Scitec Ami-NO Xpress - a stimulánsmentes bedurranás zászlóshajója

2017-02-22 | 
 / 4.5
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

A Scitec rendelkezésünkre bocsájtott pár doboz AmiNO Xpresst, hogy teszteljük le, és kíméletlenül írjuk le, mit tapasztaltunk, vagy nem tapasztaltunk ettől a stimulánsmentes edzés előtti-közbeni bedurrantóról. Nem voltunk restek, kipróbáltuk, íme a tapasztalatok!


A tesztelők mindegyike súlyzós edzés mellett próbálta ki a terméket. Mindenki az alap kiegészítőket használta még emellett, ami fehérjét, vitaminokat, és extra BCAA-t jelentett leginkább. Volt aki használt edzés előtt hagyományos bedurrantót is, és volt, aki "natúrban" próbálta a terméket. Volt aki edzés előtt, volt aki edzés közben alkalmazta. Lássuk, milyen eredménnyel!

Csomagolás

A dizájn a szokásos Scitec-es, extra eltérés a hagyományis dizájnelemekhez képest nincsen. Ez azt jelenti, hogy profi a csomagolás, a termék neve élből utal a hatására.

Összetétel, elvárható hatás

Nagyon sok olvasónk, vásárlónk szokta kérdezni, hogy van-e a kínálatunkban stimulánsmentes bedurrantó. Ugyanis az nem járja, hogy aki koffeinérzékeny, az csak magának tudja összekotyvasztani az edzés előttijét. Most kész megoldást kínál a Scitec. A termékben a leghangsúlyosabb összetevő egyfelől a BCAA komplex, 2:1:1-es arányban a leucin javára, valamint újdonságként ott van benne 2,5 gramm betain is. Ez mindenképpen újítás. Ezzel kapcsolatban lássuk hatóanyag-szakértőnk, Jerk gondolatait:

A betain hatásmechanizmusa egészen összetett, de az egyik lényeges pont, hogy drasztikusan képes fokozni a kreatinszintézist az izmokban. Tehát kvázi kreatinbevitel nélkül érhetjük el azt, hogy az izmaink foszfokreatin-raktárai telítettebbek legyenek intenzív edzés mellett is. Másik előny, hogy ezáltal az izomsejtek hidratációja is javul, sejtvolumenizáló hatással is rendelkezik, és ez az állapot az, ami kedvez az edzés közbeni fokozott vérbőségnek és bedurranásnak minimális argininbevitel mellett is. Hasonlóan a béta alaninhoz, az izmok kifáradását a betain is képes késleltetni. A béta alanin elsődleges funkciója ez lenne a termékben, de a két hatóanyag hatása összeadódik, ilyen formán sokkal intenzívebben edzhetünk a termék segítségével, és a fentiek tükrében elég intenzív bedurranást érhetünk el az izmainkban. A többi aminosav eközben szabad utat kap ahhoz, hogy (még ha nem is nagy mennyiségben) gyorsan eljusson az izmokhoz edzés közben. Kifejezetten jól átgondolt a termék koncepciója, és az összetevők kompozíciója is szépen el lett találva, mint ahogyan ezt a hatása is mutatja.

Emellett a jól bevált citrullin-malát is kellő mennyiségben van benne, ezt egészíti ki a mi ízlésünknek picit kevés 500 mg-os arginin adag - na de ne feledkezzünk meg a fent említett szingergizmusról, azaz a hatóanyagok egymást erősítő hatásáról. Aztán akad benne egy recovery mátrix, aminosavak, C-vitamin és ásványi anyagok kombinációjával - ez az a része a terméknek amit érezni nem fogsz, de jó hogy benne van. A terméktől azt vártuk, hogy kitolja a fáradtságérzetet, valamint extra bedurranást és lendületet biztosít az edzés idejére, a stimulánsokra jellemző pörgető hatás nélkül. Fontos megjegyezni, hogy még kreatin sincs a termékben (ld. a fentebbi írást a betainról), így akinek van afféle vizesedés-parája (amit egyébként a többség erősen túlmisztifikál), annak sincs "félnivalója"" a terméktől. Fontosabb ilyen tekintetben azonban az, hogy ha valakinek vérnyomásproblémái vannak, akkor tényleg nyugodt szívvel szedheti a terméket - ugyanis a kreatin sem javasolt ilyen esetben, ha valaki esetleg nem tudott volna erről. További előny, hogy zérószénhidrátos produktumról beszélünk, így diéta idején is gond nélkül alkalmazható az Ami-NO Xpress.

Íz, oldhatóság, állag, illat

A termék íze kiváló. A használt víz mennyiségének függvényében intenzív lehet ugyan, ám ha betartod az 500ml-es javaslatot amit a dobozon is olvashatsz, vagy akár több vízben oldod fel, akkor egy kifejezetten kellemes, üdítő ízvilággal rendelkező italt tudhatsz a magadénak. A mangós és az ice teás íz is nagyon rendben van! Oldódása teljesen jó, a BCAA komplex miatt igényel egy kis kevergetést, de ez a hatóanyag sajátja, nem a termék hibája. Mindenki tökéletesen fel tudta oldani.

Scitec Nutrition Ami-NO Xpress teszt

Hatás az első pár használat után

Többféleképpen teszteltük a terméket. Jómagam (coller) sokat agyaltam rajta, hogy hogyan próbáljam ki. Sajnos kellőképpen stimulánsfüggőként végül arra jutottam, hogy a bevált protokollon nem változtatok, és betolom az edzés előttimet, és edzés közben fogom használni az Ami-NO Xpresst - egész egyszerűen azért, mert így fogom reálisan érezni, hogy van-e valami változás a szokásos tényezők által okozottakon felül. Egyébként a dobozon edzés közben történő fogyasztást javasolnak de ez ne tévesszen meg senkit, simán jó a cucc edzés előttiként. Sőt! Azt tapasztaltam, hogy ha edzés közben kezdem el inni, akkor igazából az edzés végére kezdem el azt a pluszt érezni, ami tényleg benne van a termékben. Ennek megvolt az a jó oldala, hogy amikor kezdett végem lenni, akkor "megérkezett" a termék hatása, és szépen megtolta a bedurranást, és a fáradtságot mintha elsöpörték volna. Azonban ha egész edzésen szeretnéd érezni az áldásos hatást, akkor mindenképpen edzés előtt minimum 10, de inkább 20 perccel gurítsd le. Akik preworkout jelleggel próbálták ki a terméket, szinte mindannyian pozitívan nyilatkoztak a cucc hatásáról. Erezettség, bedurranás, csökkent fáradtságérzet, tehát minden, ami egy ilyen terméktől elvárható. Rajtam kívül egyvalaki itta még edzés közben, csak önmagában, stimuláns nélkül, az illető pontosan ezeket a hatásokat tapasztalta.

Hatás a doboz beszedése után

Friss, gyakorlatilag épphogy csak kapható termék lévén erről nem tudunk egyelőre nyilatkozni, de mivel általában a stimulánsokhoz szokik hozzá az ember, így azt vetítjük előre, hogy az Ami-NO Xpress esetében nem kell tartanod a hatás gyengülésétől, de legalábbis nem olyan mértékben, mint egy stimuláns alkalmazása során.

Összegzés, ajánlás

Hiánypótló a termék, az összetétele gyakorlatilag rendben van, bár szakmailag nézve egy kis tirozin, meg ALC, esetleg ginseng elfért volna benne, hogy stimulánsmentesen stimuláljon. Azonban hozza, amit egy ilyen terméknek hoznia kell, így mindenképpen pozitív érzésekkel zárul Scitec Ami-NO Xpress teszt - azaz nem is zárul, mert maradt még, szóval tovább próbálgatjuk mindenféle elképzelhető módon és kombinációban.

A termék ára nincs az egekben, egy doboz heti négy edzéssel számolva bő egy hónapig elég is, úgyhogy egy 10-ből 9 pontot itt is megszavazunk. Ha benne lett volna a korábban említett stimulánsmentes stimuláló hatóanyagcsoport, vagy azok valamelyike, akkor 10/10-et is simán érdemelt volna!


Kapcsolódó cikkek
Ugye Te is imádod azt az érzést, amikor a teste majd szétfeszül edzés közben? Amikor az ereid nem győzik az izmokhoz pumpálni a vért, amikor az izmaid úgy be va...
Az izomfehérjékben, sok más fehérjéhez hasonlóan húszféle aminosav található, amelyek egyike az arginin, (biokémiában jelölésére Arg használatos), amely többfél...
Itt egy radikális edzés előtti formula, amit Kiss Jenő kifejezetten a nagy izomcsoportok edzéshez ajánl: ...
Az sem marad komplex edzés előtti bedurrantó nélkül, akinek sok a Hot Blood. Imi mutatja, hogy mi a helyes választás ebben az esetben: ...
Egy jó preworkout termékkel igenis nagyobb súlyokkal, hosszabban tudsz edzeni, és az egész edzésélmény sokkal jobb lesz, mint edzés előtti kieg nélkül. De melyi...
Danitól megtudhatod hogyan szedd az arginint, az egyik legsokoldalúbb aminosavat. ...
Ismét kaptunk tesztelésre egy jó - vagyis, jónak ígérkező - preworkout cuccot: ez volt a Nutrend-es N1 Pre-Workout Booster. Mint minden rendes függő, mi is azon...
Van-e értelme a kettőt együtt használni? Ez pont olyan kérdés, mint hogy "van-e értelme hülye kérdéseket feltenni." Kettő top cucc, el is magyarázzuk miért. ...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!

Kérdés
2017-05-22
Én arra gondoltam, hogy mikor megyek melózni és előtte edzettem (délutános vagy éjszakás hét) akkor meló előtt illetve közben is kortyolgatom, és fejben is odatesz meg a fizikai teljesítőképességem is rendben lesz. Esetleg merjem ajánlani munkatársamnak aki velem ellentétben nehéz fizikai munkát végez? Kérdezte tőlem tudok-e valamit amitől visszajön egy kis energia nem lesz olyan fáradt műszak végére, nos valami hasonlóban gondolkoztam neki is. Véleményetek van a kettőnk megoldására, melyikünknek érdemesebb ezt? (én igazából edzéshez használnám, és így is úgy is veszek mert nagyon bejött)

válasz
2017-05-26
Szia!

Jó ötlet, ha nem akarja halálba pörgetni magát, akkor jó lesz!
Kérdés
2017-02-27
Fasza cucc, nálam alap edzés előtti kiegészítő :) Meg én fél adagot tolok az edzés utáni turmixba is :)

válasz
2017-03-06
Ez egy mások számára is követendő megoldás!