Scitec Vita Greens teszt - a zöld erő legyen veled!

2016-06-10
 / 5.0
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Megint egy zöld cucc, megint egy egészségbarát megoldás: ismét kipróbáltunk egy superfood-ot, ezúttal a Scitec-től a Vita Greens-t. Hozzáadott vitaminokkal egy elképesztő antioxidáns bombát ismerhettünk meg. Lássuk, mik a benyomásaink!


Ezeket használtuk a teszt ideje alatt

A tesztelés ideje alatt csupán extra vitaminokat és ízületvédőket (Vitamins, D3 vitamin, NEM Forte, Heavy Duty) használtam. Emellett párhuzamosan zajlott a Scitec Pro Line tesztelésem is, de ez a Vita Greens hatásával nemigen függ össze. A többiek is általános kiegeket fogyasztottak a teszt ideje alatt.

Csomagolás

A csomagolás letisztult, látszik hogy nem a hárdkórság volt a lényeg, hanem a "zöld" üzenet. A címke korrekt, mint mindig, rajta a "minden free" üzenetekkel (laktóz, glutén, GMO, tejtermék nincs benne). Bárki szekrényében jól mutat, nem csak sportolókéban - és nem is csak nekik kellene szedniük, hanem nagyjából mindenkinek, de erről később.

Összetétel, elvárható hatás

Hosszú az összetevők listája. Ami egyből feltűnik a többi hasonló termékhez képest - nem sok ilyen van - az a vitamintartalom. Bizony, a Vita Greens mellé nemigen kell alap multit szedned. Persze, nem egy atom vitaminpakk van benne, de ha figyelembe vesszük, hogy ennyi bioflavonoid és egyéb finomság mellett hogyan hasznosulnak a vitaminok, rögtön másképp nézünk a mennyiségekre. Oké, magam is szedtem mellé extra C ill. D-vitamint, de hát az úgyis mindig kell, bármilyen csomagot is használ az ember :)

600 gr. 
 / 4.1
5%   9 990 Ft  
9 490 Ft

Jöjjön a következő pozitívum. A potens dózisok. Kapásból 2 gramm spirulina. Attól lábrázásom van, amikor valaki a fehérjebevitelt akarja spirulinából megoldani (nem egyszer találkoztam ilyesmivel), de az tagadhatatlan, hogy felsorolni is nehéz lenne a bizonyított pozitív hatásait. Emellett ott vannak benne a gyümölcs-és zöldségkivonatok, na meg persze az emésztőenzimek... A végeredmény az, hogy egy antioxidánsokban, rostokban és emésztőenzimekben gazdag italt kapunk bekeverés után. De még milyen gazdag! Erről pár szót még hadd mondjak.

Az egyes anyagok antioxidáns hatását az ORAC érték mutatja meg. Ez az oxigéngyök adszorpciós kapacitás. Unalmas részletekbe nem mennék bele, de lényegében minél magasabb ez az érték, annál erősebb antioxidánssal van dolgunk. 1000mg C-vitamin ORAC értéke pl. 1890. 100g acai bogyóé 3800.

Az általánosan javasolt mennyiség ORAC egységet tekintve 5000, tehát az összes napi tápanyagban lennie kell ennyi antioxidánsnak, amiből ez az érték összejön. Dohányosok, sportolók esetében ez ennek a duplája vagy triplája is lehet. De miért rugózom ezen?

Azért, mert a Vita Greens egyetlen adagja 30.000 ORAC egységnek megfelelő antioxidáns hatással bír. Azt hiszem, ezen nincs is mit magyarázni. Nagyjából feleslegessé tesz minden más külön fogyasztott antioxidánst!

Apró adalék: az átlagember kb. 1500 ORAC egységnek megfelelő antioxidánst visz be napi szinten, a minimálisan javasolt 5000-hez képest. Ennyit tartalmaz a napi kaja, ha semmi extra nincs mellé. Szerinted akkor kinek nincs szüksége egy ilyen termékre?

Éltető ital kelta életfonatos bögrében :)

Íz, oldhatóság, állag, illat

A terméket citromfű-körte ízesítésben kaptam. Ízlés dolga nyilván, én nagyon szeretem a citromfüvet, tehát nekem nagyon bejött a termék íze. Hideg vízzel kikeverve kifejezetten frissítő italt kapunk. Érdemes minimum 5 deci vízben oldani egy adagot (ami fél kanál egyébként, ez 20 grammos adagokat jelent), különben elég sűrű lesz. Több vízben is lehet természetesen oldani, ez ízlés kérdése. Az illata is kitűnő, ezzel voltak rosszabb tapasztalataim korábban más termékeknél, ahol az alga keményen visszaköszönt. Shakerben pár rázással tökéletesen oldódik. Hibátlan ilyen tekintetben.

A történeti hűség kedvéért, volt olyan kolléga, aki ezt írta róla: "Iható, kicsit olyan feelingem volt vele, mint mikor nyáron vágod a füvet, szárazság van, meleg. És váratlanul a szél felkap egy csomó ledarált fűszálat és a szádba fújja. Megvan ez az élmény? :)";

Hatás

Mit várhat az ember egy ilyen terméktől? Nos, a korábban említett antioxidáns hatás, a rostokkal és emésztőenzimekkel azért előrevetít ezt-azt. Szó szerint pár nap szedés után érezhető a közérzetjavulás, az emésztést ragyogóan helyre teszi, és alapvetően energizáltabb az ember egész nap. Mindez stimuláns nélkül. Nem tudom másképp mondani: kiválóan éreztem magam a teszt ideje alatt. Ez az általános "tökjólvagyok" érzés végigkísérte a Vita Greens tesztet. Volt kolléga, akinél ez nem volt hangsúlyos ennyire, de ő meg cserébe nagyon erősen hitt a hatásában :))

Összegzés, ajánlás

Ez a termék számomra tökéletes volt, és a szerkesztőségben aki csak próbálta, mindenki pozitívan nyilatkozott róla.

Mindent összevetve a Scitec Vita Greens ötös skálán ötöst kapott a Buildertől. Ha pedig belevesszük, hogy ez egy multivitamin ÉS antioxidáns-emésztőenzim-általános egészségjavító készítmény egyben, akkor az ára is egészen barátságosnak mondható!


Kapcsolódó cikkek
Nagy Ferenc Gábor, aki más emberként tért vissza a nagy vízen túlról, Bognár Gergő helyzetjelentés egy héttel az Arnold előtt, Bunny edzéstechnikai felvilágosít...
Érdemes-e zsírégetőt használni vagy nem - annak fényében, hogy bemutatjuk az egyik létező legjobb zsírégetőt? Sok mindent megtudhatsz a diéta, az edzés, a kardi...
Miért olyan fontos a vitamin? Minek az alapja?Mikor, milyet és milyen gyakran érdemes bevenni? Mindezekre a válaszokat Kaszás Bálint, Protein Buzz Team tag gyűj...
Az Ultimate Nutrition jóvoltából öt olvasónk tudta tesztelni a 2008-as év egyik újdonságát, a szuper-sok összetevővel kiegészített IsoMass Xtreme Gainer-t. Íme...
Miért nem fordul elő fogszuvasodás a civilizálatlan népeknél? A nyugati civilizációtól távol élő primitív népcsoportok fogazata szájápolási technikák híján is e...
A tartalom: Nagy Sándor Csaba, alias Naturál Fantomas edzéstechnikai és táplálkozási okosságok, a Cutler Gym vezetőedzője Mezei Pali és Bunny agyafúrtságok a tá...
Scitec vitamincsomagok sportolók részére egy helyen. Nem kell keresgélned, itt mindet megtalálod összegyűjtve! Kattints a Scitec Nutrition termékekért!...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!