Lutein (30 g.k.)

 / 4.0 1 vélemény
Puritan`s Pride Lutein 30 g.k.
Ár: 4 440 Ft
Egységár: 148,00 Ft/g.k.
Nem rendelhető!


Termékleírás összecsukása »

Lutein 20mg (30 kapszula)

Én szeretem a spenótot. Mégsem eszek minden hónapban legalább egyszer. A kelkáposztát már nem annyira szeretem, és csak véletlenül eszem, mikor valami jó álnév alatt megjelenik a tányéromban. Pedig ez a két zöldségünk tartalmazza a lutein nevű anyagot megfelelő mennyiségben. Egy több mint 850 embert vizsgáló amerikai tanulmány szerint azok, akik hetente legalább kétszer fogyasztottak luteinben gazdag zöldségeket, például spenótot és kelkáposztát, feleannyian szenvedtek látásproblémákban, mint azok, akik legfeljebb havonta egyszer fogyasztottak ilyen ételeket.

Lutein hiányában a ultraibolya sugarak akadálytalanul érik el a retinát és károsítják annak legtöbb érzékelő ideget tartalmazó részét a makulát.

Egy 1999-es amerikai felmérés tanulsága szerint már három hónap alatt kimutatható volt a luteinben gazdag étrend előnye a makula degenerációban szenvedő páciensek körében. Az Egyesült Államokban a szemészek 84%-a javasolja lutein fogyasztását és a szemorvosok 91%-a gondolja úgy, hogy a lutein fontos szerepet játszik a szem egészségének megőrzésében. A szakértők abban egyetértenek, hogy az átlagember étrendjében csak elenyésző mennyiségű lutein szerepel. Ez érthető, hiszen kevesen esznek főtt spenótot és kelkáposztát naponta, de még akár hetente is. Ezért - sok vitaminhoz, antioxidánshoz és nyomelemhez hasonlóan - táplálkozásunk ilyen jellegű hiányosságait ajánlatos pótolni.

Ref.: Johnson EJ, Hammond BR, Yeum KJ, Qin J, Wang XD, Castaneda C, Snodderly DM, and Russell RM. Relation among serum and tissue concentrations of lutein and zeaxanthin and macular pigment density. Am J Clin Nutr 71: 1555-1562., 2000.

Termékleírás összecsukása »Kérdések


Vevővélemények

Nem értem, minek ekkora tégely
2012-06-04
Most kaptam meg, és örülök neki, mert a 20mg luteinből már értelmezhető mennyiség. Ami fura, hogy egy kb. min. 200 kapszulás tégelyben van a 30 kapszula, alig az alján pattog pár szem, olyan, mintha már akkor el akarna fogyni, amikor még ki sem nyitottam.


Nem értem, minek ekkora tégely, vagy miért nem 60-90 szmes kiszerelésben van. Ezt csak megjegyeztem, ettől még jó termék, de hatást luteintől azért nehéz érezni. Nem is erre van.


(A gyártók gazadaságossági okokból csomagolnak több különböző terméket egy méretű csomagolásba - így a nagyobb tételben beszerzett egyforma doboz olcsóbb! - szerk. megj.)