Öltöző etikett

2018-03-10
 / 4.8
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Mielőtt megtapasztalhatnád az edzőterem semmivel sem összehasonlítható, vas-és izzadtságszaggal átitatott, erőt és tesztoszteront árasztó hangulatát, át kell magadat verekedni egy kis helységen, mely szörnyű dolgokat rejthet…


Jól gondolod, ez az edzőtermi öltöző.

Lássuk időrendi sorrendben, mik a leggyakoribb buktatók az öltöző használata során, és hogyan kerülheted el őket!

 1. Megérkezel, nem köszönsz. Namármost akármilyen óriási badikutyának is hiszed magad, amikor belépsz az öltözőbe, és baszol mindenkire, az nettó bunkóság. Nyilván mindenki tud élni a köszönésed nélkül. De ha már lemész egy olyan helyre, ahol téged, és a többi ott lévőt mégis csak összeköt valami, akkor ugyan mi akadályoz meg abban, hogy annyit mondj: sziasztok? Próbáld ki, meglátod, nem fáj!

 2. Teledzsuvázod a talajt. Elkerülése igen egyszerű: használd a lábtörlőt! Nem hoz 100%-os eredményt, de több, mint a semmi.

 3. Szétpakolsz öt padra, így melletted esély sincs, hogy más is tudjon öltözni (mert valami rejtélyes okból kifolyólag MINDEN teremben folyton egymás mellé osztják a szekrényeket, biztos a közösségi élet felpezsdítése okán). Tudjuk, hogy nagyon fontos, hogy mindenki lássa az összes felszerelésedet, és a magaddal hozott misztikus kiegészítőidet is, de lehet, hogy a másikat jobban érdekli, hogy ő is tudjon öltözni.

 4. Büdös vagy, már edzés előtt. Tudjuk, hogy van, aki meló után esik be a terembe, és persze van, hogy fizikai munka után - vagy nyáron a dög melegben - bizony, büdös az ember egy kicsit. Edzés előtt sem szégyen leöblíteni magad, ha így van, mert ha erre ráizzadsz, az emberiség ellenes bűntett.

 5. Több edzés óta ugyanazon cuccot használod. Nem részletezzük, összefügg az előző ponttal. Megoldás: rendszeresen mosd ki a ruhádat, nem nagy kunszt.

 6. Edzés után a büdös, izzadt cuccod kiteregeted a fűtőtestre. Tudjuk, hogy szárazon jobb elrakni, de őszintén, te mennyire szeretnéd más büdös, izzadt zokniját szagolni öltözés közben? Alsónadrág esetében az áporodott pöcsszag ugyancsak nem tartozik másra, csakis rád. Leveszed, és gyorsan elrejted, ez mind biológiai fegyver!!!

 7. A melletted padon ülő ember arcába tolod a segged, vagy más nemes testrészedet ahogy vetkőzöl. Kösz, de nem kéri senki, valahogy úgy hajlongj, hogy ezt elkerüljük, jó?

 8. Zuhany/szauna után szanaszét vizezed az öltöző talaját. Töröld már meg a lábad, akkor is, ha papucsban vagy, mert tök szar a pocsolyák között egyensúlyozni. Elkerülhető lenne egy kis odafigyeléssel.

 9. Az öltöző egyik végéből a másikba ordítva beszéled meg az aznapi edzést/csajt/bulit/üzletet/bármi egyebet. Lehet, hogy ez nem tartozik mindenkire, még ha te azt is hiszed, több leszel attól, ha a világba kiabálod a “faszagyerekségedet”.

 10. Nem húzod le a klotyót. Szégyen, hogy le kell egyáltalán írni, de talán magyarázni nem kell… Megoldás: lehúzod. Igen, pisike után is. A piszoárokon is van az a gomb, tudod… Megnyomod, jön a víz, az pedig leöblíti a cuccot. Így nem terjeng majd a klotyóban a masszív húgyszag.

 11. Hat liter dezodort/parfümöt fújsz/kensz magadra. Amellett, hogy rajtad kívül mindenkit zavar, az utcán is, egy zárt öltözőben ez fokozottan igaz. Kend magadra odakint a pacsulit, ha annyira sok kell belőle, de ne fojtsd meg a többieket!

 12. Nem köszönsz, mikor elmész. Ld. az első pontot. Nem nagy megerőltetés odabökni, hogy “sziasztok”, vagy valami hasonló.

Dióhéjban ezek a fő buktatók várnak rád az öltözőben. A jó hír, hogy mindegyikre akad valamiféle megoldás. Az esetek túlnyomó többségében nem teljesíthetetlen dolgok ezek, egy icipici odafigyeléssel lazán megoldod bármelyiket.

Tudjuk, hogy az öltözőben már az jár a fejedben, hogy mennyire nagyon odabaszol majd edzésen, de ezt a pár apróságot próbáld meg betartani, hogy ne csak egy legyél az állítólag buta/bunkó gyúrósok táborában!


Shop.Builder havi legolvasottabb cikkei
Nem olyan bonyolult: elhatározás, egy kis tájékozódás, egy kis szabadidő; jó edzésmódszer, következetes edzések, komolyan vett, tiszta étkez...
Tudod, mi az előnye annak, ha valaki baromi nehezen fejlődik? Hát az, hogy kénytelen picit jobban utána menni a dolgoknak. Aki lemegy a tere...
Borics Ádám, Magyarország legjobb magyar MMA harcosa újságírónknak, Szlobodnik Milánnak nyilatkozott először a legutóbbi mérkőzése után, aho...
Újra és újra előkerülő kérdés, hogy edzőtárssal jobb-e edzeni, vagy magányos farkas módjára, zord, céltudatos arckifejezéssel zúzzunk a tere...
Arnold sikerei a testépítés világában, a filmszakmában, politikában és az üzleti életben is önmagukért beszélnek. Íme 12 szabály tőle a sike...
Testépítő és fitness edzéstervek kezdőktől haladókig mindenkinek! Kezdő átmozgató edzéstervek, haladó ossztott edzéstervek, sztáárok edzéste...
A Shop.Builder adatbázisában több, mint száz edzésterv, és eddig közel 200 gyakorlat leírása található meg, többnyire videós bemutatással. A...
Gyúrós, vagy diétás ételek receptjeit keresed? Megtaláltad! Szemétmentes, cukormentes, egészséges receptek a Builder Gasztro Rovatban! Katt ...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!