Coenzyme Q10 (100mg) (30 kap.)

 
Highland Coenzyme Q10 (100mg) 30 kap.
Ár: 9 080 Ft
Egységár: 302,67 Ft/kap.
Darabszám:
Kosárba teszem


Termékleírás összecsukása »

PR1361 Coenzyme Q10

100 mg Q10-et lecitinnel tartalmazó készítmény.

A koenzim Q10 részt vesz a sejtszintő energiatermelő folyamatokban, antioxidáns tulajdonságainál fogva védi a sejteket az oxidatív stressz ellen, mely a sejtek öregedéséért felelős. A megfelelő Q10 ellátottság hozzájárulhat a szív egészséges működésének fenntartásához.

A Q10 egy olyan enzim, ami alapvető a sejt energiatermelésének folyamatában, egyfajta létfontosságú katalizátor, ami egyes biokémiai folyamatokat felgyorsít vagy valamilyen más irányba terel.

Főleg a sejt energiatermelő gyárában, az ún. "mitokondriumban" található, itt történik ugyanis a tápanyagok energiává való átalakítása. Energiára van szükség (amit a Q10 szállít) a sejt légzéséhez, táplálkozásához, szaporodásához ill. anyagcseréjéhez. A Q10 csökkenése esetén energiahiány lép fel, ami a sejt működésének megzavarodását esetleg leállását okozhatja.

A Q10-et szervezetünk 25-30 éves koráig maga állítja elő, de e kor után szintje hanyatlani kezd. A normálisnak mondható szint 25%-os csökkenése szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, magas vérnyomáshoz és számos más betegséghez vezethet. Legnagyobb hiányát szívbetegségben mutatták ki.

Legnagyobb hatását klinikai tesztek alapján a szabadgyökök lekötésében fejti ki, ezáltal megakadályozza a rákos sejtek elszaporodását. Megfigyelések alapján segít a falósejtek aktívabb hatékonyságának kialakulásában, gátolva ezáltal a daganat terjedését, ill. áttétek képződését. Főleg állatkísérletekben és vér és nyirokszervi betegségekben figyelték meg ezt a hatást. Másrészt krónikus, és egyben súlyos fertőzésekben (pl. AIDS) megfigyelték a Q10 hatására javuló klinikai állapotot, ill. társ-szövődmények kialakulásának csökkenését.

GMP®- minősítéssel rendelkező termék. Hozzáadott cukrot, mesterséges színezéket és tartósítószert nem tartalmaz.

Adagolás:

1 kapszula/nap étkezés után.

Termékleírás összecsukása »Kérdések

Kérdés
2010-05-26
Ezt a terméket és az Acai berryt együtt érdemes szedni?

válasz
2010-05-27
Igen, mindkettő remek antioxidáns.

Vevővélemények