Megismerni a gyúróst - az 5 legjellemzőbb ismertetőjegy

2020-01-13 | 
 / 4.6
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Megismerni a gyúróst cifra járásáról,
Űzött- fűzött bocskoráról, tarisznyaszijáról.

De komolyra fordítva a szót, miről lehet megismerni a gyúrósókat? Mik azok az ismertetőjegyek az izmokon túl, amiket ha meglátsz valakin, szinte biztos lehetsz, hogy gyúróssal van dolgod? Mi mondunk most 5-öt, de persze biztos van még egy csomó.

Bőrkeményedések a tenyéren

Nem nagyon kell magyarázni, hogy mitől van, hogyan alakul ki. Van, aki szereti, van, aki teljesen közömbös ezzel kapcsolatban és vannak olyanok is, akit zavar ez a "stigma". Van, aki kapargatja, harapdálja vagy levágja, de olyan is van, aki büszkélkedik vele, mint a vegánok a vegánsággal.

Nehéz vele zökkenőmentesen végigsimítani bármit is, romantikára nem jó, viszont baromi jó lehet annak, aki például harisnyákat szeretne vele kilyukasztani.

Amilyen furcsa dolgokat csinálnak már magukkal az emberek (vérplasztika, drakula-terápia és ne hagyjuk ki a synthol kezeléseket sem), nem csodálkoznék, ha előbb-utóbb megjelenne a piacon egy-egy tenyérkérgesítő eszköz, tapasz, vagy amubláns műtét-variáns is, csak, hogy ne kelljen lemenni az edzőterembe, de mégis „úgy nézzünk ki”, mint ha gyúrnánk.

Cifra járás

Szinte nincs olyan gyúrós, aki miután elkezd edzeni és idővel növekedni, annak ne változna meg a mozgása és a járása. (Az arc méretének lehetséges növekedése sem kizárt, de ettől most tekintsünk el.)

Hogy a gyúrósok ékes járása mennyire természetes – mert természetesen van, illetve lehet benne természetesség is –, azt semmilyen kutatás nem igazolja. Viszont sok esetben kissé erőltetettnek lehet érzeni a túlzott mellkaskitolást és hasbehúzást, illetve a törzstől messzire távol tartott karokról és a járás közbeni válldobálásról már nem is beszélve.

Szóval azért csak óvatosan bánjunk ezekkel a mesterkélt mozgásformákkal, nehogy aztán állásajánlatot kapjunk a Monty Python-féle Hülye Járások Minisztériumától.

És valljuk be, aki igazán nagy, erős és izmos, annak fölösleges minderre pluszban rájátszani, mert a végén még önmaga karikatúrájává fog változni.

Jó logisztikázás

Mondhat akárki akármit, a gyúrósoknál jobb logisztikus a világon nincs, mert az egész életüket olyan pontossággal és precizitással kell megtervezniük, ahogy semmi mást nem szoktak az emberek.

Talán azért lettek olyan jó szervezők a gyúrósok, mert nem mások miatt, hanem önmaguk miatt kellett kijárni ezt az iskolát. És itt aztán tényleg megtanulták a legalapvetőbb dolgokat:
- hogy soha nem késhet egyetlen egy kaja sem,
- a minőségre is mindig oda kell figyelni, hogy jobban jöjjenek az eredmények és
- az edzésekre és pihenésre szánt időről, illetve
- a felgyorsult emésztés miatt az állandó mosdó megtalálásról és látogatásról már nem is beszélve.

Ráadásul mindezeket nem csak a megszokott környezetben, hanem akkor is meg kell oldalni, ha bárhol máshol járunk a világban. Ha ez nem sikerül, akkor bizony jön a közös nagy ellenség: A katabolizmus.

Jah, és ha már mosdó….

Állandó mosdóra járás

Ezen nincs mit szépíteni. Ha menni kell, menni kell. A rengeteg evés-ivásnak és a felgyorsított anyagcserének megvan a hatása. Egy gyúróstól senki ne várja el, hogy egy ültő helyében végignézze mondjuk a A Gyűrűk Ura bármelyik részét úgy, hogy közben nem ment ki legalább 3-4x a mosdóra.

Feszülős ruhák

És hát lássuk be, egy gyúrós esetében teljesen normális, hogy szereti, ha feszülnek rajta a ruhái, hiszen ezért (is) edz folyamatosan. (Aki ezt nem vallja be, az hazudik.) Ám a legtöbben inkább nem bízzák a véletlenre a dolgot és a saját méretükhöz képest legalább minimum egy mérettel kisebb ruhát választanak magukra. Az sem ritka, ha kettővel, vagy hárommal.

A dolog persze teljesen érthető, ha van otthon mondjuk egy szép képünk, azt sem háttal vágjuk be az egyik eldugott sarokba, hanem a lakás legfrekventáltabb falára tesszük ki egy gyönyörű vékony kávájú keretben, hogy az még inkább látható legyen és még jobban kihangsúlyozza a kép mondanivalóját.

A mi esetünkben a feszülős ruhákkal ugye azt az egyszerű tényt, hogy baromira izmosak vagyunk.

Mindezek már-már nem is csak testi vagy formai ismertetőjegyek, hanem sokkal inkább egy olyan életérzés, amit mindenkinek át kellene élnie! Úgyhogy szóljon tovább a muzsika:

Hejj, élet, élet, betyár élet, ez aztán az élet,
Ha megunom magamat, magam is úgy élek.


Shop.Builder havi legolvasottabb cikkei
Több cikkben is foglalkoztunk már azokkal a hibákkal, melyek nagyban hátráltathatják a fejlődésedet. Most lássunk egy új megközelítést, ahog...
Az izommemória közismert fogalom a sportolók körében. De mit is jelent ez pontosan? Valóban létezik? Ezekre a kérdésekre keressük a választ....
Pár éve még a tejsavótól is féltették a szülők a gyermekeiket, mondván, hogy az doppingszer. Egy olyan világban, ahol a BCAA már olyan népsz...
Sokféle hibát elkövethetsz a melledzésed során, a leggyakoribbakat Molnár Peti mutatja meg és javítja ki. ...
Nem próbáltad még a ketogén diétát, de szeretnéd tudni, milyen? Akkor a legjobb helyen jársz, egy olvasónk megosztja veled a tapasztalatait....
Vajon az eredeti Tabata edzés mi volt? Mely gyakorlatokkal érhető el a legjobb aerob/anaerob fejlődés? Mi a A tabata edzés eredete és alapja...
Örök vita tárgya, hogy edzeni éhgyomorra jobb-e, vagy pedig tápanyagokkal feltöltve, úgymond teli tankkal. Főleg súlyzós edzés esetében érde...
A Builder-en elég sokat foglalkoztunk mostanában mindegyikőnk legrosszabb rémálmával, a kihagyással. Javasoltuk, mit tegyél azért, hogy edzé...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!