Protein kenyér

2014-09-01 | 
 / 4.1
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

A Builder Gasztro-ban ezúttal egy diétában is használható, iskolába-melóba elvivős magas fehérjetartalmú, és igazán jóízű kenyérféle elkészítését mutatjuk be. Jól szeletelhető, nem forgács ízű, mint a legtöbb, boltban beszerezhető "diétás kenyér". Mindössze 3 fő alapanyagra van szükség hozzá, és nagyon egyszerű az elkészítése. Olvass tovább és meglátod miről is van szó!


Hozzávalók - Protein kenyér receptHozzávalók

  • 75g zabpehely

  • 50g fehérjepor (bármilyen ízű és típusú - tapasztalatok szerint natúr tejsavóval a legjobb)

  • 6 db L-es tojás fehérjéje (kb. 230g)

  • 25g lenmag

  • 1 tsk szódabikarbóna

  • 1 tsk só

A recept elkészítése lépésről lépésre

1. Tedd az összetevőket egy turmixgépbe.

Protein kenyér recept elkészítés - I. lépés

2. Turmixold össze alaposan (1-2 perc), majd öntsd ki a masszát egy téglalap alakú formába.

Protein kenyér recept elkészítés - II. lépés

3. 170 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt elkészül. Sütés közben érdemes egyszer-kétszer ránézni. Ha beleszursz egy villát és nem tapad rá a massza és látszik, hogy megkeményedett a teteje, akkor van kész.

Protein kenyér recept elkészítés - III. lépés

4. Ezután már csak annyi a dolgod, hogy felszeleteld és jóízűen elfogyaszd. :)

Tápanyagtartalom

Energia: 620 kalória

Fehérje: kb. 80 gramm (nyilván ez attól is függ, hogy milyen proteint használsz)

Szénhidrát: 65 gramm

Zsír: 5-10 gramm között

Íme a végeredmény:

Protein kenyér - elkészült

Végül pedig itt a protein kenyér elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod


Kapcsolódó cikkek
Fasírtra már többféle variáció készült itt a Builder Gasztro-ban. Na de lencséből fasírtot? Bizony, lencse és csirkemell, és ebből egy diétás fasírt kerekedett!...
Oké, tudjuk, hogy simán letolod a brokkolit párolva, és az egyszerű is, de ha szempont a hordozhatóság, és mondjuk nem bánsz egy kis változatosságot sem, akkor ...
Sosem gondoltad volna, hogy ilyet egyáltalán szabad enni. Az ember persze elképzel valami nagyon misztikusan elkészíthető moslékot, ami távolról, becsukott sz...
Mindig jó, de a legjobb utazáskor enni, itt az egyik legegyszerűbb alternatíva a gonosz szendvicsek helyett! ...
A titkos recept alapján kikísérletezett kaja végül egy ínycsiklandó sörtésztában kisült csirkemell lett, amihez macsek összedobott még néhány rizskorongot is, m...
Egy remek, sajtos-brokkolis szószban megsütött csirke receptet olvashattok-láthattok ezúttal a Builder Gasztro-ban, melyet elkészíteni gyerekjáték, megenni pedi...
HOZZÁVALÓK * 250 g light krémsajt (A Lidl light termékei kiválóak erre, én is onnan szereztem be.) * 2 L-es méretű tojás * folyékony édesítőszer ízlés sz...
“A világ legegyszerűbb ételei” című, amúgy nem létező sorozatunkban ismét a faékkel vetekedő bonyolultságú gasztronómiai költeményt mutatunk be, Csak azért, hog...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!

Kérdés
2018-02-26
Sziasztok, kerestem natúr proteint a kenyérhez itt az oldalon de nem találok. Nincs, vagy csak én nem látom? Köszi!

válasz
2018-02-27
Szia!

100% Pure Whey natúr, vagy 100% Whey Protein szintén van ízesítetlen verzióban.
Kérdés
2017-08-02
Mennyire lehet tárolni ezt a kenyeret? Nem szárad ki gyorsan? Nagyobb mennyiséggel is lehet, vagy úgy nem sül át? Köszi :)

válasz
2017-08-03
A tojás miatt mint a legtöbb terméket nem lehet napokig tárolni. Max 1-2 nap. Jó esetben nem is szárad ki, ha jól becsomagolod.
Nagyobb mennyiségben meg max úgy ha nem lesz túl vastag a motyó, mert mire a külseje már szénné ég a belseje meg még épp csak megsül.