Full Spectrum Milk Thistle (100 kap.)

 / 4.8 4 vélemény
Swanson Full Spectrum Milk Thistle 100 kap.
Ár: 2 490 Ft
Egységár: 24,90 Ft/kap.
Darabszám:
Kosárba teszem


Termékleírás összecsukása »

Swanson Milk Thistle
Máriatövis

Májvédő gyógynövény

Az emberi szervezet legnagyobb mirigye a másfél kilónyi máj. Minden áthalad rajta, ami a tápcsatornába kerül, legyen az étel, ital, vegyszer vagy gyógyszer. Központi laboratóriumként a máj átvizsgálja, elemeire bontja a szervezetbe jutó anyagokat, beépíti a hasznosíthatókat és kiszűri az ártalmasakat.

A máj mintegy ötszázféle feladatot lát el, ezek közül a két legfontosabb: megtisztítja a vért az anyagcsere salakanyagaitól, és hasonlóképpen bánik a hormonokkal, a gyógyszerekkel és az alkohollal. A táplálékokat pedig energiává alakítja át, és glikogén formájában tárolja, majd fizikai erőfeszítés esetén a glikogént szőlőcukor alakjában juttatja el az izmokba.

Naponta késztetjük májunkat a képességeit meghaladó teljesítményekre, amikor alkoholt fogyasztunk, nehéz, fűszeres, zsíros ételeket eszünk, vagy olyan műanyag ételekkel csillapítjuk éhségünket melyeket a gyorséttermi láncokban és előre-gyártott készételként a hipermarketekben vásárolunk meg.

Ezért is nagyon fontos az, hogy valamilyen módon megpróbáljuk védeni májunkat, illetve segíteni regenerálódását a rengeteg megterhelés után. Ezt szolgálja ez a speciális gyógynövény amely segít a máj megfelelő működését. A szilimarin előállításának alapjául szolgáló máriatövis a mediterrán térségből származó, világszerte termesztett növény, amelynek termését már több mint 2000 éve hasznosítják különböző máj- és epebetegségek kezelésére. A máriatövis név és a növény népies neve (Boldogasszony teje) arra a legendára vezethető vissza, amely szerint a levelek fehér márványozottsága és fehér tejnedve akkor keletkezett, amikor Jézus anyjának, Máriának teje ráfröccsent a növényre. Valószínűleg ennek a hiedelemnek köszönhetően elterjedten alkalmazták a tejelválasztás fokozására is. A népi gyógyászatban ezen kívül amenorrhoea, székrekedés, cukorbetegség, szénanátha és visszér kezelésére használták.2 Használata a múlt század elején visszaszorult, a 20. század közepe táján fedezték fel újra, amikor kémiailag azonosított hatóanyagkomplexével (szilimarin) végzett farmakológiai vizsgálatokban magyarázatot találtak a növény epe- és májpanaszokat enyhítő hatására.

Serkenti a máj fehérjeszintézisét, és az egészséges májsejt növekedést.

OÉTI bejegyzési szám: 4462/2009

Napi ajánlott mennyiség: 2 kapszula

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Termékleírás összecsukása »Kérdések

Kérdés
2016-02-26
Hello!
Melyik a jobb minőség ? Ez vagy a scitec-liver support ? köszi

válasz
2018-02-05
Szia!

A kettő közül a Full Spectrum Milk Thistle, de mondok egy még jobbat: Milk Thistle

Vevővélemények

Megéri az egészség miatt
2016-02-16
Diéta közben vagyok, és ilyenkor sok készítményt használok. Ilyenkor mindenképpen megéri használni egy kis májerősítőt, és erre a feladatra ez a termék megfelelő. Főleg annak tekintetében, hogy nem a levele (Mariani folium), hanem a magja (Mariani fructus) van a termékben. Törődjünk a májunkkal.