Coenzyme Q10 (20 mg) (90 kap.)

 
Vitamin Station Coenzyme Q10 (20 mg) 90 kap.
Ár: 4 970 Ft
Egységár: 55,22 Ft/kap.
Darabszám:
Kosárba teszem


Termékleírás összecsukása »

Coenzyme Q10

Sejtjeink energiafolyamataihoz nélkülözhetetlen ubikinont (CoQ10) és egyéb antioxidánsokat tartalmazó készítmény.

A Q10 koenzim (CoQ10, ubikinon) egy vitaminhoz hasonló anyag. Emlékeztet az E-vitaminra, ám még annál is erőteljesebb antioxidáns hatású. Egyfajta katalizátornak tekinthető, amely felgyorsít, illetve kedvező irányba terel bizonyos biokémiai folyamatokat. Élettani szempontból a CoQ10 mint az energiatermelés szabályozója érdemel figyelmet. A CoQ10 indítja be és tartja működésben a mitokondriumokat, ahol a táplálékból a testünkben előállított, magas energiatartalmú az adenozin-trifoszfát (ATP) molekula keletkezik.

A CoQ10 nélkülözhetetlen a zavartalan biokémiai és biológiai folyamatok fenntartásához és a szervezet egészséges működéséhez. A nem megfelelő CoQ10 ellátottság az energia-háztartás felborulásához, a szervezet legkülönbözőbb működési rendellenességeihez vezethet. A normálisnál már 25 százalékkal alacsonyabb CoQ10 szint is számos betegség kialakulásában szerepet játszhat. Például ha a szívizomzat nem jut elegendő CoQ10-hez, működési zavarok léphetnek fel.

A CoQ10-et a szervezet körülbelül harminc éves korig saját maga állítja elő, méghozzá a sejtek zavartalan működéséhez szükséges mennyiségben. Az életkor előrehaladtával párhuzamosan azonban a CoQ10 mennyisége csökken a szervezetben, így étkezéssel illetve táplálék-kiegészítőkkel kell pótolni. Egyes gyógyszerek, például a vérnyomáscsökkentők is gátolják a szervezet CoQ10 termelését.

A CoQ10 adagolásának jótékony hatása csak lassan, 1-2 hónap után alakul ki. Napi 60 mg CoQ10 már körülbelül 4 hét múlva érezhető javulást eredményez, de a megfelelő CoQ10 szint csak 8 hét után stabilizálódik, amely napi 20-30 mg CoQ10 szedésével fenntartható. Amennyiben már néhány napos alkalmazás után is javulás tapasztalható, ez a szervezet nagymértékű CoQ10 hiányára utal.

OÉTI Engedély szám: 50060/2025/I/2001.

Figyelmeztetés: várandós és szoptató anyák a CoQ10 szedése előtt kérjék ki orvosuk véleményét. A készítmény semmilyen módon nem gátolja a szervezet saját CoQ10 termelését.

Termékleírás összecsukása »Kérdések


Vevővélemények