Spirulina alga tabletta (120 tab.)

 / 2.0 1 vélemény
VitaKing Spirulina alga tabletta 120 tab.
Ár: 2 990 Ft
Egységár: 24,92 Ft/tab.
Nem rendelhető!


Termék más kiszerelései

Termékleírás összecsukása »

Spirulina alga tabletta

Az ókori görög mitológia szerint a szépség és a szerelem istennője, Aphrodité egyedülálló szépségét, csillogó haját és ragyogóan selymes bőrét a tengervíznek és a benne rejlő kincseknek: a tengeri sónak, az iszapnak és az algának köszönhette.

Azokon a helyeken, ahol rendszeres algafogyasztók élnek, az emberek kitűnő egészségnek örvendenek, és közülük kerülnek ki a hosszú élet rekorderei is. Ma az algákat a világ legnagyobb élelmiszer-tartalékaként tartják számon.

A spirulina nagyon gazdag fehérjékben, 100 g spirulinában 60-70 g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-al több mint a szójababban. A spirulina sejteket nagyon könnyen feldolgozza az emberi szervezet, a felszívódási arány eléri a 65-80% -t, míg például a szójababok sejtjei a szervezetben csak 40%-ban kerülnek be.

Ezenkívül, a spirulina 18 féle aminosavat is tartalmaz, amelyek szükségesek az emberi szervezet számára, közülük 8 fajta nem bomlik fel a szervezetben. A spirulina tartalmaz egy sor szükséges ásványi anyagot, nyomelemet, többek között például, vasat is, kalciumot, nátriumot, káliumot, rezet, mangánt, magnéziumot, cinket, foszfort, szeléniumot, sokfajta vitamint, nukleinsavat, V-linolénsavat, cholin-esterozát, kék-algint, poliozát, mannitolt, klorofilt, fenolt, enzimeket és más hatóanyagokat.

A spirulina nagy vastartalommal és B12-es vitamin-tartalommal rendelkezik. 10 g spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450 g sóskának, avagy 320 g májnak. A spirulina B12 vitamin tartalma alapján háromszor felülmúlja a májat.

A spirulina nemcsak gazdag tápanyagokban, de egyensúlyban is tartja azokat.A kutatások bebizonyították: 1 g spirulina a tápérték tekintetében megfelel 1 kg zöldségnek. Az utóbbi időkben az összes spirulina tartalmú élelmiszer nemzetközi sikert aratott.

Adagolás

Napi ajánlott mennyiség: 6 tabletta.

Termékleírás összecsukása »Kérdések

Kérdés
2013-04-03
Hány gramm cucc van egy tablettában? Valóban szükséges-e a napi 6 tabletta? Lehet-e tudni, hogy pl. egy adagban vagy tablettában mennyi normál vitamin - mint pl. b12, vas stb. - van? Erősebb multivitaminnal lehet-e együtt szedni? Bocsi a sok kérdésért de szinte egyik ilyen terméknél sem találtam ezekre választ de többünket is érdekelne ez a termék. Előre is köszi!

válasz
2013-04-03
500mg-os egy tabletta. A részletes tápanyagtartalomról sajnos nincsen információnk, azaz hogy maga a spirulina kivonat miből mennyit tartalmaz. Lehet együtt szedni erősebb multival nyugodtan.

Vevővélemények

Nem igazán vált be
2013-05-19
Nem igazán vált be. Vagy legalábbis én nem éreztem, nem vettem észre semmi különöset. Sok mindent dobáltam már és viszonylag kevés termékkel voltam így mint ezzel....... vagy tényleg nagy mennyiségben kellene enni mert az enciklopédia azt írja hogy: 3-5 gramm szárított alga naponta háromszor a tabletta meg 500mg-s + testsúly is játszhat. (és akkor árba már nem is annyira jó!) Lehet valakinek ez jön be vagy esetleg ugyan ez másik gyártótól de én akkor inkább már egy Yucca-t vagy egy Enzymes-et ajánlanék ha kiegészítő kell a multi vitamin mellé. (és ez utobbiak tényleg ütősek)