Marhafehérje (Beef protein)

2010-04-17
 / 4.7
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Mi az amit fogyasztásával elérhetsz?
  • Koncentrált fehérjekészítményként elősegíti az izomnövekedést és gátolja az izmok lebontását
  • Kiváló alternatíva azok számára akik tej-vagy laktózérzékenyek, és/vagy nem tolerálják a tojásproteineket, de mégis állati eredetű fehérjeforrásokkal szeretnék kiegészíteni étrendjüket

%
1,904 kg 
 / 4.3
21%   18 900 Ft  
14 890 Ft
1,816 kg 
 / 4.6
 
13 290 Ft
1,8 kg 
 / 4.4
5%   14 490 Ft  
13 765 Ft
2,2 kg 
 / 3.0
 
14 990 Ft


Ismertetés

Bátran kijelenthetjük, hogy a tejsavófehérje modernebb változatainak megjelenése óta talán a legjelentősebb újításnak tekinthető a marhafehérje megjelenése a táplálékkiegészítők piacán. Sajnálatos módon egyre több ember szenved valamilyen fehérje, vagy fehérjetípus valamely alkotórészének intoleranciájában, a laktózérzékenység pedig már-már megszokott jelenség. Mindazonáltal kétségtelen, hogy sajnos évről évre növekvő tendenciát mutat a bizonyos tápanyagokra allergiás, vagy bizonyos tápanyagokat nem, illetve csak nehezen toleráló emberek száma. A tudomány azonban nem pihen: a piaci igényekhez igazodva szükségszerűvé vált egy olyan fehérjeforrással számolni, amely az emberi szervezet számára igen kedvező aminosavprofillal rendelkezik, és olyanok is probléma nélkül fogyaszthatják, akik érzékenyek a tejalapú fehérjékre, nem jól, vagy egyáltalán nem képesek megemészteni azokat. Esetleg ugyanilyen módon hadilábon állnak más forrásokkal is, így a tojásfehérjével, vagy akár a szójafehérjével is. A marhafehérje ezekben az esetekben nyújt kiváló alternatívát.

Mindenek előtt fontos eloszlatni egy tévhitet: a marhafehérjéből álló készítmények a közhidelemmel ellentétben nyilvánvalóan nem bélszínből vagy más tiszta marhahúsból készülnek. A marhafehérje előállítása során az alapanyag valóban húsipari termék marhából, de gyakorlatilag megfizethetetlen lenne egy ilyen termék az átlagember számára, ráadásul a végtermék sem mutatna arányaiban jobb minőséget. A marhafehérjét hidrolizációs eljárással állítják elő, a végtermék pedig egy koncentrátum vagy izolátum. Az izolátumok akár a 95%-os tisztaságot elérhetik, rendkívül jó az emészthetőségük, és a felszívódásuk sebessége is gyors, így alkalmasak akár edzés utáni fogyasztásra is. A koncentrátumok esetében sincs nagy különbség ilyen tekintetben, ezek azonban kevésbé "tiszták", adott mennyiségű termék kisebb százalékban tartalmaz fehérjét. Aminosavprofil tekintetében a tojásfehérje koncentrátummal van közel azonos szinten a marhafehérje, biológiai értéke azonban gyengébb (~80, terméktől függően), ugyanakkor sokkal könnyebben emészthető és gyorsabb a felszívódása. A legtöbb marhafehérje hidrolizátumról elmondható, hogy a viszonylag alacsony BCAA- és arginintartalmat hozzáadott aminosavakkal ellensúlyozzák a gyártók, így tehát sok esetben kedvezőbb anabolikus tulajdonságokkal bírhatnak a tojásfehérjénél. Természetes formájukban azonban alulmaradnának a tojással szemben.

Miért használjuk?

  • Kedvező aminosavprofillal rendelkező fehérjeforrásként nagyon jó alternatívája lehet a tej- vagy tojásalapú, illetve növényi eredetű forrásoknak, amelyeket valamilyen okból (pl. intolerancia) nem fogyaszthatunk ·
  • Állati eredetű fehérjeforrás kiváló felszívódási mutatókkal ·
  • Teljes értékű fehérjeforrás, mely jellemzően nem allergén ·
  • A marhafehérje könnyen és gyorsan emészthető, a nap bármely szakában ideális a fogyasztása (reggeli étkezésként, edzés után, lefekvés előtt is alkalmazhatjuk, valamint étkezéseink fehérjetartalmát is növelhetjük vele)

Hogyan használjuk?

Más állati vagy egyéb növényi eredetű fehérjekészítmények alternatívájaként, az egyéni tápanyagigényünknek megfelelő mennyiségben fogyasszuk a marhafehérjét.

Ellenjavallatok

Nagyon ritkán előfordulhat, hogy valaki nem tolerálja a marhafehérjét, ilyen esetekben a fogyasztása nyilvánvalóan kerülendő.

Mellékhatások

Nincsenek ismert mellékhatásai. Ritkán gyomor- és bélrendszeri panaszokat okozhat, de ez függ az adott termékben található egyéb adalékanyagoktól (édesítőszerek, színezékek, stb.) is.


Kapcsolódó cikkek
A fehérjedús ételek sok diétában játszanak központi szerepet. Az hogy fehérjedúsak, nem jelenti azt, hogy diétásak is. Mitől lesz egy étel fehérjedús?...
Leporoljuk az egyik méltatlanul "elfeledett" fehérje dobozát, és bizony rá kell döbbennünk, hogy ez még ma is az egyik legjobb protein a piacon, most szeptember...
Van aki kiegészítővel, van aki egyéb módon oldja meg a szénhidrátot edzés után. Magyarország egyik legjobb versenyzője, a Protein Buzz team tag Dudás Ádám elmon...
Kinek készül a Plant Protein? Lehet, hogy Neked is! ...
A kortizol felzabálja az izmokat, ezért az ellenségünk. Legalábbis alapvetően ezt gondoljuk. Nézzük, milyen célt is szolgál ez a hormon a szervezetünkben!...
Itt az idő, hogy Protein Profivá képezd magad: most mindent megtudhatsz legalábbis arról, hogy miért van a Scitec Nutritionnél ennyiféle tejsavó protein és mely...
Bármilyen sportot űzz, Molnár Péter többszörös világbajnok testépítő táplálékkiegészítő válogatását érdemes kipróbálnod! ...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!