Pulykaszárny filé gombamártással - Builder Gasztro

 / 4.7
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

A pulykaszárny filét nem lehet sajnos túl gyakran kapni a henteseknél, pedig nagyon finom húsnak mondható. Mi belefutottunk egy adagba a piacon, így le is csaptunk rá, megsütöttük, és nyakon öntöttünk egy kis gombamártással, amit főzőtejszín nélkül készítettünk el, már-már diétásan. Egyszerű és nagyszerű recept!


Hozzávalók

Pulykaszárny filé gombamártással - hozzávalókPulykaszárny filé gombamártással

  • 0,5kg pulykaszárny filé

  • pulykasült fűszerkeverék

  • 2 deci mandulatejszín

  • 300g csiperkegomba

  • 380 g vöröshagyma (1,5 nagy fej)

  • ízlés szerint pár szál újhagyma, póréhagyma, vagy medvehagyma, ha szezonja van

  • kókuszzsír

  • 1 deci fehérbor

A receptek elkészítése lépésről lépésre

1. A pulykaszárnyat felaprózzuk és befűszerezzük. Hagyjuk állni kb 20 percig.

2. Megpirítunk 200g hagymát forró kókuszzsíron, majd rátesszük a húst, és fehéredésig sütjük. Aláöntünk 1 deci fehérbort, majd fedő alatt puhára pároljuk

Pulykaszárny filé gombamártással elkészítés - I. lépésPulykaszárny filé gombamártással elkészítés - II. lépés

3. Eközben egy másik serpenyőben megpirítjuk kókuszzsíron a hagyma másik felét (esetünkben 180g, de kevesebb is elég). Óvatosan sózzuk közben. Ha megpirult, rátesszük a gombát és az (esetünkben) újhagymát. Ha szükséges, öntünk alát egy pici vizet.

Pulykaszárny filé gombamártással elkészítés - III. lépésPulykaszárny filé gombamártással elkészítés - IV. lépés

Pulykaszárny filé gombamártással elkészítés - V. lépés

4. Mikor megfőtt, ráöntjük a mandulatejszínt, és összerottyantjuk.

Pulykaszárny filé gombamártással elkészítés - VI. lépés

5. Mi teljes kiőrlésű spagettitésztával tálaltuk, és fogyasztottuk el jóízűen. Tegyetek így Ti is :)

Pulykaszárny filé gombamártással elkészítés - VII. lépés

Tápanyagtartalom (köret nélkül)

Energia: 957 kalória

Fehérje: 143 gramm

Szénhidrát: 40 gramm

Zsír: 25 g

Íme a végeredmény:

Pulykaszárny filé gombamártással - elkészült!

Végül pedig itt a pulykaszárny filé és a gombamártás elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod


Kapcsolódó cikkek
Elképesztő sikerszéria: sorozatban a második kajánkat nem rontottuk el! ...
Nem csúszik a csirke? Edd szósszal! Ha pedig unod a hagyományos ízeket, használj ehhez kókusztejet citromborssal! Hozzávalók: * 500 gramm csirkemellfilé ...
Szokták mondani, hogy ha egy csomó finom dolgot összesütsz, abból úgyis valami finom keveredik ki. Nos, szeretjük a csirkét, a tojást, a sajtot és a hagymát is,...
Valószínűleg nem volt, és nem is lesz ennél egyszerűbb recept a Builder Gasztro rovatban. Gyakorlatilag annyi idő megcsinálni, mint amennyi ideig a mellé szánt ...
Ha a sima rántott csirke nem játszik, és ha nem akarsz háromlépcsős panírral szórakozni, akkor íme itt van egy diós bundában sült csirkemell recept, mely legalá...
Melyik a világ legjobb kajája? Egy egész generáció válaszolja: a rántott hús. És igazuk van, mert a panírozott csirke egészen máshogyan sül meg, mint a natúr. ...
“A világ legegyszerűbb ételei” című, amúgy nem létező sorozatunkban ismét a faékkel vetekedő bonyolultságú gasztronómiai költeményt mutatunk be, Csak azért, hog...
Hozzávalók * 45g teljes kiőrlésű liszt * 1 tojás * 150g tonhalkonzerv, sós lében * só, fehérbors, metélőhagyma, fokhagyma, chili * kókuszzs...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!