L-Carnitine Fitness Support (100 tab.)

 / 4.3 16 vélemény
VitaKing L-Carnitine Fitness Support 100 tab.
Ár: 3 990 Ft
Egységár: 39,90 Ft/tab.
Darabszám:
Kosárba teszem


Termékleírás összecsukása »

L-Carnitine 500 mg (100 tabl)

L-Carnitine Fitness Support

A karnitin kulcsszerepet játszik a sejtek energiaellátásában. Tudományos vizsgálatok azt is igazolták, hogy a szövetekben mért magasabb karnitin koncentráció összefüggésbe hozható a szervezet jobb teljesítő képességével. A krónikus kimerültség szindróma esetén a karnitin energitermelésben betöltött szerepére utalnak azok az adatok, melyek szerint a karnitin pótlás javítja a kimerült páciensek közérzetét. Kutatási eredmények bizonyítják, hogy az L-Karnitinnek fontos szerepe van a kimerültség csökkentésében. A szervezetet megfelelő mennyiségű karnitinnel történő ellátása segít annak energia ellátásában.

A testsúlycsökkentési programok során a testünkben tárolt zsírtól szeretnénk megszabadulni, azáltal, hogy átalakítjuk energiává. A zsírraktárakból felszabadult hosszúszénláncú zsírsavak a vérárammal jutnak el az energiát termelő sejtekhez. Az összes sejt képes energiát előállítani zsírsavakból (az idegsejteket és a vörösvértesteket leszámítva). Az izmoknak különösen magas az igénye a zsírsavakból nyert energia iránt.

Az energiatermelés a sejt mitochondriumnak nevezett belső szervecskéjében történik, ahová a hosszúszénláncú zsírsavak csak karnitin segítségével tudnak eljutni. Karnitin hiányában vagy elégtelen karnitin jelenlétében megáll ez a folyamat.

Vizsgálatok azt mutatták, hogy a mellékherében az érési folyamat során a karnitin szintjével párhuzamosan növekszik a spermiumok mozgékonysága. Ugyanakkor az ondófolyadék karnitin koncentrációja a spermiumok számával van arányban. Terméketlen férfiakban a karnitin pótlás növeli az ondó mennyiségét, valamint az életképes spermiumok számát.

A karnitint a szervezetünk képes előállítani, amennyiben elegendő mennyiségű vas, B1- és B6-vitamin, valamint két aminosav a lizin és a metionin jelen van a táplálékunkban. A karnitin szintézise függ ezen kívül a C-vitamin ellátottságunktól is.

Ezek bármelyikének hiánya karnitin hiányhoz vezethet. Karnitinhoz hozzájuthatunk állati eredetű élelmiszerekből - elsősorban vörös húsokból - de ebből egy diétázó nem eszik sokat, egy vegetáriánus szinte semmennyit.

Termékleírás összecsukása »Kérdések

Kérdés
2014-08-17
Helló!
Még egy dolog nem tiszta teljesen. Pihenő napokon (amikor nem edzem), akkor kisebb adagot vegyek be, vagy mehet akkor is 4 tabletta?

válasz
2014-08-18
Szia!

Pihenőnapokon nem szükséges szedni.

Vevővélemények

Jó Ár érték arány
2017-03-13
Carnitin, teszi a dolgát, edzéshez használom. Ár érték aránya miatt választottam. Több energiát ad edzéshez, mintha nem használnám. Meg voltam vele elégedve.