Mr. Olympia 2019 - Esélylatolgatás 2. rész

2019-07-17 | 
 / 5.0
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

A 2019-es Mr. Olympiát szeptember 12. és 15. között rendezik meg Las Vegasban és nagyon érdekesen alakulnak a dolgok, még az is lehet, hogy Kai Greene is megméretteti magát. Érdemes kicsit körülnézni a király kategóriában az esélyesek között, hogy ki-hol-merre tart a felkészülésben, vagy egyáltalán a kvalifikációban. 2. rész.

Kvalifikáltak listája

Dexter Jackson (USA)

Az idén 50-et (!!!) betöltő Dexter Jackson előtt le a kalappal. Nem hiszem, hogy újra el fogja tudni lopni mások elől a szobrot, mint 2008-ban, de az, hogy még mindig így néz ki és minden évben korrektül bekészül, azt már önmagában méltányolni kell. 2015-ben még elcsípett egy 2. helyet, ’16-ban 3. lett, ’17.ben 4., ’18-ban 7.

A tendenciát nézve a kérdés vele kapcsolatban az, hogy benne tud-e maradni az első 10-ben, bár most sokan nem lesznek, úgyhogy a top7 is esélyes és kérdés, hogy meddig vállalja még azt a rengeteg munkát, ami szükséges az ilyen szintű versenyzéshez. „Vajon mikor vonul nyugdíjba?” – kérdezhetné Phil Heath.

Simán lehet, hogy ez lesz az utolsó versenye Dexternek, úgyhogy már ezért is megéri majd nézni a show-t.

A többi kvalifikált versenyző:

Clarence De Vis (Belgium), Maxx Charles (USA), Steve Kuclo (USA), Juan Morel (USA), Josh Lenartowicz (Ausztrália), Patrick Moore (USA), Jonathan DeLaRosa (USA), Nathan De Asha (Egyesült Királyság), Michael Lockett (USA).

Akik nincsenek a listán

Kai Greene

Bár nincs rajta a listán, de rendkívüli hír, hogy Kai Greene is ott lehet a versenyen, hiszen külön meghívást kapott a Mr. Olympia vezérigazgatójától, Dan Solomontól. Képzeljük csak el, mekkora Shawn show lenne, ha visszatérése után életében először (és talán nem is utoljára?) mindenki elől elvinné a Mr. Olympia szobrot.

Már-már gyanús ez a fajta forgatókönyv a sorstól, mert olyan, mintha csak egy filmben lennénk, ahol Shawn Rhoden, Phil Heath, Big Ramy alakítanák a legjobb mellékszereplőt azzal, hogy – ki-ki a maga ügyes-bajos dolga miatt – éppen kihagyja a 2019-es Mr. Olympia-t, utat engedve ezzel Mr. Predatornak.

Sok dolog szól mellette, de azért ne feledjük, hogy pár évet kihagyott a legfőbb versenyen való szereplésből és vannak nála jobb genetikával rendelkező ellenfelei is, akik egyre jobb formában vannak, pl. Brandon Curry és Luke Sandoe. Én azonban megkockáztatom, hogy ha indul, a show miatt elviheti a pálmát.

Big Ramy

Idén még egyetlen versenyen sem indult, úgy hírlik, hogy a vállsérülése miatt ki kell hagynia az Olympiát is. Érdekes lenne látni majd egyszer a színpadon Hadi Choopan-nal.

Hadi Choopan

Hadi Choopan jelenleg a másik (vagy A) legjobb közel-keleti testépítő, aki egyelőre a vízum megszerzésével küszködik és ebben több nagy név is mellé állt már a testépítők közül, mint Flex Wheeler, vagy Dennis James. Hihetetlen izomtömeg, szárazság, arányok.

A pontversenyből kvalifikálók

És ne feledkezzünk meg a pontverseny 3 első helyezettjéről sem, akik kvalifikálnak még a 2019-es Mr. Olympia-ra. Jelenleg ők hárman azok, akik erre esélyesek:

Akim Williams (USA)

Akim gyűjtötte eddig a legtöbb pontot (23), és hihetetlen vastag, de ő inkább a szörny kategóriába tartozik, és ez az irány mostanság leáldozóban van. Hihetetlen méretei vannak, hatalmas súlyokkal edz, de valahogy hiányzik a nagyobb szeparáltság.

Cedric McMillan (USA)

A Team Scitec tagnál ellenben Akim-mal, megvan a szeparáltság, de valahogy nem érződik, hogy évről-évre, hónapról-hónapra jobb lenne. Jó genetikájával még odaérhet a top5be.

Luke Sandoe (UK)

Egy nagyon jó „újonc”, nagy tehetség, érdemes rá odafigyelni, ahogy erről már korábban egy Arnold Classic beharangozójában lévő cikkünkben is írtunk. Szerintem ő lesz az egyik nagy meglepetés és benne lesz a top 3-ban. De ha idén nem, a jövőben biztosan. A szintén brit Flex Lewis-szel edzett, hatalmas súlyokkal edz ő is, jó genetikával, arányokkal, nagy tömeggel van felszerelve. Csak a fültágító karikáitól szabadulna már meg.

RatKid tippje a top5re:

  1. Kai Greene (ha indul és legalább olyan jó, mint a 2.)
  2. Brandon Curry
  3. Luke Sandoe
  4. William Bonac
  5. Roelly Winklaar vagy Cedric McMillan

Milán tippje a top5re:

  1. Phil Heath (amennyiben persze indul)
  2. Kai Greene
  3. Brandon Curry
  4. William Bonac
  5. Roelly Winklaar

Shop.Builder havi legolvasottabb cikkei
Több cikkben is foglalkoztunk már azokkal a hibákkal, melyek nagyban hátráltathatják a fejlődésedet. Most lássunk egy új megközelítést, ahog...
Az izommemória közismert fogalom a sportolók körében. De mit is jelent ez pontosan? Valóban létezik? Ezekre a kérdésekre keressük a választ....
Pár éve még a tejsavótól is féltették a szülők a gyermekeiket, mondván, hogy az doppingszer. Egy olyan világban, ahol a BCAA már olyan népsz...
Sokféle hibát elkövethetsz a melledzésed során, a leggyakoribbakat Molnár Peti mutatja meg és javítja ki. ...
Nem próbáltad még a ketogén diétát, de szeretnéd tudni, milyen? Akkor a legjobb helyen jársz, egy olvasónk megosztja veled a tapasztalatait....
Vajon az eredeti Tabata edzés mi volt? Mely gyakorlatokkal érhető el a legjobb aerob/anaerob fejlődés? Mi a A tabata edzés eredete és alapja...
Örök vita tárgya, hogy edzeni éhgyomorra jobb-e, vagy pedig tápanyagokkal feltöltve, úgymond teli tankkal. Főleg súlyzós edzés esetében érde...
A Builder-en elég sokat foglalkoztunk mostanában mindegyikőnk legrosszabb rémálmával, a kihagyással. Javasoltuk, mit tegyél azért, hogy edzé...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!