Proteines Bounty házilag

2014-11-21
 / 4.5
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Történelmi pillanat mindenki számára aki a szerkesztőség némely tagjaihoz hasonlóan meg tud veszni egy kis kókuszos csokiért: elkészítettük a Bounty proteindús, otthon összedobható változatát! Megkozkáztatjuk, hogy ízre talán még jobb mint az eredeti, összetételre meg nem is kérdés, hogy magasan veri azt. Persze ne legyenek illúzióink: ez a cucc egy kalóriabomba még így, testépítő tiszta verzióban is!


Hozzávalók - proteines bounty házilag receptHozzávalók

  • 100g kókuszreszelék

  • 2 dl kókusztej

  • 60g vaníliás tejsavó

  • 2 tábla (2x80g) 75%-os étcsokoládé

A recept elkészítése lépésről lépésre

1. Keverd ki a kókusztejet a tejsavóval, és öntsd rá a kókuszreszelékre.

Proteines bounty házilag recept elkészítés - I. lépés

2. Közben olvaszd fel az étcsokit gőz felett.

Proteines bounty házilag elkészítés - 2. lépés

3. Miután jól elkeverted a maszát (az sem baj ha áll pár percet, hogy a kókusz megszívhassa magát), formázz tetszőleges méretű és formájú halmokat belőle és öntsd rájuk óvatosan a megolvasztott csokit. Tipp: egy kis kókuszzsírral lágyíthatod a csokit, hogy könnyebb legyen kenni!

Proteines bounty házilag recept elkészítés - 3. lépés

4. Tedd hideg helyre, hpogy a csoki megdermedjen, és már eheted is!

Teljes tápanyagtartalom:

Energia kb: 1878 kalória

Fehérje: 56 gramm

Szénhidrát: 112 gramm

Zsír: 134 gramm

Íme a végeredmény:

Proteines bounty házilag - elkészült

Végül pedig itt a proteines Bounty elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod


Kapcsolódó cikkek
Első ránézésre kicsit perverznek fog tűnni, második ránézésre is, majd mikor készen van még akkor is ezt a hatást kelti, de ez ne tántorítson el még véletlenül ...
Unod már a mérhetetlen mennyiségű zabálást, amit a megfelelő kalóriabevitel címén kell nap, mint nap abszolválnod? Akkor most figyelj! HOZZÁVALÓK (KB. 7 KIS G...
Egy kis kínai, jöhet? Na nem az az olajban tocsogó, kóbor macskából készült éttermi vacak, amit minden gyorsbüfében megkapsz, hanem egy testépítő tiszta élelmis...
Mit szólnál egy recepthez, amivel lehet villantani, mégis pofonegyszerű, és kis változatosságot csempészik a szokványos csirkerizs kombinációba? A csirkemellel ...
Proteines torták és egy poharas finomság Express Protein Cake-ből! Ezúttal ha nem is diétás, de mindenképpen testépítő alapanyagokból készült torta recepteket l...
Gyakorlatilag nulla szénhidrátos, szinte csak fehérjét tartalmazó finomságra vágysz, ami a legszigorúbb diétába is belefér? A megoldás pofonegyszerű!...
Újabb ötlet azok számára, akik unják a banánt... Azaz a csirkét! Csirke kenyér, nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, kis eszközigényű kaja, és természetesen m...
Szeretjük a rekord kevés hozzávalóval elkészíthető, fehérjében gazdag recepteket, ezért ez a proteines tejpite semmiképpen nem maradhatott ki a Builder Gasztro ...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!

Kérdés
2017-03-17
Apróság, de jól jöhet a wannabe cukrászoknak: a csokoládét (főleg ha jó minőségű) nem melegítjük sem mikróban, sem forró vízben. Gőz fölött szokták melegíteni, mert az itt is tapasztalt jelenség (gyak: nem kenhető), azaz a megégés nem teszi neki jót, darabossá válik, veszít az ízélményből. 45 celsius bőven elég neki, nem kell több; igaz tovább tart 2 perccel az olvadása, de a minősége is sokkal jobb lesz.
Ha a proteines rudikat bedobod előtte a mélyhűtőbe 5-10 percre, akkor pedig akár kézzel is lehet mártani; 40-45 fokos csokinál nem éget meg, nem kell szerencsétlenkedni a kenegetéssel és szebben is vonja be az egészet a csoki, az alja nem marad bevonatlan. A végén célszerű zsírpapírra vagy sütőpapírra helyezni, akkor dermedés után szépen leválik, nem törik, etc.
Egy apró lépés a (magasabb) gasztrokultúra felé. ;) Jó próbálkozást!

válasz
2017-03-18
Húú! Szuper ötletek! Nagyon köszönjük! (Főzésben, főleg amikor ez az adás készült, még nagyon amatőrök voltunk)