Kólában sült csirkemell

2014-09-01 | 
 / 4.2
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Nem éppen egy szokványos csirkés recepttel jelentkezik a Builder Gasztro. Diéta-kompatibilisnek egyáltalán nem neveznénk, és még csak nem is "testépítő tiszta", ellenben rendkívűl finom. Ha unod a megszokott csirke-rizs kombót, vagy csak egy jót akarsz enni, akkor mindenképpen ajánljuk figyelmedbe!


Hozzávalók - proteines császármorzsa receptHozzávalók

  • 400g csirkemell

  • kb. 200ml kóla

  • 4 ek ketchup

  • 4 ek barbecue szósz

  • 1 ek szójaszósz

  • 2 ek méz

  • őrölt chili

  • szezámmag

A recept elkészítése lépésről lépésre

1. Első lépésnek vágd fel vékony szeletekre a csirkemellet. Ha ezzel megvagy, tedd az összetevőket a serpenyőbe és alaposan keverd össze. A szezámmagot egyelőre hagyd ki a dologból, csak később lesz rá szükség.

Kólában sült csirkemell recept elkészítés - I. lépés

2. Viszonylag magas fokozaton főzd addig, amíg a szósz egész sűrű nem lesz, ehhez körülbelül 20 perc kell. Közben melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

Kólában sült csirkemell recept elkészítés - II. lépés

3. Vedd ki a csirkemelleket egy tepsibe (érdemes előtte alufóliával kibélelni), vagy bármilyen sütőlapra és kend be a serpenyőben marad szósszal. Ez után már csak annyi a dolgod, hogy megszórd egy kis szezámmaggal és betedd a sütőbe kb. 10 percre. Akkor van kész, ha a szósz és a benne lévő cukor kicsit megbarnul, karamellizálódik és rásül a csirkére.

Kólában sült csirkemell recept elkészítés - III. lépés

Tápanyagtartalom

Energia: 713 kalória

Fehérje: 84 gramm

Szénhidrát: 83 gramm

Zsír: 5-10 gramm között

Íme a végeredmény:

Kólában sült csirkemell - elkészült

Végül pedig itt a kólában sült csirkemell elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod


Kapcsolódó cikkek
Hóban, fagyban, szabad tűzön készítettük el az egyik legegyszerűbb csirkés kaját, melynek segítségével változatosságot csempészhetsz a néha bizony dögunalmas cs...
Forradalmi találmány a Builder Gasztro-ban. Veszélyesen addiktív, itt az irodában szabályos harc folyt érte. A recept teljes egészében saját fejlesztés, talán e...
Egyszerű, gyors, finom, jó tápértékű – az ilyen kaják miatt született meg a Builder Gasztro rovat! Ez a rendkívül egyszerű recept mindenki számára hasznos lehet...
Ha valami olyasmire vágysz, amitől még azok az ismerőseid is megnyalják a szájuk szélét, aki két kézzel ellenkeznek a fehérje por fogyasztásától, akkor ne is ke...
Milyen jó lenne ha diétában is full bűntudatmentesen lehetne pizzát enni, nem igaz? Nos, ebben segíthetünk: van rá mód hogy nulla szénhidrátos pizzatésztát kész...
Folyton az iskola, meg a meló a kifogás arra, miért nem sikerül megoldani a kaját. Macsek egy huszáros vágással ezt elintézi, és az arcunkba tol egy bárhova mag...
Régi régi macerálásotoknak engedve megcsináltunk egy pizzát, ami nem elég, hogy diétás, de még sütő sem kellett hozzá. Oké, picit formabontó a recept, de az ala...
Kalóriadús, finom, laktató étek a Builder Gasztro-ban! Nem szénhidrátszegény, viszont mindenképpen élvezetes módja annak, hogy tömegelés idején megvívd a harcot...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!