Mega Creatine Caps (150 kap.)

 / 4.5 4 vélemény
Scitec Nutrition Mega Creatine Caps 150 kap.
Ár: 5 690 Ft
5 990 Ft
Megtakarítás:300 Ft 5%
Egységár: 37,93 Ft/kap.
Darabszám:
Kosárba teszem


Termék más kiszerelései

Termékleírás összecsukása »

Mega Creatine

Tiszta kreatin-monohidrátot tartalmazó, nagy dózisú kapszulás formula. 1000 milligrammos kapszulánkénti tartalmával már jobban alkalmas töltésre is, mint a kisebb erejű kapszulák.

Gyakori kérdések

Mi a kreatin mellékhatása?
A tudomány nagyon biztonságosnak találta a kreatint. A szájhagyomány útján terjengő, "városi legenda" jellegű mellékhatások (görcsölés, vesebaj, stb.) mindegyike falsnak bizonyult a kutatások során, sőt, egyes esetekben az ellenkezője derült ki ("A kreatin csökkenti az izomgörcsök és sérülések előfordulását" - forrás: tesztoszteron.hu tudományos adatbázis). Fontos azonban a szedési utasításokat, főleg a hígítási szabályokat betartani, mert hasmenés, bél görcsök jelentkezhetnek, mivel a kreatin a bélben vonzza magához ilyenkor a vizet. Tudni kell azt is, hogy a sportoló, izmos, emelt szinten táplálkozó és táplálékkiegészítőket szedő ember laborlelete eltérő lehet az átlagos népességre jellemző tipikus értékektől, de ez normális, az eredetileg egészséges szerveket ez nem veszélyezteti. Az itt leírtak ellenére ritkán előfordulhat, hogy egyesek - mint bármilyen más normál ételre, például tejre, vagy gabonafélékre - nem tipikusan, hanem negatívan, vagy sehogy sem reagálnak a kreatinra (elmaradó pozitív hatás).

Kinek jó a kreatin?
Olyan sportolóknak, akiknél van nagy intenzitású aktivitás. Minden erősport, és a sprinteket magába foglaló hagyományos mozgások is profitálhatnak a kreatin szedéséből, ha máskor nem, akkor az alapozási fázisban.

Mennyi izom marad meg a kreatin kúra után?
A kérdés nagyon nehezen megválaszolható, de logikán alapuló, némileg az adott egyénre vonatkoztatható szabállyal azért tudunk szolgálni. Téveszmékkel ellentétben a kreatin nem csak vizesít, hanem van direkt izomprotein-szintézis növelő hatása is, valamint indirekt módon, az erő és teljesítmény fokozásával növeli a kúra alatt az eredményeket. Az viszont tény, hogy van víz és egyéb tápanyag visszatartó hatása is a kreatinnak, ami a töltés alatt hirtelen jelentkezik. A kúra végére tehát a felszedett súly egy része ez a plusz sejt-tartalom, valamint az új izom. Az új izom megmarad, az izomzat kreatin tartalma kb. 1 hónap kreatin absztinencia alatt az átlagos szintre esik vissza és "elengedi" az extra sejt-tartalmat. Mindebből az következik, hogy szerintünk a kreatin kúra elején, az első 5-10 nap alatt bekövetkező hirtelen testsúly növekedés (ami nyilvánvalóan még nem izom) az, ami levonandó a kúra végi teljes testsúly nyereségből, hogy megkapjuk a várható maradandó tömeget. Ha például az első héten 3 kiló jött fel, a 12. hét végére pedig összesen +7 kg, akkor prognosztizálható, hogy 4 kilogramm a nyert valódi "szövet".

Mi a kreatin szedésével kapcsolatos pár legalapvetőbb trükk, irányelv?
A jó oldódást már többször említettük. A másik igen nagy hiba, ami a kreatin szedést teljes sikertelenségre ítéli az, hogy sokan alapvetően nem fejlődő állapotban kezdenek el kreatinozni (elégtelen étkezés, rossz edzésterv)! A kreatin, ami nem egy makronutriens, nem helyettesíti az étkezést, nem helyettesít semmit. A mi szabályunk az, hogy a kreatin kúra előtti két hétben állíts be egy olyan étkezési- és edzésprogramot, ami ebben a periódusban kreatin nélkül is már kimutatható fejlődést eredményez, kb. 0.5 kilót. Ha nem így teszel, akkor a töltés alatt a sejt-volumen növekedés jelentkezhet ugyan, de utána nem lesz mivel dolgoznia a kreatinnak és a jelentős, maradandó fejlődés elmarad. Szerintünk a nem-reagálók jó része ettől a hibától szenved.

A Creatine használatától várható előnyös hatások

  • Gyors, nagymértékű erő- és izomtömeg-növekedés!
  • Anabolikus és anti-katabolikus hatás!
  • Fokozott izomprotein szintézis!
  • A sejt-volumen növekedése!
  • Védi az agyat, fokozza a mentális teljesítményt!
  • Javítja egyes sportokban a teljesítményt!

Adagolás

Mikor: (1) Elsősorban közvetlenül edzés után, amikor is kimerült az izom-kreatin készlet, valamint szénhidrát dús étkezés fog következni.
(2) Napi több adag és/vagy pihenőnap esetén az edzés utáni adagon kívül időben szétosztva szénhidrátos étkezések előtt 15 perccel. Például reggeli előtt, délben ebéd előtt és este hétkor edzés után.
Mennyit: Egy beviteli alkalom során maximum 10 grammot (10 kapszulát). A részletes adagolási utasítást lásd a külön táblázatban.
Meddig: Egy kreatin kúra tipikusan 8-12 hét szokott lenni. Ha egy mód van rá, akkor hoszabb, 3-4 hónapos szedést javasolunk, hogy a direkt és indirekt (pl. nagyobb erő edzésen) hatások jól érvényesüljenek. Kúrák között minimum 1 hónap szünet javasolt.
Milyen folyadékkal: Vízzel, gyümölcslével.
Mennyi folyadékkal: Nagyon fontos a jó oldódás, mert ennek hiányában tökéletlen felszívódás és hasmenés jelentkezhet! Minden 1 gramm kreatinhoz érdemes 1 deciliter vizet adni (minimum 75 millilitert).

Kombinálási tipp

A Creatine legjobban akkor hasznosul, ha szénhidrátot is tartalmazó étkezéssel együtt, vagy kicsivel előtte fogyasztod el. A kreatin maximális izomba juttatásához a szénhidráton kívül bizonyítottan a liponsav is remekül felhasználható, mely a Scitec ALA kapszulái segítségével külön bevihető.

A kreatin használata idején fontos, hogy meglegyen az optimális fehérje bevitel, ezért Anabolic Whey, vagy 100% Whey Proteint ajánlunk szedése során. A kreatin nagyszerűen párosítható a glutamin aminosavval a maximális sejt-térfogat növeléshez, ezért a Gluta-FX pezsgő formula párhuzamos alkalmazása is igen előnyös lehet.

Termékleírás összecsukása »Kérdések

Kérdés
2020-01-19
A különböző típusú zsírok arányáról többféle ajánlást is olvastam. Ki lehet igazodni ezek között valamiképpen? Mennyi legyen az egyszeresen telítetlen, a többszörösen telítetlen, és a telített zsírok aránya?

válasz
2020-01-20
Szia!

Hát, ez elég necces téma. Még gyermekcipőben jár a tudomány, ezt biztos érzékeled, hiszen nap mint nap jelennek meg egymást cáfoló kutatások. Ez azért van, mert eddig nem kutattak ilyeneket, mint pl hogy milyen arányban vigyünk be telített zsírokat. Azt sem tudjuk kb, hogy most akkor a telített, vagy a telítetlen zsírok-e a jók. Egyszer azt mondják, a telített a rossz (régebben volt ez a nézet inkább) és a telítetlenek jók, ma már ez megfordult, elkezdték a fordítottját mondani. Én is efelé tendálok most, inkább állati zsírok a jobbak a növényi helyett, a vaj például jobb, mint a margarin. Oliva olajat, halolajat, lenmagolajat fogyassz, a napraforgóolajat kerüld, az egészséges zsírokat (=olajos magvak) pedig fogyaszd. Ami még lehet, az a kókuszzsír, mármint főzhetsz vele.

Vevővélemények

Nagyon jó termék! Ajánlom mindenkinek!
2015-07-04
Elengedhetetlen kiegészítő! Hatása már az első héten érezhető. A legjobb kreatin, feltöltésre és szinten tartásra egyaránt. Pontosan kimért, így nem kell bajlódni a hígítással, de kellő mennyiségű folyadékot kell inni hozzá. Látványos övekedés érhető el szedésével!