Protein kenyér

2014-09-01 | 
 / 4.2
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

A Builder Gasztro-ban ezúttal egy diétában is használható, iskolába-melóba elvivős magas fehérjetartalmú, és igazán jóízű kenyérféle elkészítését mutatjuk be. Jól szeletelhető, nem forgács ízű, mint a legtöbb, boltban beszerezhető "diétás kenyér". Mindössze 3 fő alapanyagra van szükség hozzá, és nagyon egyszerű az elkészítése. Olvass tovább és meglátod miről is van szó!


Hozzávalók - Protein kenyér receptHozzávalók

  • 75g zabpehely

  • 50g fehérjepor (bármilyen ízű és típusú - tapasztalatok szerint natúr tejsavóval a legjobb)

  • 6 db L-es tojás fehérjéje (kb. 230g)

  • 25g lenmag

  • 1 tsk szódabikarbóna

  • 1 tsk só

A recept elkészítése lépésről lépésre

1. Tedd az összetevőket egy turmixgépbe.

Protein kenyér recept elkészítés - I. lépés

2. Turmixold össze alaposan (1-2 perc), majd öntsd ki a masszát egy téglalap alakú formába.

Protein kenyér recept elkészítés - II. lépés

3. 170 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt elkészül. Sütés közben érdemes egyszer-kétszer ránézni. Ha beleszursz egy villát és nem tapad rá a massza és látszik, hogy megkeményedett a teteje, akkor van kész.

Protein kenyér recept elkészítés - III. lépés

4. Ezután már csak annyi a dolgod, hogy felszeleteld és jóízűen elfogyaszd. :)

Tápanyagtartalom

Energia: 620 kalória

Fehérje: kb. 80 gramm (nyilván ez attól is függ, hogy milyen proteint használsz)

Szénhidrát: 65 gramm

Zsír: 5-10 gramm között

Íme a végeredmény:

Protein kenyér - elkészült

Végül pedig itt a protein kenyér elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod


Kapcsolódó cikkek
A szénhidrátmentes zsemle elkészítése nem kis feladat, de megvan hozzá a nyersanyag és az akarat, a forgatás viszont durva anomáliákba torkollva egészen a tudom...
Azoknak ajánljuk ezt a receptet, akik nem szeretik a mindenféle egészségtelen, adalékokkal teli felvágottakat, esetleg inzulinrezisztensek, tej-, glutén-, szója...
Tudtad, hogy kiváló lepény készíthető a tonhalkonzervből? Reggelire, vagy bármilyen napszakra kiváló választás lehet, már csak azért is, mert könnyen szeletelhe...
Igen, tudjuk! Az étcsoki nem éppen diétás, de ezt az édességet nem is a diétád legkeményebb szakaszában érdemes fogyasztani, ám ha tömegelsz, vagy csak megenged...
Vágysz egy kis hűsítő gyümölcslevesre, de nem akarod a szokásos cukros, semmire sem jó menzás változattal hizlalni magad? Akkor ez a cukor nélkül elkészített pr...
Villámgyors puding recept, tiszta alapanyagokból? Úgy ám, lássunk egy banános-proteines-chia magos finomságot, melyet sütés-főzés nélkül, gyakorlatilag pillanat...
Lássuk, milyen is az, amikor egy sajttorta receptet megpróbálunk picit Builderesíteni. Kis extra protein, no cukor, no vaj, stb. Majdnem tökéletesen sikerült!...
Hozzávalók * 90g vaníliás fehérjepor * 100g teljes kiőrlésű tönkölyliszt * 40g kókuszreszelék * 60g zabpehely * 70g kókuszzsír * 1 tojá...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!

Kérdés
2018-02-26
Sziasztok, kerestem natúr proteint a kenyérhez itt az oldalon de nem találok. Nincs, vagy csak én nem látom? Köszi!

válasz
2018-02-27
Szia!

100% Pure Whey natúr, vagy 100% Whey Protein szintén van ízesítetlen verzióban.
Kérdés
2017-08-02
Mennyire lehet tárolni ezt a kenyeret? Nem szárad ki gyorsan? Nagyobb mennyiséggel is lehet, vagy úgy nem sül át? Köszi :)

válasz
2017-08-03
A tojás miatt mint a legtöbb terméket nem lehet napokig tárolni. Max 1-2 nap. Jó esetben nem is szárad ki, ha jól becsomagolod.
Nagyobb mennyiségben meg max úgy ha nem lesz túl vastag a motyó, mert mire a külseje már szénné ég a belseje meg még épp csak megsül.