Okosan költsd a pénzed!

2018-03-06
 / 5.0
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Mint mindenki, nyilván te is megnézed, hogy a pénz, amit elköltesz akármire, az hasznos, avagy haszontalan dolgokra megy el. Most abban szeretnénk segíteni neked - mint korábban már több tízezer vásárlónknak is - hogy ha nálunk vásárolsz, akkor semmiképp se érezd azt, hogy felesleges dolgokat tukmál rád bárki.


Rengeteg táplálékkiegészítő kapható manapság, és ember legyen a talpán, aki kiigazodik rajtuk. Még ha nagyjából képben is vagy azzal, hogy mi kell neked, akkor is, a márkák, különféle terméktípusok erdejében nem egyszerű a döntés, és ha nem jó helyen kérdezősködsz, megvan az esély arra, hogy tévútra visznek - nem feltétlen rossz szándékból, egyszerűen csak azért, mert nem kompetens embereket kérdezel meg a témáról.

Miért pont a Builder?

Miért pont nekünk hidd el, amit a tápkiegekről magyarázunk? Felsorolom neked pár pontban, mi az, ami mellettünk szól, ez után a döntést rád bízom.

  1. Tapasztalat. A Shopbuilder lassan 20 éve tapossa a tápkieg ipar ingoványos talaját. Ez idő alatt elegendő ismeretanyag rakódott ránk úgy a termékek hatásáról, mint a gyártók megbízhatóságáról. Arról nem beszélve, hogy vannak 20 éve hűséges ügyfeleink, akik nem maradnának meg mellettünk, ha rossz tanácsokat adnánk ;)
  2. Elfogulatlanság. Ha megnézed, csaknem az összes Magyarországon kapható márka jelen van a webáruházban. Aki nincs, annak oka van. És nekünk teljesen mindegy, melyik márkát választod, mi azt javasoljuk majd neked, ami meglátásunk szerint a te céljaidnak, anyagi lehetőségeidnek, és ízlésednek megfelelő, de a döntés ez után a tiéd. Nem fogunk egyetlen márkát rád tukmálni csak azért, mert más nincs - itt minden van!
  3. Lassan 100.000 megválaszolt vásárlói kérdés. A termékeinknél mindenki felteheti az oda vonatkozó kérdését, és mi minden esetben válaszolunk ezekre a kérdésekre. Ilyen mennyiségű megválaszolt kérdés után óhatatlan, hogy kialakul némi rutin :)
  4. Őszinteség. Ha nem diétázol, szólni fogunk, hogy NE vegyél zsírégetőt. Ha nem jó a kajád, meg fogjuk mondani, hogy a tömegnövelő nem sokat ér önmagában. Nekünk nem az a célunk, hogy minden áron rád tukmáljunk valamit. Az a célunk, hogy elégedett legyél a termékkel, amit megveszel, és hogy az maximálisan a te javadat szolgálja.

Oké, de térjünk a lényegre: kell a kieg, vagy nem?

Látod, írhatnám, hogy kötelező bevásárolnod havonta 50.000-ért, különben nem ér semmit az egész, de ez ebben a formában nem igaz. Azt viszont fontos tudnod, hogy vannak a sportban igenis megkerülhetetlen kiegészítők. Pontosabban, megkerülheted őket, de ez igenis látszani fog a fejlődésed ütemén, az egészségi állapotodon, és a regenerálódásod minőségén.

Na de a kaja a lényeg, mindig ezt mondjátok….

Az hát, most is ezt mondjuk. De attól, hogy az étrended rendben van (egyébként, tényleg rendben van?), attól még vannak olyan tápanyagok, melyek adott időpontokban nemhogy fontosak, de a fejlődésed szempontjából kvázi elengedhetetlenek. Ezek közül is kiemelnék kettőt, mely az elvárható minimum. Ha ezek, plusz egy legalábbis tűrhető étrended megvan, elmondhatod, hogy sokat tettél az edzésen felül is a fejlődésed, regenerálódásod és egészséged érdekében!

Akár sportolsz akár nem….

… De egy alap multivitaminra mindenképpen szükséged lesz. A vitaminok a szervezeted számára ugyanazt jelentik, mint a motor számára egy jó olaj: megkönnyítik a működését, ha elegendő van belőlük, de meghibásodáshoz vezethet, ha hanyagolod őket. Magyarul: ha elég vitamin fogyasztasz, jól fogsz működni, ha nem, akkor akár meg is betegedhetsz. És ez nem sportspecifikus - ha egyáltalán nem sportolsz, akkor is szükséged van rájuk. Gondolj csak a környezeti ártalmakra, van belőlük elég. Illik ellensúlyozni ezeket!

Egy olyan egytablettás multivitamin, mint pl. A One-a-Day, biztosítják a minimálisan szükséges multivitamin utánpótlást, és nem mellékesen így akciósan havi kb 900 forintos ráfordításból megvagy. Ez a boltban nagyjából egy vaj, és egy csomag sajt ára. Egy fél mozijegy ára. Egy kis kóla-popcorn menü ára. Neked belefér?

%
2,35 kg 
 / 4.8
8%   15 990 Ft  
14 790 Ft
3 kg 
 / 4.5
13%   14 990 Ft  
12 990 Ft
%
30 pak. 
 / 4.8
20%   6 490 Ft  
5 190 Ft
100 tab. 
 / 4.7
 
3 315 Ft

A másik, hasonlóan alapvető cucc az edzés utáni fehérjeturmix. Ha csak egy kiegészítőt kell választani a vitaminon felül akkor ez legyen az. Edzés után a szervezeted szivacsként szippant magába mindent, ami csak szükséges a megfáradt izmok regenerálódásához. Edzés után gyors és hatékony fehérje utánpótlásra van szüksége a szervezetnek és pont. Erre a tejsavófehérje a legalkalmasabb, ez a másik tény, ezer tanulmány bizonyítja. Nem nehéz kitalálni, mi a második legfontosabb kiegészítő tehát: a tejsavófehérje, És tudod mit? Ne szedd reggel, meg este, meg nap közben, ha neked ez sok - de edzés után tedd meg magadért, a testedért, a fejlődésedért, hogy benyomsz egy adagot, míg az öltözőben pihegsz. Heti három edzéssel számolva ez 3 adag fehérje per hét, ami egy egykilós kiszerelés esetében azt jelenti, hogy kb 10 hétre elegendő egy kis kiszerelésű fehérjepor. 230 forint edzésenként a fejlődésedért és regenerálódásodért, és akkor egy csúcsminőségű fehérjével, a 100% Whey Protein Professionallal számoltam, ráadásul a legkevésbé kedvező árú kis kiszereléssel.

Tehát ott tartunk, hogy az egészségedért elvárható napi minimum vitamin beviteled megvan 30 forintból naponta, a fejlődésed, regenerálódásod érdekében szükséges minimális fehérje utánpótlás pedig edzésenként 230 forintodba kerül. Tedd a szívedre a kezed: elköltesz ennyi pénzt naponta másra, aminek semmi köze nincs ezekhez?

Az, hogy mi fér bele anyagilag, vagy energia ráfordtást tekintve, és mi nem, az csupán döntés kérdése - döntsd hát el, hogy a fontossági listán mennyire fontos neked az egészséged és a fejlődésed!


Kapcsolódó cikkek
Dudás Ádám sztori: a Scitec teszttől a Superbody GP abszolútig! ...
Debreczeni Gábor, Molnár Tamás és a Botond Gym, Bunny ez+az. ...
Giga tragikus BB.Tv, mert minden egyszerre történt: Muscle Beach, BodyBuilder Gym költözés és új Gym építés. Illés Norbi már annyira naturál, hogy zölddel kell ...
Visszamegyünk az időben, hogy bemutassuk a tuti otthoni aerob edzés módszert, amivel kiélheted a vérszomjadat is. Megnézünk egy termet egy messzi-messzi galaxis...
Semmi csicsa, igazi bodys/poweres márka a Full Force, jó kiszerelésekkel és árakkal. Van BCAA, glutamin és edzés utáni szénhidrátja is. El is mondjuk mire jók. ...
A 2014-es év első BB.Tv-je, benne mindenféle nyalánkság az erősemberektől kezdve a Mr. Olympián keresztül (igen, BB.Tv a Mr. Olympián!) egészen Szakács Sanyi kö...
Ahogyan telnek az évek, és az élet ilyen-olyan megpróbáltatásai folytán előfordult, hogy gyakorlatilag tápkieg nélkül voltam kénytelen edzeni, kiderült számomra...
A tartalom: Bohos Kornél - Bereczki Krisztián a Cutlerből, Kránicz Lilla a shop.Builderből, Illés Naturál Norbi a pécsi szellemtoronyból és Bunny okosságok....

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!