Stacking & Cycling II.

 / 5.0
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Stacking & cycling cikkünk első része minden idők legolvasottabb és leginformációdúsabb táplálékkiegészítéssel foglalkozó cikke volt Magyarországon. Több testépítő olvasta el, mint bármely addig máshol magyarul megjelent írást és visszajelzéseitek alapján kijelenthető, hogy figyelmesen, a tanácsokat, ajánlatokat elfogadva követtétek figyelemmel a Stacking & Cycling első részét. Igéretünkhöz híven most az új táplálékkiegészítők folyamatos megjelenésével itt a második rész is!

Ebben az új részben főleg az új, most megjelenő termékek között szeretnénk megkönnyíteni az eligazodást, egy újfajta, többféle lehetőséget bemutató módon. Először különböző termékekre épülő, tömegnövelö kombinációk, majd három új, a táplálékkiegészítők csúcsát jelentő termékek különböző célok szerinti kombinációja következik. Cikkünk végén a táplálékkiegészítők hatását tekintve ajánlunk egy szedési sorrendet.


Nem feledkezünk meg a már megismert és széleskörűen használt, 1998 első felében bemutatott SCITEC termékek kombinálásáról sem, sőt több helyen próbálunk új táplálékkiegészítőket beépíteni már létező programokba, stack-ekbe vagy ciklusokba.

A SCITEC táplálékkiegészítők vezető szerepe nem meglepő. Minőségük és hatásuk felülmúl minden eddig megismert más kiegészítőt. A tőletek és viszonteladóinktól beérkezett visszajelzések alapján állítható, hogy soha enyien még nem bíztak meg ennyire táplálékkiegészítőben. Hogy miért? Mert a Scitec termékek minősége osztályon felüli, egyedülálló. Az alapanyagok és késztermékek háromszorosan vannak tesztelve, gyakran olyan új módon; amire még külön kísérleteket is kell végezni. (Hogy ezt részletesebben megismerjétek, beindítjuk Scitec Science rovatunkat.) Ezen kívül a SCITEC termékcsaládon belül olyan újdonságokkal is találkozhattok, amí Európában egyedülálló! (CREATINE PYRUVATE, CREATEC GOLD, CELL MAX stb.) Kreatin-táplálékkiegészítők terén a SCITEC NUTRITION világelső! Jelen pillanatban egyetlen más cég sem rendelkezik kreatin-monohidráttal, második (CREATEC) és harmadik generációs (CREATEC GOLD) transzport-rendszerrel, valamint az új kreatin-piruváttal! Kreatin termékekből nem létezik ennél tökéletesebb sorozat! Éppen azért, mert ilyen széles, sokrétű választék áll rendelkezésre, szükséges egy részletes, körültekintő, mindenre kiterjedő, a táplálékkiegészítőket stack-ekbe és ciklusokba rendelő rendszer kialakítása.

Azonban mielőtt erre rátérnénk, nézzük meg a testépítésben előforduló három fő célt, és vizsgáljuk meg, hogy miképpen lehetséges egy szisztematiikus táplálékkiegészítő-programot kialakítani ezekhez. Az említett csoportok a testsúlynövekedés alapján lettek kialakítva. A célok a következők:

Tömegnövelés-formában tartás
Az elsőben, azaz a tömegnövelésben testsúlynövekedés történik, lehetőleg minimális zsírfelszedés mellett. (Kezdőknél a zsírfelszedés nem feltétlenül rossz jel!)
Cél: a nettó izomtömeg látványos növelése viszonylag rövid idő alatt.
Szálkás izomtömeg megszerzése
A második csoport a formában tartás-szálkás izomtömeg-növelés. Itt minimális testsúlyváltozás mellett látványos, tiszta izomtömeg-növekedés ill. szálkásodás jöhet létre. A testsúly gyakorlatilag változatlan, azonban tükörbe
nézve hatalmas változások láthatók.
Cél: minél nagyobb izomtömeg megszerzése, miközben zsírveszteség is történik.
Fogyókúrázás, szálkásítás
A harmadik csoport a fogyókúrázók-szálkásítók csoportja. Itt testsúlycsökkenés történik zsírveszteséggel, miközben az izomtónusok egyre jobban látszódnak.
Cél: lehetőleg a legnagyobb izommennyiség megtartása szálkásodás közben.

Mint látható, a különböző csoportok céljai különbözőek, de egyben azért hasonlítanak egymáshoz és ez a legfontosabb. Minden esetben a legnagyobb látható izommennyiség elérése vagy megtartása a kívánatos szempont! Természetesen azért a különböző csoportok étrendjei, edzései, szokásai teljesen eltérőek és nem mindig ugyanazokat a táplálékkiegészítőket részesítik előnyben. Nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy nincs két egyforma ember, ezért mindenki más-más dologra reagál jobban. Van akinek az első megoldás, van akinek a második, vagy csak a harmadik a tökéletes. Éppen ezért a SCITEC termékekből sem csak egyet, hanem többet is lehet használni egy-egy cél eléréséhez. A következő táblázatokban a már megismert csoportoknak ajánlott táplálékkiegészítők láthatók az adott célnak legjobban megfelelő sorrendben, színekkel jelölve. A különböző színek azért szükségesek, mert- mint már említettuk - egynél több táplálékkiegészítő is jelentheti a tökéletes megoldást, egyéntől függően. Tehát az első szín alatt felsorolt termékek jelentik az alapmegoldást, azaz a csoportból legalább egy termék használata mindenképpen szükséges. (Természetesen lehet több termék is.) A második szín alatt a mindenképpen ajánlott táplálékkiegészítők találhatók, melyek ritkább esetben akár az első számú megoldást is jelenthetik. A harmadik szín a még ajánlott, de mindenképpen kiegészítő szerepre ítélt termékek láthatók.

Tömegnövelés Szálkás izomtömegnövelés Fogyókúra-szálkásítás
Cell-Max Cell-Max Promax
Creapure Volumass Isolean WPC
Mass WPC HCA
Volumass 10 Whey Best (Ultra) Whey Best (Ultra)
Creatine Creatine CLA
GLM Creatine Mass ALC
HMB (Ultra) Betatec vagy Createc Gold Tyrosine
Createc Gold HMB (Ultra) HCA-Chitosan
Createc Tyrosine HMB (Ultra)
Betatec Creatine Pyruvate Creatine Pyruvate
Volumass 20 ALC  
Mass 20 GLM  
  • Elsősorban ajánlott
  • Másodsorban ajánlott az első mellé
  • Kiegészítésként ajánlott az első két kategória mellé

A csoportokon belül a termékek sorrendje nem azonos a fontossági sorrenddel!

Ha egy táplálékkiegészitőt kellene ajánlani, anyagi helyzettől függetlenül, az a CELL MAX lenne. Minden megtalálható benne, ami az optimális tömegnöveléshez szükséges. Kreatin transzportban mindenképp ez, és a CREATEC GOLD jelenti a táplálékkiegészítés csúcsát! Most pedig nézzük részletesen a tömegnöveléshez ajánlott kombinációkat és ciklusokat.

1. kombináció

Kezdő-középhaladó testépítő
Cél: tömegnövelés
Kiegészítők: Volumass 10 + Creatine monohydrate + GLM + multivitamin
1. hét: Volumass 20 2-3 x 1 adag, Creatine 20-30 g, GLM 6-12 g naponta
2-8. hétig: Volumass 10 1-2 adag, Creatine 5-15 g, GLM 3-6 g naponta.
A Volumass 20 helyett ajánlott a Mass 20 tömegnövelő is, illetve a Volumass 10 helyett a sima Mass. Amennyiben csak egy terméket szeretnél szedni, úgy a három táplálékkiegészítő kiváltható az új Cell Max használatával.
VOLUMASS 20
A SCITEC új tömegnövelője nagyobb dózisban tartalmazza mind a fehérjét, mind a már megismert sejttérfogat-növelő táplálékkiegészítőket. Már önmagában is egy hatásos megoldás minden kezdő testépítő sportoló számára. Fehérjerésze különösen gazdag glutaminban mivel tejsavó- és búzafehérje alkotja, és mint tudjuk a búzának hihetetlenül magas, 33%-os glutaminsavtartalma van. Mind kreatinban, glutaminban és taurinban gazdag, és természetesen tartalmazza vitaminok és ásványi anyagok széles skáláját is. Először feltöltéshez 2-3 adag, majd utána 1-2 adag javasolt. Mint ismert, a legfontosabb az edzés után 15-30 perccel fogyasztani, hiszen ilyenkor van a szervezet fogadóképes állapotban, a növekedéshez szükséges nutrienseket ilyenkor kell bevinni.
CREATINE MONOHYDRATE
A leghatásosabb táplálékkiegészítő részletes ismertetését ingyenes mellékletünkben "Kreatin összefoglaló" cím alatt olvashatod. Csak a legjobb és legtisztább CREAPURETM trademarkot használd, mert ebben nincs nemkívánatos szennyeződés. A SCITEC CREATINE is ezt tartalmazza.
GLM
A tiszta L-glutamin a legfontosabb testépítő amínosav, mert az izomszövetben előforduló szabad aminosavak 61 %-át ez az aminosav alkotja. Ezért pótlása mindenképpen szükséges, nem beszélve arról, hogy testépitő szakértők az első számú táplálékkiegészítők között tartják számon.

2. kombináció

Kezdő-középhaladó testépítő
Cél: tömegnövelés
Kiegészítők: Cell Max + multivitamin
1. hét: Cell Max 4 x 1/4 adag naponta
2-8. hétig: Cell Max 2 x 1/4 adag naponta.
8-16. hétig: Cell Max 3 x 1/4 adag naponta.
A Cell Max olyan teljes értékű MRP, ami önmagában elegendő a megfelelő mennyiségben használva a teljes tömegnövelő étrendkiegészítéshez!
CELL MAX
Tökéletes arányban tartalmazza a legfontossabb kiegészítőket, ezért szisztematikus 1/4 adagos (kb. 30-32g) dózisokban fogyasztva is az egyik legjobb megoldás kezdők számára is. 1/4 adagonként több, mint 8g proteint, ezen belül 2g-nál több kötött láncú aminosavat (BCAA), 1,5-2g glutamint, valamint arginint, kreatint, HMB-t , taurint, AminogenŽ-t, liponsavat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. A fehérjék tudományosan olyan forrásokból vannak kiválasztva, melyek felszívódási ideje különböző, 1-4 óráig terjed (tejsavófehérje-izolátum, tejsavófehérje-koncentrátum, tejfehérje-izolátum, szójafehérje-izolátum), tehát folyamatosan szívódik fel a szervezetben a fehérje, azaz a pozitív nitrogén-egyensúly folyamatosan fenntartható. (A CELL MAX más alkotóelemeire még a kesőbbiekben visszatérünk.)

3. kombináció

Középhaladó-haladó testépítő
Cél: tiszta szálkás izomtömegnövelés
Kiegészítők: WPC vagy Whey Best + Creatine vagy Createc Gold +  Betatec + multivitamin
1. hét: 2x25 g WPC (Whey Best), 4-5x5g Creatine (2-3 adag Createc Gold) naponta
2-8. hétig: 2x25 g WPC (Whey Best), 2 adag Betatec naponta.
A Creatint érdemes szőlőcukorral bevenni, vagy még jobb a Createc Gold használata. A minél magasabb értékű tejsavófehérje nagyon fontos - ezért érdemes a Whey Best-et előnyben részesíteni! A Betatec fontos a kreatine mellett benne található HMB miatt!
WPC - WHEY BEST - WHEY BEST ULTRA
A kombináció alapja a jó minőségű tejsavófehérje. Ez lehet WPC (esetleg a PROMAX, bár az csak végső esetben) vagy az új WHEY BEST ULTRA is (amennyiben pénztárcád engedi). Naponta 40-50g tiszta fehérje bevitele rövid idő alatt komoly eredményeket hozhat, és amennyiben kombinálod kreatinnal, a tömegnövelő hatás nem maradhat el! (Itt elsőrendű meg oldást jelenthet még az ISOLEAN akár fél adagonkénti fogyasztása is.). A lényeg a kötött láncú aminokban és glutaminban gazdag, proteinfrak- ciókat megfelelő arányban tartalmazó, immunrendszer erősítő tulajdonsággal rendelkező tejsavófehérje fogyasztása.
CREATINE-táplálékkiegészítők
Akár tiszta kreatint vagy a legújabb transzportrendszert fogyasztod, a lényeg, hogy megfelelő mennyiségű kreatin-monohidrát legyen szervezetedben, mert a kreatin a legfontosabb tömegnövelő táplálékkiegészítő. Az új termékek fantasztikus hatásával semmi más nem vetekedhet a világon! Már két hét alatt több kg-os tiszta tömegnövekedés várható.
BETATEC
Egy érdekes, alternatív megoldást kínál hosszútávon a BETATEC használata. A második esetleg a negyedik, nyolcadik héttől erre átállva érezhető a krea- tin és a HMB együttes, egymást kiegészítő (szinergetikus) kiváló hatása. Amíg a BETATEC kreatinja az intracelluláris (sejten belüli) tömegnövelésért feleős, adddig a HMB (ß-hidroxi ß-metilbutirát) egy hatásos vázizomzat-növelő. A kombinált hatás éppen ezért egy mindenre kiterjedő eredményes választás.

4. kombináció

Középhaladó-haladó testépítő
Cél: tiszta szálkás izomtömegnövelés (szálkásítás)
Kiegészítők: Cell Max + ALC + Tyrosine + multivitamin
1-5. hét: 2x1/2 adag Cell Max (Isolean), 2-6 kapszula ALC, 1-2x2 kapszula Tyrosine naponta
A Cell Max intenzív szálkásítás esetén felváltható Isolean-nal, bár a magasabb fehérjetartalom nem pótolja a Cell Max-ben található erős antikatabolikus anyagokat. A stack kiegészíthető még GLM-mel vagy napi 1-2 adag Promax-szel is. A program tarthat 5 hétnél tovább is, bár ilyen hosszú szálkásítás alatt elkerülhetetlenné válik az izomtömeg kismértékű vesztése is.
CELL MAX
A CELL MAX napi 1-2 adagjának elfogyasztásával gyakorlatilag megkapod mindazt, amire szervezetednek a növekedéshez legjobban szüksége van: 65-70 g fe- hérje (17g BCAA, 13g glutamin),140-150g egyszerű és összetett szénhídrát, 10g kreatin, 3g HMB, 4g arginin, 400 mg liponsav, 200 mg AminogenŽ. Amint látható, a testépítéshez nélkülözhetetlen, jelenleg leghatásosabb kiegészítők sora és mennyisége egyszerűen lenyűgöző!
Ez a kúra kiegészítve a hormonális támo-. gatást jelentő ALC-vel (acetil-L-karnitin) valamint az energizáló és termogenikus zsírégető hatású tirozinnal olyan uj irányból segít a tömegnövelésben, mely eddig nem tapasztalt fantasztikus, akár több kg/hét eredménnyel is járhat! Az ALC-t étkezés után ill. edzés után, a Tyrosine-t edzés előtt fél órával ill. fáradság esetén ajánlott bevenni (2x1, 2x2 kapszula). Ez már kifejezetten haladó kúra, ennél nem
sok jobb van, kivéve a csúcsprogramot.

5. kombináció - "CSÚCS-STACK"

Haladó testépítő
Cél: tiszta szálkás izomtömegnövelés
Kiegészítők: Createc Gold + Isolean + Cell Max + Whey Best Ultra + ALC + CLA + HMB (Betatec) + Tyrosine + multivitamin
4-8 héten át maximum 2-3 alkalommal évente:

Reggel: éhgyomorra 1 adag CREATEC GOLD 2 kapszula ALC
Reggeli után: CLA 2 kapszula + vitaminok + 3 kapszula HMB vagy HMB Ultra vagy BETATEC
Reggeli után 1-1.5 órával: ISOLEAN 1 adag
Ebéd után: CLA 2 kapszula. 2 ALC + vitamin
Edzés előtt: 4 kapszula TYROSINE
Edzés után:1 adag CELL-MAX + 2 ALC
Vacsora után: CLA 2 kapszula + vitamin
Lefekvés előtt: WHEY BEST ULTRA 1 adag

A tömegnövelő stack-ek és ciklusok alkalmazásakor fontos a megfelelő vitamin- és ásványianyag-bevitel, különös tekintettel a C- és B-vitaminokra. Ezekről, valamint a lenmag olaj folyamatos használatáról se feledkezzetek meg!

A CSÚCS-STACK egy körültekintően összeállított, fantasztikus hatású táplálékkiegészítők együttesét tartalmazza. Hangsúlyt fektet arra, hogy az állandó, folyamatos fehérjebevitel a lehető legjobb forrásból kerüljön be a szervezetbe. (Főleg a legértékesebb keresztszűréses és ioncserélt, nem denaturált tejsavófehérje-izolátumból, mely a lehető legoptimálisabb arányban tartalmazza a növekedéshez szükséges proteinfrakciókat, 105g összfehérjéből kb. 86g ebből származik) Összességében még felsorolni is nehéz, hogy pontosan milyen mennyiségben találhatók meg a legfontosabb kiegészítők, de azért most megpróbáljuk.

Fehérje:105g, ebből 86g az említett tejsavófehérje-izolátum.
Szénhidrát:170-180g CREATINE :15g
Glutamin és Glutaminsav: kb.26g, ebből kb. 6g tiszta L-Glutamin
BCAA: kb. 27-28g
HMB: 3g
Arginin : 3-4g
CLA: 3.5~g
ALC:1.5g
Taurin: 2-3g
Tyrosine: 2g
Liponsav: 400mg
Aminogen: 200 mg

Amennyiben a CELL MAX kétszeri fogyasztása mellett döntesz, ezek a számok még jóval magasabbak, külön a HMB-t ez esetben elhagyhatod. Tehát, mint látható a CSÚCS-STACK-ben található kiegészítők mennyisége és összessége felülmúl minden eddig már megismert táplálékkiegészíto-kombinációt. Ami érdekes, hogy nem kell mindehhez 10-20 féle terméket elfogyasztani, hanem elég a fő hármas: CELL MAX - ISOLEAN - CREATEC GOLD, esetleg WHEY BEST igény szerint kiegészítve ALC - CLA - TYROSINE-nal. Már a három fő termék is egy fölülmúlhatatlan kombinációt alkot, mely a legfontosabb, legújabb és leghatásosabb kiegészítőket a legnagyobb mennyiségben tartalmazza. Az említett három kiegészítővel részletesen a következő fejezetben foglalkozunk.

A CSÚCS-STACK nem olcsó, sőt drágának mondható, azonban fogyasztását csak 4-8 hétig ajánljuk kúraszerűen, mert
a legjobb hatást már évi 2-3 kúránál is el lehet érni. A kúrák között egy, esetleg kettő alacsonyabb fenntartási dózis fogyasztása javasolt, de inkább egy termékből (ez szálkás tömegnöveléskor leginkább a CELL MAX, szálkásításkor az ISOLEAN, alaptömegnövelésnél a CREATEC GOLD), vagy egyszerűen át lehet térni egy kevésbé költséges kúrára. Ez a táplálékkiegészítő-kombináció olyan izomnövelő-potenciával rendelkezik, hogy bármikor és bármilyen szinten újrakezdve rövid időn belül látványos eredményeket képes produkálni. Az ALC - CLA - TYROSINE kombináció beiktatása a kövekezők miatt indokolt: Az ALC a stack hormonális támogatásáért felelős, hiszen bizonyított, hogy hatékony természetes hormontermelés-serkentő és erős másodlagos zsírégető hatású. A Tyrosine energizáló és szintén termogenikusan zsírégető. A CLA az esszenciális zsírok legfontosabbika, felelős az izomtömeg növeléséért valamint az optimális zsírmobilizálásért. Mint látható a kiegészítő különböző, egymástól eltérő módon segíti a zsírégetést, miközben szenzációs elsőrendű hatással rendelkezik. Tehát tömegnövelés közben a zsírégetés, azaz zsírmobilizálás is biztosított, ami extra biztosíték a zsírmentes tömegnövelésre. Egy-egy 4-8-12 hetes kúra végén komoly, több kg-os változások történnek, még a régóta testépítő szervezetében is.

6. kombináció - "MEGA-STACK" három kulcstermék segítségével

Kezdő-középhaladó-haladó testépítő
1. Cél: gyors, látványos tömegnövelés
CREATEC GOLD
Először napi 2-3 adag 5-10 napig, majd fenntartáskor 1 adag ajánlott. Figyelj az emelt vízfogyasztásra és az első pár hétben akár 3-6 kg-mal is nőhet a tömeged!
A ciklus tehát a következö:
1.hét: CREATEC GOLD 2-3 adag
2-8.hét: CREATEC GOLD 1 adag naponta
Várható tömegnövekedés 3-8 kg

2. Cél: tiszta szálkás izomtömegnövelés
CELL MAX
Kezdőknél napi 1/2 adag már érezhető hatást produkál, haladóknál a 2x1/2 2x1 adag elfogyasztásáig lehet elmenni. A 2x1 adag már egy csúcsszintű, mindenre kiterjedő táplálékkíegészítő kúrával egyenértékű, amit most egy termék szedésével is elérhetsz!
A ciklusok a következők:
Kezdő: 2-3x1/4 adag étkezések között, edzés után vagy lefekvés előtt. Középhaladó: 2-3xl/2 adag ugyanúgy beszedve.
Haladó: 2x1 adag, egyszer étkezések között, egyszer edzés után. A kúra időtartama 8-12 hét.
Várható tiszta izomtömeg-növekedés 2-6-8 kg (Ez a termék állandó jó eredményeket képes hozni, melyek 80-90%-a a szedés után is megmarad.)

3. Cél: szálkásítás
ISOLEAN
Kezdők is, de főleg haladók szedhetik, a hangsúly az adagoláson van. Az ajánlások a következők:
Kezdő: 2-3x1/4 adag Középhaladó: 2-6x1/4 adag Haladó:2x1 adag
A kúra időtartama 4-12 hét.
Várható eredmény: több kg-os tiszta izomtömeg-átalakulás, szálkás test elérése.

MEGA STACK - STACKING AND CYCLING a három csúcstermék segítségével

Nem kétséges, hogy a CREATEC GOLD, a CELL MAX és az ISOLEAN alapvetően meghatározza a táplálékkiegészítés jövőjét. Ez bár túlzásnak tűnik, de bárhogy ís nézzük igaz

CREATEC GOLD
A harmadik generációs kreatin-transzportrendszer olyan kreatinfelszívódást garantál, ami eddig még nem volt ismert. Már ettől az egy terméktől akár 3-6 kg-ot is lehet fejlődni 2-3 hét alatt! A pontosan az inzulin-tolerancia tesztben használt dextrózmennyíség, a 10g CREAPURETM (a világ legtisztább, egyetlen bizonyítottan szennyeződésmentes kreatin-monohídrátja), a legerősebb inzulin utánzó anyag, a liponsav, az inzulinszint-növelő, kreatinfelszívódást segítő anyag jelenléte, valamint a glutamin, taurin és foszfátok segítsége mindezt az eddigieknél erősebb izomtömeg-növelő hatást biztosítja! A CREATEC GOLD működési mechanízmusa röviden összefoglalva a következő: Az adagonként 75g dextróz tudományos kísérletek által bizonyítottan a leghatásosabban emeli az inzulinszintet.Az alfa-liponsav, mely az eddig megismert legerősebb az inzulin működését utánzó anyag mely, szintén optimalizálja az előbb említett folyamatot. Tehát a 10g legtisztább kreatin-monohidrát egy a felszívódáshoz szükséges legoptimálisabb környezetben és mennyiségben szívódik fel, azaz a hasznosulás a lehető legjobb. A glutamin, taurin és foszfátok segítségével a sejttérfogat-növelés még hatásosabb lehet. Így a CREATEC GOLD egyértelműen a kreatín táplálékkiegészítők csúcsán helyezkedik el.
CELL MAX
Az étkezést helyettesítő teljesértékű táplálékkiegészítők (MRP) legösszetettebb változata, melyet valaha is kifejlesztettek! Egy adagjában megtalálható a teljesértékű második generációs kreatin-transzportrendszer (33g dextróz + 5g legtisztább kreatin), valamint tartalmaz több, mint 30g tiszta fehérje kombinációt és 40g maltodextrint a hosszútávú energia forrását. A fehérjerész olyan különböző fehérjeforrások felhasználásával készült, hogy egy adag CELL MAX elfogyasztása után 1-4 órán keresztül legyen emésztés alatt fehérje. Ez azért lehetséges, mert a fehérjekombináció úgy lett összeállítva, hogy megfelelő arányban tartalmazzon nem denaturált kereszt- és mikroszűrt tejsavófehérje koncentrátumot, melyek felszívódási ideje 40 perctől közel 2 óráig terjed. A tejfehérje izolátum, mely 80% kazein és 20% tejsavó, 3-4 óra között használódik fel, valamint a szójafehérje izolátum 2 és 3 óra között szívódik fel. Természetesen ez még nem minden. Az így nyert fehérje-kombináció különösen gazdag kötött láncú aminokban valamint glutaminban, azonban a CELL MAX külön is tartalmaz glutamint és BCAA-t, valamint arginint is, így ezek mennyisége nemcsak hogy eléri, hanem felül is múlja az ajánlott adagokat. Ahhoz hogy a két legfontosabb táplálékkiegészítő, a kreatin és a BCAA felszívódása optimális legyen, a CELL MAX tartalmaz megfelelő mennyiségű liponsavat, valamint AminogenŽ-t, amely egy fehérjemátrix, mely a kötöttláncú aminosavak vékonybélbe juttatásáért feleős, ahol könnyebben és hatásosabban tudnak felszívódní! Az említetteken kívül tartalmazza az utóbbi évek nagy felfedezését, a HMB-t is (megfelelő mennyiségben), mely a hosszútávú vázizomzat-növekedéséért feleős. A kiegészítők ilyen hatásos kombinációja eddig még nem volt megtalálható egyetlen más táplálékkiegészítőben sem.
ISOLEAN
Egy adagonként 52g tiszta, nem denaturált, kereszt- és mikroszűrésű tejsavófehérje-izolátumot tartalmazó teljes értékű, étkezést helyettesítőtáplálékkiegészítő (MRP). Ilyen mennyiségben, ilyen minőségű fehérjét egyetlen más összetett táplálékkiegészítő sem tartalmaz! Természetesen glutamin, BCAA és más létfontosságú aminosav-tartalma is szenzációsan magas, és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy optimális mennyiségben tartalmazza a biologiailag aktív protein frakciókat (azaz magát a fehérjét optimálisan építik fel ezek a részek). Mint tudjuk a fehérje építi fel az izmot. Fehérjében az ISOLEAN felülmúlhatatlan. Természetesen a CELL MAX-hoz hasonlóan tartalmaz maltodextrint és vitaminok valamínt ásványi anyagok teljes skáláját is. Miután röviden, a teljesség igénye nélkül megismerted a három legjobb táplálékkiegészítőt, most nézzük, hogy milyen csak ezt a három terméket magában foglaló kombinációkkal érheted el céljaidat.

7. kombináció - Tömegnövelés

Kezdő-középhaladó testépítő
Cél: tömegnövelés
Kiegészítők: Createc + Cell Max + multivitamin
1. hét: 2 adag Createc, 2 adag Cell Max naponta
2-8. hét: 1 adag Createc, 1-2 adag Cell Max naponta
A Cell Max felváltható Creatine Mass-szal, esetleg Volumass 20-szal vagy végső esetben Mass 20-szal. A Createc helyett ha megteheted használhatsz Createc Gold-ot (1/2 adag).

Amit kapsz:

Tökéletes kreatinszint a szervezetben, a megfelelő kreatin beépülés-segítőkkel (30g kreatin 1. hét, 15-20g 2-8. hét),
Tökéletes HMB, glutamin, BCAA, arginin, AminogenŽ-mennyiség a szervezetben (2 adag CELL MAX-nál),
30 ílletve 60g fehérje, mely folyamatosan, 1-4 óra között szívódik fel.
Legmegfelelőbb anabolikus környezet a tömegnövelésre.

Még tapasztalt többéves múlttal rendelkező testépítők is újra meg újra "beindulnak" ettől a kombinációtól.

8. kombináció - Szálkásítás

Középhaladó testépítő
Cél: szálkásítás
Kiegészítők: Cell Max + Isolean + multivitamin
1. hét: 2 adag Cell Max, 1 adag Isolean naponta
2-8. hét: 1 adag Cell Max, 1-1,5-2 adag Isolean naponta
A Cell Max felváltható Creatine Mass-szal, esetleg Volumass 20-szal. Az Isolean helyett használhatsz Promax-et vagy esetleg WPC-t.

Amit kapsz:

Egy megfelelő kreatin-utánpótlás mellett szenzációs fehérjebevitel.
A szükséges kiegészítők végig megfelelő mennyiségben vannak jelen.
A fehérjebevitel elérheti a napi 140g-ot is, amiből 116-118g tiszta, nem denaturált tejsavófehérje-izolátum.
Elsőrendű, minden elvárást felülmúló, optimális szálkásító-közeg megteremtése.

9. kombináció - Tömegnövelés fehérjebombával

Kezdő-középhaladó testépítő - hízékony típus
Cél: tömegnövelés (ha lehet zsírmentes)
Kiegészítők: Createc Gold + Isolean + multivitamin
1. hét: 2-3 adag Createc Gold, 2 adag Isolean naponta
2-8. hét: 1 adag Createc Gold, 1-2 adag Isolean naponta
A Createc Gold felváltható Betatec-kel, esetleg kiváltható kreatinnal és HMB-vel. Az Isolean helyett használhatsz esetleg WPC-t, vagy ha megteheted Whey Best-es illetve Whey Best Ultrát.

Amit kapsz:

Tökéletes, legnagyobb hatásfokú kreatintöltés - gyors izomtömeg-növekedés
Maximális fehérje-utánpótlás
30g kreatin-104g tiszta tejsavófehérje-izolátum az első héten!
Mind tömegnövelésre, mind szálkásításra tökéletes, amennyiben a bevitel ideje valamint az étkezési szokások a célhoz módosítva vannak.

Mindhárom említett kombinációtól eddig nem tapasztalt naturál eredmények várhatók még régi testépítőknek is!

10. kombináció - Tömegnövelés "Kombinált Stack"

Középhaladó-haladó testépítő
Cél: tömegnövelés
Kiegészítők: Createc Gold + Cell Max + Isolean + multivitamin
1. hét: 2 adag Createc Gold, 2 adag Cell Max, 1 adag Isolean naponta
2-4-6-8. hét: 1 adag Createc Gold, 2 adag Cell Max, 2 adag Isolean naponta
A Createc Gold felváltható Betatec-kel, esetleg kiváltható kreatinnal és HMB-vel. Az Isolean helyett használhatsz esetleg WPC-t, vagy ha megteheted Whey Best-es illetve Whey Best Ultrát.

De aki még ennél is többet akar, annak itt a "Kombinált-STACK"! Figyelem, ez a stack akár csak a Mega Stack évente csak 1-3-szor 4-8 hétre ajánlott, mert így mindig óriásit lehet fejlődni!

Amit kapsz:

A feltöltés első hete alatt
30g kreatin
112g fehérje, ebből 82g nem denaturált tejsavófehérje-izolátum
minden fontos táplálékkiegészítő a legnagyobb dózisban
A szintentartás alatt
20g kreatin
164g fehérje, ebből 134g tejsavófehérjeizolátum
minden fontos táplálékkiegészítő a legnagyobb dózisban

A kúra drága, de már 4 hét is hihetetlen eredményeket hozhat! Tekíntsd ezt úgy, mint egy hosszútávú befektetést! Amennyiben elhatároztad, hogy kipróbálod a kúrát, mindenképp napra lebontva gondold végig a következő 28 napot. Napi 1-2-szeri edzés, többszörösen osztott program, sok pihenés, kevés munka (esetleg szabadság vagy szünet) ajánlott. 2 óránként étkezz és lehetőleg gyere be a SClTEC LAB-be mielőtt elkezded a programot. (Ez a másik három, előzőleg ismertetett programra is vonatkozik.) Itt felmérjük indulási állapotod, megbeszéljuk edzésedet, étkezésedet és pihenésedet, megpróbáljuk a legjobb edzésprogramot kidolgozni és utána mehet a menet! (Természetesen fényképet is készítünk és hetenként követjük fejlődésedet. Egyébként a közeljövőben végzünk egy ilyen programot valamelyik tesztemberünkkel napra lebontva és naponta fotózva 28 napig, folyamatosan mérve a különböző, a testére vonatkozó értékeket.) A programot mindig személyre szabottan kell kidolgozní. Tisztában vagyunk vele, hogy nem olcsó, viszont az eredmények hihetetlenek, és ami a legfontosabb, természetes úton jönnek létre, azaz a későbbiekben nagyrészt fenntarthatók. Ha szeretnéd, hogy 1 hónap alatt tisztán, szteroidmentesen olyat változz, hogy barátaid, (hölgy)ismerőseid is meglepődjenek, akkor próbáld ki az első három kombináció valamelyikét vagy válaszd a MEGA-STACK-et!

Decernbertől minden hónapban kiválasztunk egy jelentkezőt a következő SUPERBODY '99 versenyig, aki 1 hónapig ingyen élvezheti vendégszeretetünket mind a laborban, mind a MEGA-STACK költségeit illetően! Jelentkezzetek minél többen és mi januártól havonta bemutatjuk a szerencséseket újságunkban. (Küldjetek fényképet, leírást magatokról, és írjátok meg azt is, hogy mikor szeretnétek elkezdeni a kúrát. Kezdők ugyanúgy esélyesek a MEGA-STACK elnyerésére, mint haladók.) 1 hónap alatt akár 5-10 kg tiszta izmot is szerezhetsz a MEGA-STACK segítségével, ami eddig lehetetlen volt. Erre 1 éven keresztül folyamatos bizonyítékot fogunk adni, nemcsak magyar, hanem német, cseh, lengyel és természetesen amerikai testépítők segítségével is. Eddig akik nem hittek a naturál testépítésben, most szemmel látható bizonyítékot fognak kapni arról, hogy igenis lehetséges természetes úton is nagyobbnak, izmosabbnak lenni. Reméljük ezért, valamint januárban megjelenő ingyenes videofilmünk hatására még többen kezdenek majd testépítéssel foglalkozni természetes úton, valamint akár 300-400-an is neveznek majd a SUPERBODY'99-re!!!

Halmozás és Pihentetés

A TEAM SCITEC-PÉCS RENDSZERÉBEN (Stacking and Cycling)

A kiegészítők kombinálásáról van itt szó, amelynek előnye, hogy az egyenként adott eredmény összegénél nagyobb a hatás, ha halmozva alkalmazzuk őket. Ha egy szertől 1 kg-ot fejlődünk, egy másiktól 0,5 kg-ot, akkor a kettőt együtt szedve nem 1,5 kg, hanem legalább 2 kg lesz az eredmény. A másik fontos dolog az, hogy a szervezetbe bekerülő szinte minden tápanyagot hasznosító mechanizmusok hatékonysága csökken a szedés során. Ez még a makronutriensekre, azaz a proteinre, szénhidrátra és zsírra is igaz!

Én nem különböztetek meg kezdő és haladó kombinációkat, mert szerintem a kezdőknek még nagyobb stresszt jelent az edzés, ezért még inkább igénylik a táplálékkiegészítők támogatását. Csak anyagi kategóriákat állítok fel. A felsorolásban nem szerepelnek a vitamínok és ásványi anyagok, ezek alapdolgok, kellenek.

A szempontok: Meg kell vizsgálnunk, hogy mik a szervezet számára legfontosabb, nélkülözhetetlen tápanyagok. Ezek az esszenciális tápanyagok. Vannak esszenciális aminosavak, és esszenciális zsírsavak. Ezenkívül vannak olyan anyagok, amelyeket a konzervatív tudomány ma még csak feltételesen esszenciálisnak ismer el, amelyeknek nagy stressz során van jelentőségük. Kórházakban a betegeknek adják is ezeket a tápanyagokat (pl. glutamin). Nekünk azt kell felismernünk, hogy a nagy intenzitású súlyzós edzés is hatalmas stressz a szervezet számára! Ezt össze kell vetnünk azzal, hogy a hagyományos, mindennapi táplálkozásunk hogyan fedezi ezen megterhelés által keltett igényeket. Beláthatjuk, hogy meglehetősen nagyok a hiányosságok.

Másik szempont a kényelem, gyorsaság, elérhetőség. Folyékony táplálék magunkhoz vételét szinte bárhol, bármikor nagyon gyorsan megoldhatjuk. Legyen az iskolai szünet az órák között vagy munkahely, nem marad el a tápanyagbevitel egy fehérje vagy tömegnövelő turmix alkalmazásával, amelyhez bármit hozzá is keverhetünk, vagy már eleve benne is van. A gyors emészthetőség is fontos.

1. Kreatin

Első helyre kerül, mert bizonyítottan hatásos szer, amelyet azonban csak több kg vörös hús mindennapos elfogyasztásával szerezhetnénk meg a táplálkozással. A kúra 6-8 hétig tartson. Két módszer létezik a bevitelre. Az egyik a töltési fázis alkalmazásával indul. Ekkor 5-7 napig emelt dózist viszünk be, amely hirtelen telíti a sejteket és robbanásszerű erő és tömegnövekedést okoz. Ezután átállunk a szintentartó fázisra. Ha valamilyen okból nem ezt a módszert választjuk, akkor folyamatosan szedhetjük a fenntartó adagot is. Egyetemi tanulmányok szerint mindkét módszer ugyanazt az izom telítettségi szintet hozza a 28-ik napra. A töltés előnye, hogy 3 héttel korábban hozza az izmok maximális telítettségét és onnantól kezdve nagyobb súlyokkal edzhetünk és megindul a sejttérfogat-növekedés. Az előbb említett tanulmány azt is megállapította, hogy a kreatin szintje a kezdés előtti szintre szintén kb. egy hónap után áll vissza. Tehát ha a kúrák között 2-3 hetes szünetet tartunk, akkor még ezalatt is nagyobb lesz a kreatin szintünk, mint a kreatin legelső szedése előtt. Legjobb szénhidráttal, liponsavval, lizofoszfatidil-kolinnal szedni. A legjobb összeállított formula e szempontok alapján a Createc Gold.

2. Tejsavófehérje (Whey Best Ultra/Whey Best/WPC/Isolean/ProMax)

A tejsavófehérje a legértékesebb a testépítők számára, ez az amit a természetes táplálékokkal nem lehet könnyen, koncentráltan és tisztán megszerezni. Mindenképpen az alacsony fehérjetartalmú tömegnövelők előtt ajánlom. A szénhidrátok könnyen bevihetők hagyományos ételekből és szigorúan nézve nem tartoznak az esszenciális tápanyagokhoz. A tejsavó adja a napi fehérjebevitel 30%-át.

3. Lenmagolaj

A lenolaj a legjobb természetes forrása az esszenciális omega-3 zsírsavnak. Semmi más természetes tápanyagban nincs ilyen mennyiség (kivéve olyan tengeri halakat, amiket itthon nem nagyon fogyaszt senki). Gyógyszertárban beszerezhető kb. 1000 Ft/kg áron. Hűtve tartandó és fejtsük le egy kis üvegbe a nagyobb mennyiségeket, hogy ne az egész kapjon oxigént a mindennapos nyitogatáskor. Napi zsírbevitelünk körülbelül 30%-a legyen esszenciális forrásból.

4. Glutamin (GLM)

Feltételesen esszenciális aminosav amelyet már a 2. számú kiegészítőnek tartanak nyugaton! Az izomsejtekben a szabad aminosav állomány 60%-át teszi ki. Egyetlen problémája, hogy a gyomor-bél traktus is előszeretettel használja fel energiaként, ezért már ott elhasználódik és csak kis mértékben emeli meg a szájon keresztül szedett dózis a vér glutaminszint- , jét, ami eljuthatna az izmokhoz. A kreatinnál már említett lizofoszfatidilkolin itt is jó segítséget nyújt, fokozza a felszivódást. Az adagolás még vita tárgyát képezi. Két módszer létezik, az egyik, hogy naponta 2 grammot fogyasztunk minden étkezéssel (6x2g) vagy az edzés utáni két étkezésnél al- . kalmazunk két nagyobb adagot (2x6-9g).

5. Acetil L-Karnitin (ALC)

Megakadályozza az edzés és egyéb stressz hatására bekövetkező tesztoszteronszint-zuhanást és kortizolszint-emelkedést, tehát erősen antikatabolikus/anabolikus. Napi 2x500 mg ajánlott, reggel és
edzés után. Szedését időzítsük úgy, hogy a kreatinszedés szünetében biztosan szedjük az ALC-t!

6. HMB

Az elágazó láncú amino, a leucin anyagcsere végterméke, amely a legna- gyobb közvetlen hatást fejti ki. Szintén antikatabolikus/anabolikus anyag. 80 kg testsúly alatt napi 3g ajánlott 6x500 mg elosztásban az étkezé- sekkel. E testsúly felett 4-6 grammra lehet emelni a napi adagot.

7. Tömegnövelők: (MASS, MASS 20, VOLUMASS 10-20, CREATINE MASS)

Azoknak ajánlom, akiknek nagy testsúlyuk miatt nehéz a napi kalóriaigényt fedezni szilárd ételekből, illetve akik valamilyen más okból nem tudnak a megfelelő időben hagyományos táplálékot magukhoz venni. Fontos lehet alkalmazásuk edzés után a regeneráció és az izom glikogéntárolás azonnali megkezdésének serkentésére.

8. Aminosavak (ULTRA AMINO, AMINO 136)

Mivel a 2-3 óránkénti étkezésre törekszünk és nincs kalória megkötés, ezért az aminósavak használatát csak éjjel, véletlen vagy tervezett felébredéskor ajánlom az éjszakai izomveszteség kivédésére.

A cikk a Scitec Nutrition katalógusának második számában jelent meg, a Scitec Nutrition a cikkel kapcsolatos minden jogát fenntartaja.


Shop.Builder havi legolvasottabb cikkei
Nem olyan bonyolult: elhatározás, egy kis tájékozódás, egy kis szabadidő; jó edzésmódszer, következetes edzések, komolyan vett, tiszta étkez...
Újra és újra előkerülő kérdés, hogy edzőtárssal jobb-e edzeni, vagy magányos farkas módjára, zord, céltudatos arckifejezéssel zúzzunk a tere...
Borics Ádám, Magyarország legjobb magyar MMA harcosa újságírónknak, Szlobodnik Milánnak nyilatkozott először a legutóbbi mérkőzése után, aho...
Testépítő és fitness edzéstervek kezdőktől haladókig mindenkinek! Kezdő átmozgató edzéstervek, haladó ossztott edzéstervek, sztáárok edzéste...
Az alábbi cikkben megnézzük, hogy izomcsoportonként melyik az az egyetlen gyakorlat, amelyik a legalkalmasabb az adott izom tömegének növelé...
Félni kell a 24 órás időszakos böjttől, vagy sem? Veszít izmot a test, ha egy napig nem kap táplálékot? Ehhez hasonló fontos és érdekes kérd...
A gyors, és egyszerű válasz az is lehetne erre, hogy akkor keress másik sportot. Mert tetszik, vagy sem, de azért a súlyzós edzés egyik saro...
Ez a kezdő edzésterv az átmozgató edzések után végezhető, kezdők számára ideális első osztott edzésterv. 3 napos kezdő tömegnövelő edzés, ka...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!