Minden, amit a herékről tudni érdemes

2010-07-23
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Igen, nagyon is érdemes foglalkozni ezzel a kérdéskörrel, tekintve hogy a herék a tesztoszteron termelés melegágyai. De lássunk pár tényt.

Cink

A kutatások már több ízben is kimutatták, hogy a cink alacsony szintje a spermatermelés és mozgékonyság csökkenéséhez vezet (ez utóbbi határozza meg azon képességüket, hogy el tudnak-e jutni a petesejthez). Egy jó multivitamin nagyjából 11mg-ot kellene hogy tartalmazzon. Osztrigából is fedezheted a szükségleteidet - ebből hat darab tartalmaz kb 76mg-ot.

Bálna mogyorók

A simabálnák heréi egyenként kb fél kilósak!

Hererák

A hererák az összes rákos eset mindössze 1%-át teszi ki, azonban ezzel együtt ez a leggyakoribb ráktípus a 15-34 év közötti férfiak esetében.

491

%-al nőtt a spermaszáma 11-ből 5 embernek, akik három hónapig nem vettek forró fürdőt.

Szerep és védelem

A heréknek csupán két feladatuk van: a spermatermelés és a tesztoszteron termelés. A herék kb 2,5 cm szélesek és 3,5 cm hosszúak, bár nem ritka az ennél nagyobb méret. Az egyik mindig jobban lóg mint a másik - ez az anyatermészetnek köszö9nhető, mely ilyen módon biztosította a védelmet arra az esetre amikor a lábaid összeérnek.

Növekvő fájdalom

Fájnak a heréid edzés után? Ez egy gyenge epididymidis gyulladás jele lehet, melyet egy szexuális úton terjedő betegség vagy egy húgyúti fertőzés okozhat. Antibiotikumokkal 10-14 nap alatt kikezelhető. Jeges borogatással csökkentheted a fájdalmat és a kipirosodást. Viselj egy védőt az alsóneműd felett a gyógyulás folyamata közben, mivel csökkentheti a kellemetlen érzést, ha megemelt helyzetben vannak ilyenkor a herék.

Tartsd kézben

Ellenőrizd a srácokat havonta kemény daganatokat, puha, kerek daganatokat vagy méretváltozást keresve. A zuhanyzás közben végezd ezt, amikor a herezacskó bőre ellazult állapotban van. Egyszerre csak az egyiket vizsgáld: tartsd az ujjaid között és finoman görgesd az ujjaid között. Nem kell közben beszélni is hozzájuk.

Tárolás és töltődés

A heréid naponta kb 85 millió spermiumot termelnek. Ezek tárolódnak, amíg szükség nem lesz rájuk. Ami nem kerül felhasználásra, az egy idő múltán lebomlik.

A napi móka

Újabb érv a rendszeres szex mellett. A napi ejakuláció hét napon keresztül javítja a sperma minőségét azzal, hogy csökkenti a DNS károsodás valószínűségét - ezt mutatta ki egy 2009-ben végzett Ausztrál kutatás. A gyakoribb orgazmus biztosítja, hogy a szabadgyököknek ne legyen idejük károsodást okozni a sejtekben.

85

%-ban a férfiaknál a jobb here a bal fölé kerül ejakuláció közben

Duzzadás

A herék csaknem 50%-al megnőnek szexuális aktivitás közben. A nagy finálé előtt rendszerint fel is emelkednek.

Minőség

Egyes vitaminok és ásványi anyagok szedése javítja az ondó minőségét. Egy 2009-es, a The Journal of Urology-ban közzétett kutatásban napi 200 mcg szelén 26 héten keresztül fogyasztva javította a sperma koncentrációját és mozgékonyságát 468 terméketlen férfi esetében. Egy másik kutatásban 13 terméketlen, 25-35 éves férfi esetében a spermaszám megduplázódott napi 2x1000mg C-vitamin szedés hatására két hónapon keresztül.

A potencia fokai

Kutatók azt találták, hogy egy óra laptopozás esetén a herezacskó hőmérséklete akár 3°C-al is nőhet. A laptop által kibocsájtott meleg (30-40 °C) és a combok összezárása (a laptop megtartása végett) okozza ezt. A magasabb hőmérséklet összefügg a terméketlenséggel: egy Európában végzett kutatás szerint a spermaszám 40%-os csökkenést mutathat a herezacskó hőmérsékletének 0,5-1°C-os növekedésével párhuzamosan.

A kemény bicikliülések nyomást gyakorolnak a herezacskóra és ezzel csökkentik a véráramlást, valamint a pénisz idegeit is nyomhatják, ami hatással van annak működésére. Azonban ne dobd el a kétkerekűdet - inkább vegyél rá egy olyan ülést, melynek nincs kicsúcsosodó orra. Egy 2008-as kutatásban, ahol 90 kerékpáros rendőrt vizsgáltak, azt találták, hogy 55%-al csökkent a zsibbadás az ilyen ülések használata esetén.


Shop.Builder havi legolvasottabb cikkei
Több cikkben is foglalkoztunk már azokkal a hibákkal, melyek nagyban hátráltathatják a fejlődésedet. Most lássunk egy új megközelítést, ahog...
Monoton aerob, vagy intenzív kardió? Melyik jobb zsírégető módszer? Nos, van valami, ami mindkettőnél jobb: ez pedig az intervallum edzés, a...
Örök vita tárgya, hogy edzeni éhgyomorra jobb-e, vagy pedig tápanyagokkal feltöltve, úgymond teli tankkal. Főleg súlyzós edzés esetében érde...
Sokféle hibát elkövethetsz a melledzésed során, a leggyakoribbakat Molnár Peti mutatja meg és javítja ki. ...
BÁRKIVEL megeshet, hogy egy kicsit elengedi magát, egy időre kiszáll az eat-train-sleep mókuskerékből és egy kicsit élvezi az élet _habos _o...
A Builder-en elég sokat foglalkoztunk mostanában mindegyikőnk legrosszabb rémálmával, a kihagyással. Javasoltuk, mit tegyél azért, hogy edzé...
Ez volt az egyik első Scitec teszt, amit valószínűleg sokan olvastunk ámulva, vágyakozva, hogy mi is használhassuk ezeket a kiegészítőket íg...
Mindkét gyakorlat az alkart veszi célba, ám egyikük jóval hatékonyabb, mint a másik, ami a brachialis és a brachioradialis izmok stimulusát ...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!

Kérdés
2020-02-10
"A kemény bicikliülések nyomást gyakorolnak a herezacskóra és ezzel csökkentik a véráramlást, valamint a pénisz idegeit is nyomhatják, ami hatással van annak működésére."

Az érdekelne hogy ha egy kövér embernek ülő munkája van és napi 10 órát kényszerül ücsörögni az okozhatja a herék érzékenységét és fájdalmát?

válasz
2020-02-12
Érzésünk szerint igen, bár nem vagyunk orvosok. Bár kevésbé, mint egy bringázás. Az biztos, hogy nem egészséges ennyit ülni - bár mi is ülünk ennyit sajnos.