél ilyen probléma nem áll fenn! Ráadásul a szervezet könnyebben, kevesebb energia befektetésével hasznosítja.


A gyártó által javasolt napi 1 tabletta a minimális szelénszükséglet kielégítésére alkalmas, aki azonban jelentősebb antioxidáns hatást vár tőle, annak napi 3-4 tabletta szedését javaslom! Súlyos betegség (pl. rák) esetén ez akár 5-6 tabletta is lehet, ezt viszont semmiképp ne lépjük túl, mert toxikus lehet. Mint fentebb is írták, E-vitaminnal együtt érdemes szedni, étkezéssel egybekötve. Én Mezei zsurló teát is iszok rá, hisz az az egyik legjelentősebb növényi forrása a szelénnek (valamint a szilíciumnak is). Mindkét anyag erősíti a bőrt, hajat, körmöt, kötőszövetet, ezáltal késleltetik a ráncosodást és jó hatásúak a különböző bőrbetegségekre (pl. ekcéma, pikkelysömör, korpásodás, hajhullás stb.)