Ricottás-csirkés padlizsán

2016-01-28
 / 4.5
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Ínyenc olaszos, fehérjedús, szénhidrátszegény padlizsános recept a Builder Gasztro-ban! Ahogy mindig, ez esetben is egyszerű, és nagyszerű!


Hozzávalók

  • 1 nagy vagy 2 kisebb padlizsán
  • kókuszzsír
  • 0,3-0,4l paradicsomszósz
  • tengeri só, bors, szerecsendió, oregánó
  • mozzarella a tetejére ízlés szerint
  • 1 doboz natúr ricotta (250g)
  • 1 szelet csirkemell, jól átsütve, apróra vágva (nyersen kb 100g)
  • 2 ek zabkorpa
  • 1 tojás
  • bors
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • ha van, friss bazsalikom a tetejére

  • Ricottás-csirkés padlizsán recept hozzávalók

A recept elkészítése lépésről lépésre

1. A szeletekre vágott padlizsánt pirítsuk meg minimális kókuszzsíron sóval, borssal, szerecsendióval, oregánóval. Tegyük félre.

2. Keverd össze a Ricottát, a zabkorpát, a tojást, a fokhagymát nyomd bele fokhagymakinyomóval. Ez után beleteheted az apróra vágott, megpirított csirkét (ezt oregánóval, sóval ízesítsd a sütés során). Ha vannak maradék padlizsándarabok, azokat is beleteheted. szerecsendióval, sóval, oregánóval ízesítsd.

3. Tegyél a padlizsánszeletekre a töltelékből. Tekerd fel és rögzítsd fogpiszkálóval.

4. Pici olívaolajjal kend ki egy tepsi alját. Helyezd rá a padlizsánszeleteket, és locsold meg az oregánóval ízesített paradicsomszósszal. 15-20 perc alatt meg is sül!

Íme a végeredmény:

Ricottás-csirkés padlizsán recept

Tápanyagtartalom

Kalória: 967

Fehérje: 65g

Szénhidrát: 71g

Zsír: 47g

Végül pedig itt a ricottás-csirkés padlizsán elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod!


Kapcsolódó cikkek
A zabos-fehérjés reggelire mindig jó hír, ha hallunk egy új változatot, amivel fel tudjuk dobni a szürke reggeleket, ha már az esetek 90%-ában ez a reggeli menü...
Mindig jó, de a legjobb utazáskor enni, itt az egyik legegyszerűbb alternatíva a gonosz szendvicsek helyett! ...
A háborús időkben nemhogy hús, de vaj se nagyon jutott az emberek asztalára. Abból főztek, amijük volt. Így született meg az élesztőpástétom receptje is...
Egy csipet egészség, egy kicsi lazulás: összekötöttük a kellemest a hasznossal! Urbán Ági rozés koktélját láthatjátok. ...
Elmondhatjuk, hogy ez a palacsinta recept kicsiknek és nagyoknak egyaránt megfelel. Gyerekek és felnőttek által is jóváhagyott, emeletes-marcipános ízbomba, mel...
“A világ legegyszerűbb ételei” című, amúgy nem létező sorozatunkban ismét a faékkel vetekedő bonyolultságú gasztronómiai költeményt mutatunk be, Csak azért, hog...
Császármorzsa. Szereted? Ki nem? Na de nem ám a porcukorral megszórt, búzadarás, lekváros, inzulindurrantó hagyományos verziót köll enni, hanem a proteines, kus...
Hozzávalók: * 500g brokkoli * 40g zabkorpa * 100g görög vagy natúr joghurt * Goji bogyó * 15 magkeverék ízlés szerint * Himalája só, ci...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!