Milk Thistle (90 kap.)

 / 4.9 37 vélemény
VitaKing Milk Thistle 90 kap.
Ár: 2 190 Ft
Egységár: 24,33 Ft/kap.
Darabszám:
Kosárba teszem


Termékleírás összecsukása »

Máriatövis 500mg (90 caps) - Vitaking Milk Thistle

Az emberi szervezet legnagyobb mirigye a másfél kilónyi máj. Minden áthalad rajta, ami a tápcsatornába kerül, legyen az étel, ital, vegyszer vagy gyógyszer. Központi laboratóriumként a máj átvizsgálja, elemeire bontja a szervezetbe jutó anyagokat, beépíti a hasznosíthatókat és kiszűri az ártalmasakat.

A máj mintegy ötszázféle feladatot lát el, ezek közül a két legfontosabb: megtisztítja a vért az anyagcsere salakanyagaitól, és hasonlóképpen bánik a hormonokkal, a gyógyszerekkel és az alkohollal. A táplálékokat pedig energiává alakítja át, és glikogén formájában tárolja, majd fizikai erőfeszítés esetén a glikogént szőlőcukor alakjában juttatja el az izmokba.

Naponta késztetjük májunkat a képességeit meghaladó teljesítményekre, amikor alkoholt fogyasztunk, nehéz, fűszeres, zsíros ételeket eszünk, vagy olyan műanyag ételekkel csillapítjuk éhségünket, melyeket a gyorséttermi láncokban és előre-gyártott készételként a hipermarketekben vásárolunk meg. Ezért is nagyon fontos az, hogy valamilyen módon megpróbáljuk védeni májunkat, illetve segíteni regenerálódását a rengeteg megterhelés után. Ezt szolgálja ez a speciális gyógynövény amely segít a máj megfelelő működését.

A szilimarin előállításának alapjául szolgáló máriatövis a mediterrán térségből származó, világszerte termesztett növény, amelynek termését már több mint 2000 éve hasznosítják különböző máj- és epebetegségek kezelésére. A máriatövis név és a növény népies neve (Boldogasszony teje) arra a legendára vezethető vissza, amely szerint a levelek fehér márványozottsága és fehér tejnedve akkor keletkezett, amikor Jézus anyjának, Máriának teje ráfröccsent a növényre. Valószínűleg ennek a hiedelemnek köszönhetően elterjedten alkalmazták a tejelválasztás fokozására is. A népi gyógyászatban ezen kívül amenorrhoea, székrekedés, cukorbetegség, szénanátha és visszér kezelésére használták.

Használata a múlt század elején visszaszorult, a 20. század közepe táján fedezték fel újra, amikor kémiailag azonosított hatóanyagkomplexével (szilimarin) végzett farmakológiai vizsgálatokban magyarázatot találtak a növény epe- és májpanaszokat enyhítő hatására.

Bizonyítottan serkenti a máj fehérjeszintézisét, és az egészséges májsejt növekedést.

OÉTI bejegyzési szám: 21495/2019

Napi ajánlott mennyiség:

1 kapszula

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Termékleírás összecsukása »Kérdések

Kérdés
2015-06-24
Ennek a terméknek mennyi a szilimarin tartalma?

válasz
2015-06-25
Szia!

Ezt sajnos a gyártó nem részletezi a címkén.

Vevővélemények

Szuper!
2015-08-15
Laboreredményeim a májnak egy picit magasabb volt, elkezdtem szedni, és három hónap múlva újbóli vérvetelen tökéletes eredményeket kaptam :-) Mindenkinek szedni kellene szerintem a mai világban, annyi méreg anyag kerül a szervezetben. én napi kettőt szedek, reggel-este kaja közben.
Olcsó, hatásos
2016-08-10
Én is használtam és mai napig használom, papámnak ajánlottam régebben; mert gyógyszereket szedett, a laboreredményei miatt + Mega Daily One Plus, C-vitamin, Calcium-Magnesium, Omega-3, és egy egészséges étrend. A rákövetkező 3. hónapban (mikor volt a következő mérés) a 13 rossz értékből 0 lett. Szóval a tapasztalataim alapján én merem ajánlani ezeket a készítményeket.