Proteines Bounty házilag

 / 4.5
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Történelmi pillanat mindenki számára aki a szerkesztőség némely tagjaihoz hasonlóan meg tud veszni egy kis kókuszos csokiért: elkészítettük a Bounty proteindús, otthon összedobható változatát! Megkozkáztatjuk, hogy ízre talán még jobb mint az eredeti, összetételre meg nem is kérdés, hogy magasan veri azt. Persze ne legyenek illúzióink: ez a cucc egy kalóriabomba még így, testépítő tiszta verzióban is!


Hozzávalók - proteines bounty házilag receptHozzávalók

  • 100g kókuszreszelék

  • 2 dl kókusztej

  • 60g vaníliás tejsavó

  • 2 tábla (2x80g) 75%-os étcsokoládé

A recept elkészítése lépésről lépésre

1. Keverd ki a kókusztejet a tejsavóval, és öntsd rá a kókuszreszelékre.

Proteines bounty házilag recept elkészítés - I. lépés

2. Közben olvaszd fel az étcsokit gőz felett.

Proteines bounty házilag elkészítés - 2. lépés

3. Miután jól elkeverted a maszát (az sem baj ha áll pár percet, hogy a kókusz megszívhassa magát), formázz tetszőleges méretű és formájú halmokat belőle és öntsd rájuk óvatosan a megolvasztott csokit. Tipp: egy kis kókuszzsírral lágyíthatod a csokit, hogy könnyebb legyen kenni!

Proteines bounty házilag recept elkészítés - 3. lépés

4. Tedd hideg helyre, hpogy a csoki megdermedjen, és már eheted is!

Teljes tápanyagtartalom:

Energia kb: 1878 kalória

Fehérje: 56 gramm

Szénhidrát: 112 gramm

Zsír: 134 gramm

Íme a végeredmény:

Proteines bounty házilag - elkészült

Végül pedig itt a proteines Bounty elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod


Kapcsolódó cikkek
A titkos recept alapján kikísérletezett kaja végül egy ínycsiklandó sörtésztában kisült csirkemell lett, amihez macsek összedobott még néhány rizskorongot is, m...
Valószínűleg a világ egyik legegyszerűbb csirke receptjét olvashatod itt. Gyakorlatilag full szénhidrátmentes, és még gyerekek által is finomnak tartott, igazi ...
Belefutottunk egy adag pulykaszárny filébe a piacon, le is csaptunk rá, megsütöttük, és nyakon öntöttünk egy kis gombamártással, amit főzőtejszín nélkül készíte...
Íme egy máktorta recept, ami után a mákutálók is megnyalják mind a 10 ujjukat, a mákimádók pedig végzetes rászokás áldozatai lesznek - és nem az ópiátoktól, ami...
A legegyszerűbb proteines süti receptjét már ismered. De hogy mi mindent lehet belőle kihozni? Nos, lássuk az első két, azaz három verziót! Builder Gasztro küls...
Kezdjük ott, hogy még maga Fittmarket Tomi sem hitte el, hogy így meg lehet csinálni az édesburgonyát és ilyen jó lesz. A tökíz-kiküszöbölési technika márpedig ...
Gyertyát ugyan nem hoztunk hozzá, de elkészítettük a Builder Gasztrohoz leginkább illő tortát – a csirketortát! Egyszerű elkészítés, és a végén még a hóba is ki...
A szénhidrátmentes zsemle elkészítése nem kis feladat, de megvan hozzá a nyersanyag és az akarat, a forgatás viszont durva anomáliákba torkollva egészen a tudom...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!

Kérdés
2017-03-17
Apróság, de jól jöhet a wannabe cukrászoknak: a csokoládét (főleg ha jó minőségű) nem melegítjük sem mikróban, sem forró vízben. Gőz fölött szokták melegíteni, mert az itt is tapasztalt jelenség (gyak: nem kenhető), azaz a megégés nem teszi neki jót, darabossá válik, veszít az ízélményből. 45 celsius bőven elég neki, nem kell több; igaz tovább tart 2 perccel az olvadása, de a minősége is sokkal jobb lesz.
Ha a proteines rudikat bedobod előtte a mélyhűtőbe 5-10 percre, akkor pedig akár kézzel is lehet mártani; 40-45 fokos csokinál nem éget meg, nem kell szerencsétlenkedni a kenegetéssel és szebben is vonja be az egészet a csoki, az alja nem marad bevonatlan. A végén célszerű zsírpapírra vagy sütőpapírra helyezni, akkor dermedés után szépen leválik, nem törik, etc.
Egy apró lépés a (magasabb) gasztrokultúra felé. ;) Jó próbálkozást!

válasz
2017-03-18
Húú! Szuper ötletek! Nagyon köszönjük! (Főzésben, főleg amikor ez az adás készült, még nagyon amatőrök voltunk)