Proteines Bounty házilag

2014-11-21
 / 4.5
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Történelmi pillanat mindenki számára aki a szerkesztőség némely tagjaihoz hasonlóan meg tud veszni egy kis kókuszos csokiért: elkészítettük a Bounty proteindús, otthon összedobható változatát! Megkozkáztatjuk, hogy ízre talán még jobb mint az eredeti, összetételre meg nem is kérdés, hogy magasan veri azt. Persze ne legyenek illúzióink: ez a cucc egy kalóriabomba még így, testépítő tiszta verzióban is!


Hozzávalók - proteines bounty házilag receptHozzávalók

  • 100g kókuszreszelék

  • 2 dl kókusztej

  • 60g vaníliás tejsavó

  • 2 tábla (2x80g) 75%-os étcsokoládé

A recept elkészítése lépésről lépésre

1. Keverd ki a kókusztejet a tejsavóval, és öntsd rá a kókuszreszelékre.

Proteines bounty házilag recept elkészítés - I. lépés

2. Közben olvaszd fel az étcsokit gőz felett.

Proteines bounty házilag elkészítés - 2. lépés

3. Miután jól elkeverted a maszát (az sem baj ha áll pár percet, hogy a kókusz megszívhassa magát), formázz tetszőleges méretű és formájú halmokat belőle és öntsd rájuk óvatosan a megolvasztott csokit. Tipp: egy kis kókuszzsírral lágyíthatod a csokit, hogy könnyebb legyen kenni!

Proteines bounty házilag recept elkészítés - 3. lépés

4. Tedd hideg helyre, hpogy a csoki megdermedjen, és már eheted is!

Teljes tápanyagtartalom:

Energia kb: 1878 kalória

Fehérje: 56 gramm

Szénhidrát: 112 gramm

Zsír: 134 gramm

Íme a végeredmény:

Proteines bounty házilag - elkészült

Végül pedig itt a proteines Bounty elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod


Kapcsolódó cikkek
A chilis bab, vagy chili con carne recept általában egy nehéz kajaként él az emberek fejében, pedig nem kell szükségszerűen annak lennie. Lássuk, hogy készített...
Mindenki utálja a tonhal konzervet. Ez csak idő kérdése: ha most még nem, majd fogja. Ehhez képest elképesztően könnyen lehet finom kaját csinálni tonhalból, cs...
Végre a diétázók is örülhetnek, mert ezúttal Macsek prezentálásában egy saláta recept került ki a nagyérdemű elé a Builder Gasztro rovatba. Nem feltétlenül full...
Hozzávalók: _Zsemle alapanyagok:_ * 20 g kókuszliszt * 15 g lenmag * 5 g chia mag * 2 tojásfehérje * 1/2 dl víz * negyed tk szódabikarbóna * t...
Tömegnövelés időszakában töménytelen mennyiségben képes vagyok betúrni ebből a sütiből. Nem éppen kalóriaszegény, de magas a fehérjetartalma és a rosttartalma, ...
Urbán Ági most bebizonyítja, hogy még egy túrógombócot is el lehet készíteni egészségesen. Hát még sokat! HOZZÁVALÓK: Gombóchoz: * 50 dkg zsírszegény túr...
Elmondhatjuk, hogy ez a palacsinta recept kicsiknek és nagyoknak egyaránt megfelel. Gyerekek és felnőttek által is jóváhagyott, emeletes-marcipános ízbomba, mel...
Méltatlanul hanyagoltuk a hüvelyeseket a Builder Gasztro-ban - egészen mostanáig! Próbáld ki ezt a fenséges ízvilággal rendelkező, fehérjedús lencsesaláta recep...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!

Kérdés
2017-03-17
Apróság, de jól jöhet a wannabe cukrászoknak: a csokoládét (főleg ha jó minőségű) nem melegítjük sem mikróban, sem forró vízben. Gőz fölött szokták melegíteni, mert az itt is tapasztalt jelenség (gyak: nem kenhető), azaz a megégés nem teszi neki jót, darabossá válik, veszít az ízélményből. 45 celsius bőven elég neki, nem kell több; igaz tovább tart 2 perccel az olvadása, de a minősége is sokkal jobb lesz.
Ha a proteines rudikat bedobod előtte a mélyhűtőbe 5-10 percre, akkor pedig akár kézzel is lehet mártani; 40-45 fokos csokinál nem éget meg, nem kell szerencsétlenkedni a kenegetéssel és szebben is vonja be az egészet a csoki, az alja nem marad bevonatlan. A végén célszerű zsírpapírra vagy sütőpapírra helyezni, akkor dermedés után szépen leválik, nem törik, etc.
Egy apró lépés a (magasabb) gasztrokultúra felé. ;) Jó próbálkozást!

válasz
2017-03-18
Húú! Szuper ötletek! Nagyon köszönjük! (Főzésben, főleg amikor ez az adás készült, még nagyon amatőrök voltunk)