Marhapástétom

2014-08-14
 / 5.0
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Szendvicskrém? Az ám! A nagy sikert aratott csirkepástétom recept után most elkészítettünk egy jó kis marhapástétomot, melyet ugyanúgy beletehetsz szendvicsbe, abonettre, pufirizsre, vagy amire akarod! Elkészítése egyszerű, az íze nagyszerű, csak legyen otthon kuktád az elkészítéshez :)


Marhapástétom - hozzávalókHozzávalók

  • 500g sovány marhahús

  • 1 nagy répa

  • 1 nagy zeller fele

  • 1 fehérrépa

  • 1 közepes fej hagyma

  • só, bors, fokhagyma

  • 40g mustár

A recept elkészítése lépésről lépésre

1. A marhát vágd fel akkora szeletekbe hogy kuktában át tudjon főni - nem kell nagyon apróra. Kockázd fel a zöldségeket. Tedd őket annyi vízzel a kuktába hogy pont ellepje őket, sózd, borsozd, majd 30 perc alatt főzd össze az egészet (30 perc onnantól hogy a kukta elkezd sípolni).

Marhapástétom elkészítés - I. lépés

2. A megfőtt húsról és a zöldségekről öntsd le a víz javát, csak egy egész picike maradjon. Botmixerrel pépesítsd össze az egészet. Utána ízlés és szükség szerint sózd és borsozd, valamint tegyél hozzá mustárt is. Keverd össze, és kész is vagy!

Marhapástétom elkészítés - II. lépés

Az így elkészült krémet kenheted teljes őrlésű kenyérre, abonettre, pufirizsre, bármire amin megmarad. Ha könnyen hordozható, nem meleg ételre vágysz, akkor mindenképpen próbáld ki!

Tápanyagtartalom

Energia: 883 kalória

Fehérje: 110 gramm

Szénhidrát: 50 gramm

Zsír: 27 gramm

Íme a végeredmény:

Marhapástétom - elkészült

Végül pedig itt a marhapástétom elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod


Kapcsolódó cikkek
Nem az első, és valószínűleg nem is az utolsó fasírt receptet láthatjátok a Builder Gasztro-ban. Ezúttal almás csirkefasírtot készítettünk, ami csak első hallás...
Mindenki utálja a tonhal konzervet. Ez csak idő kérdése: ha most még nem, majd fogja. Ehhez képest elképesztően könnyen lehet finom kaját csinálni tonhalból, cs...
Azt hiszed, tojásrántottát sütni olyan könnyű? Tévedsz: még könnyebb! Profi megoldás csak tőlünk! ...
Első ránézésre kicsit perverznek fog tűnni, második ránézésre is, majd mikor készen van még akkor is ezt a hatást kelti, de ez ne tántorítson el még véletlenül ...
Mai adásunkban egy közepesen problémamentes sütit készítettünk el. Bár picit oda is sikerült égetni, mégis, aki odafigyel a sütőre, egészen kiváló finomságot tu...
Tonhalat már sokadik alkalommal használjuk gasztro adásainkban, nem is véletlenül, ugyanis remek ízű fehérjeforrásokat tudunk belőle varázsolni. Ebben a receptb...
Nem nagy titok, hogy a legjobban az a tápanyag hasznosul, amit nem kell feldolgozni, sem hőkezelni. Kevés húsfajta ehető azonban nyersen, mert vagy az emésztőre...
“A világ legegyszerűbb ételei” című, amúgy nem létező sorozatunkban ismét a faékkel vetekedő bonyolultságú gasztronómiai költeményt mutatunk be, Csak azért, hog...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!