SMR Henger 60x15 cm (db)

 / 4.6 11 vélemény
Body-Sculpture SMR Henger 60x15 cm db
Ár: 7 990 Ft
Méret:
60x15 cm
Szín:
sötétkék
Darabszám:
Kosárba teszem


Termékleírás összecsukása »

SMR Szivacshenger

Az SMR (Self Myofascial Release) elsősorban sportolók számára kifejlesztett rendszer, melynek lényege az izompólyákban kialakult feszültségek feloldása, felszabadítása. Ennek eléréséhez csak egy egyszerű eszközt, egy szivacshengert kell használnunk, valamint saját testünket. A hengerrel végzett gyakorlatok helyes kivitelezése hamar elsajátítható.

Ezt a módszert természetesen olyanok is alkalmazhatják, akik szinte semmilyen, vagy csak nagyon minimális mozgást végeznek és olyanok, akik munkájuk során jellemzően sokat ülnek, illetve állnak. Az állandó és komoly fizikai igénybevétel nem kívánt hatásait ezzel a technikával önmagunk is könnyedén orvosolhatjuk. Az izmok könnyebben regenerálódnak, fejlődnek, valamint terhelési szintjük nagymértékben megnövekszik.

A sérülésveszély csökken, mivel az izmot körülvevő hártya, az izompólya ellazul, így az izom visszanyeri eredeti tónusát. A sérült izmokban keletkezett letapadások és behegesedett szövetek fellazulnak, ennél fogva lebonthatóvá válnak. Végül a lebontott salakanyagoktól a méregtelenítés során megszabadul a szervezet.

Méret: 60 cm x 15 cm

Termékleírás összecsukása »


Kérdések

Kérdés
2015-06-09
Üdv. A használatával kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Mikor ajánlott használni, edzés előtt vagy után (is-is), vagy akár mindennapi használat is ajánlott a legmegfelelőbb hatás érdekében?
És még az érdekelne hogy használata előtt kell e bemelegíteni, mint például a nyújtásnál, vagy hideg izomzattal is szabad belekezdeni a hengerrel végzett "gyakorlatokba"?

válasz
2015-06-10
Szia!

Itt van minden hasznos infó a szivacshengerezéssel kapcsolatban: klikk ide!

Vevővélemények

Jó kemény, ajánlom
2015-07-08
Sokkal tömörebb és keményebb, mint az olcsóbb társai, s ez jó. Kívülről sima, mintázata nincs, de nem is kell, hogy legyen. Keskenyebbet nem érdemes venni, azokkal a hátad nem tudod rendesen masszírozni. Ár-érték arányban szerintem ez a legjobb, s ez alá nem is érdemes menni, ha túl puhát veszel az kidobott pénz.
Szenzációs
2015-10-09
Szerintem ezzel kell kezdeni a gyúrást: venni egy ilyen szivacs hengert és megtanulni hengerezni! Különösen lábazás után van az embernek olyan érzése, mintha lemerevedne a teste, "ragadnának" az izmai, nem jó állni, se ülni, de feküdni sem, néha - rendesen szedett Ca-Mg esetén is - izomgörcs, másnap-harmadnap kínzó izomláz. Na ez ellen vált be nekem ez a henger. Olyan életminőségbeli javulást hozott, hogy nem is értem, miért nem használ mindenki ilyet! Jó széles, ami kezdetben furcsa / zavaró volt, de pont így jó. Elég kemény, de nem túl kemény, nem tapadós, semmi extra nyűge nincs. A szivacshengerezés művelete elég nyögvenyelős, kicsit fájdalmas és szokni kell, de a hatása megfizethetetlen. 10 perc kínlódással eléred, hogy olyan, mintha kicseréltek volna! A regeneráció is gyorsabb, fele / harmada az izomláz. Megérte, szenzációsan jó cucc!
Csillagos ötös
2016-07-18
Kihagyhatatlan edzés előtt és után is. Ezzel indul a bemelegítés, majd nyújtás előtt ezzel zárul az edzés, abszolút megéri az árát. Jó, hogy nem bordázott, így is eléggé fáj, mikor zúzza szét a csomókat. Nem puha, azt hiszem nem lesz vele deformálódásból eredő probléma. Egyhónap kihagyást követően mentem le edzeni, miután megérkezett a csomag, de szinte izomlázam sem volt. Néha-néha így is becsúszik majd egy masszázs, mert azért az jó meg más az érintés, de a hétköznapokra tökéletes társ.
hogy miért nem vettem ilyet előbb....?
2017-01-02
sziasztok! bánom, hogy csak egy Facebook-reklámcikk hozta meg a kedvemet, és nem az ismerőseim előzetes beszámolója, hogy milyen faja dolog is ez a hengerezés! úgy bontja az izomcsomókat, meg a letapadást, hogy a könnyed kicsordul! óvatosan kezdjetek a gyakorlatokba, ez nem olyan ráfekszek azt' végiggurulok, mert baj is lehet belőle! okosan használva egyidő után sokkal kötetlenebb a mozgás, nagyobb szabadsággal az izmok felszabadulása és a csontok (ÓVATOS!!!) helyreroppantása miatt! :) nekem a lapockafájdalmamat és a nyakmerevségemet 5-6 alkalom után teljesen megszűntette egy-egy nyújtó-masszírozó gyakorlatsor!
Az egyik legfontosabb kiegészítő!
2017-05-03
Az egyik, ha nem a legfontosabb kiegészítő! Gurtni, őv, stb helyett ezt ajánlom megvenni elsőként mindenkinek aki súlyzós edzésbe kezd! Hosszú évekig nem is tudtam, hogy létezik és mikor hallottam róla sem gondoltam, hogy ennyire hatásos. Egyszerűen edzés után kötelező. Az egyik hozzászólásban írták, hogy drága, valóban én is töprengtem egy darabig. De az első használat után semmi kétség nem maradt, hogy teljesen megérte az árát! A többi termékhez képest elég hosszú, 100cm, azt hittem, hogy ez túl hosszú, de nem, kell ekkora, hogy rendesen tudd használni. Megfelelően kemény, nem bordázott. Nem is kell, mert az első pár napban így is alig bírtam használni, túl keménynek éreztem. Meg kell szokni, pár hét után megszoktam a használatát, az izmaim is jobban tolerálták és már nem fájt annyira. Edzés végén levezetésnek szoktam ~15percet hengerezni, nyújtani. Fantasztikusan jóleső érzés! Ez után vettem még egy SMR golyót is, mert a hát egyes részeit, vállat sokkal jobban meg lehet azzal masszírozni. Nélkülözhetetlen, mindenkinek ajánlom!
Regeneráció
2017-07-20
Két hete használom kb. azóta nincs nap hogy ne hengerezném magam minimum kétszer, edzés előtt és után is. Nem is értem eddig miért nem volt ilyenem, de teljes testet szoktam hengerezni, lassan már tudom mit hogyan kell, iszonyat mennyiségű videót megnéztem a használatáról. Első hetem szenvedés volt vele, annyira fájt mindenem, hogy majd besz*rtam, aztán napról napra egyre kellemesebb lett, olyannyira hogy lassan ki sem tudom hagyni a napomból! Sokkal de sokkal lazább lettem, sokkal kisebb az izomlázam edzések után! Ha bárki kérdezi milyen kiegészítőt használjon ez legyen alap, meghálálja a test!