Strandfazont szeretnél?

 / 4.6
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Egyre csak szaporodnak az edzésprogramokkal, termékekkel kapcsolatos kérdések, melyekben sokan egyúttal explicit kijelentik, hogy strandfazont szeretnének elérni a lehető legrövidebb időn belül. Ez A CÉL maga. Mert azért valljuk be, elég gáz, amikor leveszed a pólódat a strandon, és nem mindenki Téged néz, nem igaz? Gyorstalpaló exhibicionista barmoknak. Ha nyafogós kislány vagy, ne olvass tovább.


Definíció: "strandfazon"

Sokak olvasatában a strandfazon egy olyan esztétikus fizikum, amivel meg lehet jelenni a strandon, és minden olyan helyszínen, ahol lehetőség van páváskodni, megszabadulni a gönceiktől, hogy a szép kis izmaikat mindenki láthassa. És pont.
Mitch csábosan néz a bícsen

Mitch csábosan néz a bícsen. Ő ezzel operált, nem a strandfazonjával.

Az én definícióm: a strandfazon nem egy esztétikus fizikum, hanem egy idea, amit alapvetően lusta, nárcisztikus idióták hajszolnak, akik az év 9 hónapjában tökéletesen leszarják, hogy milyen a fizikumuk. Amikor azonban beköszönt a szép napos idő, és pólóban, atlétában, félmeztelenül vagy bokáig érő sortban lehetne feszíteni (mert lábak nincsenek), akkor az ilyen emberek nagyon gyorsan kapcsolnak, és rájönnek, hogy a réteges öltözet a továbbiakban nem takar. Feszíteni akarunk, zorallkodni akarunk, izmokat akarunk AZONNAL. Zéró alázattal a sport iránt, komolyabb erőbefektetés és összességében ész nélkül. Ilyenkor aztán be kell vetni mindent, amit lehet: össze kell vásárolni egy csomó táplálékkeigészítőt, amelyeknek az értelméről, hatásmechanizmusáról gőzünk sincs, de a Zozó mondta, hogy ezeket kell beszerezni. Hogy miért? Tökmindegy. Azt persze nem tudjuk, hogy milyen célt szolgálnak ezek a termékek, de gyorsan megvesszük őket, legalább 5 különböző cuccot, amiből háromnak tökéletesen ugyanaz a funkciója, aztán írunk a Builder-re, és megkérdezzük, hogy hogyan is kell szedni ezeket. Szigorúan csak azután, hogy már megvettük.
Board short - tangapapucs kombó

Board short - tangapapucs kombó. Ez mindent visz!

A strandfazon legfőbb edzéstechnikai kulcselemei a heti három bicepszedzés, ugyanennyi melledzés, meg esetleg darálunk pár sorozatot trinyóra is (amikor a büfénél támaszkodunk a pulton, akkor azé' látszódjon már valami...). Aztán ennyi, vállazzon, meg edzzen minden más izomcsoportra az, akinek két anyja van. Minek? A lényeg, hogy amikor dübörög a Summer Jam, a dagadó mellizmokon csorogjon végig a veríték. Mert az szexi, meg olyan csajozós, meg minden.

A strandfazon étrendi háttere

Amely valójában nem létezik. Miután egész évben zabáltuk a mocskot, nehéz átállni egy normális testépítő étrendre. És egyáltalán, van ennek valami jelentősége? Csak mert eddig minden évben valahogy megúsztuk a nyarat, aztán nem kellett mindig csirkerizsezni, meg 3 óránként kajálni.
De oké, legyen. Basszunk oda. Akkor ezentúl nem napi három zsömlét fogunk enni, hanem négyet, nyakon öntve egy fél adag tömegnövelővel. Azért nem teljes adaggal, mert egyrészt spórolunk, másrészt így könnyebb lenyomni a torkon.
Mintaétrend egy 70 kilós embernek a strandfazon eléréséhez:
 • Reggeli: 3 nyers tojás, 1 banán
 • Tízórai: 1 sonkás szendvics
 • Ebéd: amit anyu főz
 • Uzsonna: fél liter tej, kakaóscsiga
 • Vacsora: egy adag tömegnövelő
Ennyi a titok. Az én titkom: napjában minimum három ember vázol fel egy ilyen étrendet a strandfazon kontextusában. Ha azt a választ kapja az illető, hogy ez nem lesz jó, akkor jön a következő kérdés (dacára annak, hogy a válaszban szerepel néhány támpont a korrekcióhoz): oké, hogy nem jó, de mé' nem jó? A tömegnövelő tömeget növel, a tejben sok a fehérje, mert fehér, a nyers tojást meg Stallone is nyakalta. Van még kérdés?

"Elolvastam a Sárga Kapszulát, de lenne egy kérdésem..."

Az íráskép azért nem ilyen szép, de a lényeg ennyi. És mindig így kezdődik. Mielőtt ezt írnád, vedd figyelembe: attól, hogy megpróbálod félrevezetni azt, aki segíteni szeretne Neked, még nem fogsz hamarabb elérni értékelhető eredményt. Ösztönösen kamuztok, TI, akik a strandfazonért vinnyogtok. Elolvastam a Sárga Kapszulát, de leírom háromszázhatvanötöidkként is ugyanazt a kérdést, amire a választ alsó hangon 10 helyen megtalálhatnám akár a Shop oldalán, akár a Body.Builder-en. Ha elolvastad a Sárga Kapszulát, miért nem evidens számodra, hogy az izomépítés alapfeltétele a helyes étrend, és kizárólag táplálékkiegészítők használatával nem lehet izmosodni? Miért hiszed még mindig azt, hogy a kreatin csak úgy "hozza az izmot", és napi 1kg szőlőcukorral kell bevenni? Le van írva, el van magyarázva videóban, audioblogban. Minden, az utolsó kérdésig, ami felmerül benned ezzel az egész marhasággal kapcsolatban.
Szép szarok - strandfazon a bícsen

Szép szarok a bícsen

Nem olvastad el a Sárga Kapszulát. Nem olvastad el a Gyors izomnövelés aranyszabályait, és kamuzol, mint a vízfolyás. Átverhetsz engem, vagy bárkit, aki segíteni próbál Neked ezen az oldalon, de tudod, mi a legszebb az egészben? Nem minket vezetsz félre, hanem saját magadnak hazudsz. Mivel nem olvastad el a Sárga Kapszulát, sem más segédanyagot, azt sem tudod, miről van szó, így a segítő szándékkal gondosan, személyreszabottan SZÁMODRA megírt válasz semmit nem fog érni. Nem fogod megérteni a lényegét, nem fog átmenni a gondolatmenet sem. Az egész semmi, csak lófasz esti fénnyel.
Sebaj. Hazudozz magadnak, Te kis nárcisztikus, magamutogató bélbaktérium. Készül egy lista az aranyköpéseidről, lesz majd móka.

Öregem, Te akkora tapló vagy, hogy az már kriminális! És még a pofád is nagy.

Az egyszer biztos. Azt viszont nem árt tudnod, hogy ezek a gondolatok főleg akkor merülnek fel benned, ha a fenti sorokban magadra ismertél. Nem zörög a paraszt, izé, a haraszt, ha a szél nem fújja. Tudod, nem azzal van gond, ha valamihez nem értesz. Ahogyan a Sárga Kapszula kapcsán is elhangzott, autót sem vezetsz, ha nem tudod, hogyan kell. A probléma a tanulásra való hajlandóság hiányával, és a beleszarós hozzállással van, ami kiválóan jellemzi a szezonális gyúrósok nagy többségét. Köztük létezik egyébként az a fajta, amelyik tökéletesen tudja, mit és miért csinál. Nem kell heti hét nap, 0-24-ben testépítőnek lenni. Mindenki annyit profitál ebből a sportból, amennyit akar. Ez bárkinek szíve joga. Ha valakinek annyi a célja, hogy nyárra összehozzon egy jó formát, és ennek ismeri is a módját, tudatosan alakítja így a dolgait, lelke rajta. A baj akkor van, amikor a kreténség, a tudatlanság, és a türelmetlenség, illetve az említett hanyag hozzáállás indukálja azt, hogy egyáltalán súlyzót vegyél a kezedbe azzal a célzattal, hogy majd faszán nézz ki akkor, amikor faszán "kell" kinézni.
Arnold és Franco

Ők nem csak strandfazonra gyúrtak

Nem "kell" faszán kinézni. Főleg nem nyáron, ha már minden áron évszakhoz akarjuk kötni a dolgot. A látványos fizikum egy opció, nem több. Élhetsz egészségesen egész évben, használhatsz táplálékkiegészítőket, hogy kiegyensúlyozottabb legyen az étrended, és egészségesebb legyél. Mindezt megteheted anélkül, hogy különösebben izmos lennél. De ha megfordul a fejedben, hogy kipattintod magad nyárra, akkor azt ésszel, tudatosan tedd, ne legyél agyhalott! Az indok nagyjából érthető, de lehetsz okos szezonális gyúrós is ahelyett, hogy egy szar kis türhő módjára pusztítod az embertársaid idegrendszerét a baromságaiddal.

Nagyjából igazad van, de attól még tapló vagy, én pedig izmokat szeretnék nyárra!

Oké, főnök! Ha eddig eljutottál, fél siker. Mindenek előtt ígérd meg magadnak, hogy nem csak nyárra szeretnél izmokat. Hidd el, jobb lesz ez így. Néhány aranyszabály, amit célszerű betartani, ha még az utolsó pillanatban kezdenél magaddal valamit:
 • Mindenek előtt tudatosítsd magadban, hogy nem fogod ennyi idő alatt megváltani a világot. Természetes, egészséges keretek között nem fogsz elérni gyorsan olyan eredményt 1 hónap alatt, amilyet valószínűleg szeretnél. Ha ezen túltetted magad:
 • Nem kell egy héten háromszor karozni, és mellezni.
 • Sőt, nem csak karozni és mellezni kell. Mindenezni kell.
 • Minden izmot, izomcsoportot egy héten egyszer eddz!
 • Továbbra sem léteznek izomnövelő szerek. Legyen egy normális étrended. A fejlődéshez étrend kell, és pont.
 • Ne zabálj tömegnövelőt állandóan! Dagadt leszel.
 • Ne szedj tehát kreatint, edzés előtti energizálókat, zsírégetőt. Ezekre semmi szükség azon a szinten, ahonnan indulsz.
 • Művelődj: olvasd el a Sárga Kapszulát, a Gyors izomnövelés aranyszabályait.
 • Ha ezen is túlvagy, és még mindig kétségeid vannak, KÉRDEZZ. Kérdezz a termékeknél, kérdezz a help desk-en. Kérdezni nem szégyen. Baromságot kérdezni hazudozással karöltve viszont nem csak szégyen, hanem szánalmas is.
Eltört a mécses? Semmi gond, menthetetlen vagy. Műveld ki magad a 90 napos diétával kapcsolatban, és válogass férfikurváknak szóló magazinok villámprogramjai közül "építs gigászi mellizmokat 2 hét alatt!"-témakörben.
Ha ebben a cikkben magadra ismertél, és belátod, hogy a strandfazonos koncepciód marhaság, akkor a "strandfazon" fogalmát töröld ki az agyadból, és fogj hozzá végre egy normális, tudatosan megtervezett programhoz! Ebben a Builder csapata maximálisan támogatni fog. Okosodj, művelődj, tervezz, gondolkozz, és ha még mindig nem tiszta valami, KÉRDEZZ!
De vigyázz... a board short-od könnyen fennakadhat a szűrőn ;)
Jerk

Kapcsolódó cikkek
Az egy héten szükséges edzés mennyisége örök vita tárgyát képezi. Arról nem is beszélve, hogy egy izomcsoportot hányszor eddzünk meg... Heti 1-2, de van aki het...
Ez az edzésterv arra szolgál, hogy a teljesen kezdőket fizikailag és szellemileg felkészítse a súlyzós edzésre. Mozgasd át ezzel az edzéstervvel izmaidat!...
Az otthon összeállított edzésterveknek megvan az az előnyük, hogy jó esetben mindenki a saját igényeinek megfelelően tudja összeállítani, viszonylag rugalmasan,...
Vajon a cukorbetegség összeegyeztethető a versenysporttal? Egyáltalán lehet sportolni ezzel a betegséggel? Hogyan oldható meg a sporttáplálkozás, ha valaki cuko...
Mivel tudjuk, hogy mindenkit az érdekel, hogy milyen edzéstervet válasszon, így beszéljünk egy picit erről! Mikor melyik edzésterv javasolt, a fejlettségi szint...
Sokan nem is gondolnák, hogy a fogyás és a kívánt testsúly elérése csak egy lépcsőfok. Ezt megtartani sokkal nehezebb munka. De ha lefogytam, hogyan tovább?...
Egy szenzációs cikket találtunk, amit kivételesen változtatás nélkül közlünk le nektek, mivel olyan lényegretörően van benne megfogalmazva az egész súlyzós edzé...
Bár sokan csupán ürügynek használják, mégsem szabad szó nélkül elmenni amellett, hogy a testi genetikának, a különféle adottságainknak mennyire sok köze van ahh...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!