Óvatosan a cukorral!

 / 5.0
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Az USA-ban az átlagos napi cukorfogyasztás felnőttek esetében 90 gramm, gyermekek esetében pedig 136 grammra (!) rúg. Eredmények nincsenek a birtokomban, de sajnos gyanítom, hogy mi sem maradunk el sokkal...

Az ételeinkkel bevitt cukor jórészt hozzáadott cukor. Jelen esetben a természetben is megtalálható cukrokról van szó sajnos. Ez a hozzáadott cukor leginkább az üdítőkből, és egyéb feldolgozott élelmiszerekből jut szervezetünkbe, csaknem észrevétlenül. Ezek túlzott fogyasztása elkerülhetetlenül túlsúlyhoz vezet.

Nők esetében kb. 25, férfiaknál kb 35g cukor lenne a maximálisan megengedhető mennyiség. Íme pár tipp, hogyan lehet csökkenteni a cukorfogyasztásunkat.

Ne tegyünk cukrot a teába, kávéba, vagy gabonapelyhünkbe pluszba. Használjunk inkább édesítőket. Sokan tartanak tőlük, de ne feledjük, a cukor már sok embernek okozott bizonyíthatóan egészségügyi problémákat, az édesítőkről azonban ez nem mondható el.

A cukrozott üdítők helyett igyunk inkább vizet.

Együnk több nyers gyümölcsöt és zöldséget - ezek természetes cukortartalma csökkenti az édes utáni sóvárgást.

Sütés során használjuk a receptben előírt cukormennyiség felét, vagy próbálunk ki olyan édesítőket, mint a sztivia.

Mindig olvassuk el az ételek címkéjét, hogy kiszűrhessük a felesleges cukorforrásokat.

Étkezéseinkben a sovány fehérjeforrások, halak, a tejtermékek és a tojás domináljon, zöldségekkel körítve.

Mindig próbáljunk meg magunkra főzni, így biztosan tudhatjuk, mi került az ételünkbe.


Kapcsolódó cikkek
1. Folyamatosság. Sose hagyj ki túl nagy szünetet (2-3 napnál hosszabb időt) az edzések között, hacsak nem vagy sérült, vagy nem kifejezetten ezt javasolta az ...
Sokan teszik fel a kérdést: Mi valójában a sikeres diéta kulcsa? Mi itt a magazinnál nem szoktunk kertelni: változtatni kell a szokásaidon, az életmódodon, vala...
Túlzott fogyasztása káros, mert növeli a koleszterinszintet és szűkíti az artériák falát. Emiatt több országban is korlátozták a fogyasztását. MI A KÜLÖNBSÉG ...
A napi szénhidrátszükséglet beosztása kezdetben talán keveseket foglalkoztat, pedig fontos szerepe van abban, hogy a fizikumunk milyen képet mutat. A rossz időz...
Írta: Szász Máté biológus 2010. február A glutén leginkább a kalászos gabonákban, búzában, árpában, rozsban előforduló fehérje-komplex, mely az arra érzékeny...
A testépítés egy 24 órás elfoglaltság, hiszen minden étel elkészítése és elfogyasztása annak a maximális igyekezetnek a jegyében telik, hogy izomtömeget növelj,...
JÓ ÉS ROSSZ KOLESZTERIN Emlékszünk még azokra az időkre, amikor azt hittük, minden zsír rossz? Aztán a kutatók rájöttek, hogy nem minden fekete vagy fehér, és ...
_Felhívjuk a kedves olvasók figyelmét, hogy a cikksorozat továbbra is elsősorban a teljesen kezdőkhöz szól, így ha valaki nagyon triviálisnak, esetleg felületes...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!