Húsok

 / 4.7
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

A húsok és húskészítmények képezik a testépítő étrend alapját, ezek a legfontosabb fehérje forrásaink.


fehérje, szénhidrát, zsír és kalória tartalma 100 grammra számítva:
Csirkemell filéF:24,7gS:0,5gZ:1,0gK:113kcal
Bárányhús (sovány)F:19,7gS:0,3gZ:12,7gK:200kcal
BékacombF:24,2gS:2,9gZ:0,9gK:119kcal
Birkahús (közepes)F:16,9gS:0,3gZ:26,4gK:316kcal
BorjúhúsF:19,5gS:0,3gZ:4,5gK:123kcal
Csiga, étiF:17,6gS:0,2gZ:1,0gK:82kcal
Csirke, combF:20,9gS:0,5gZ:5,2gK:136kcal
FácánhúsF:22,3gS:0,5gZ:1,9gK:111kcal
FogolyF:20,5gS:0,4gZ:1,2gK:97kcal
Fürjhús, comb (japán)F:19,6gS:1,2gZ:5,0gK:132kcal
Fürjhús, mell (japán)F:22,8gS:1,1gZ:2,3gK:119kcal
GalambF:19,6gS:1,2gZ:5,0gK:132kcal
Kacsahús, pecsenyeF:19,0gS:0,4gZ:12,0gK:191kcal
KagylóF:9,0gS:6,5gZ:2,0gK:82kcal
Libahús, hízottF:16,0gS:0,2gZ:35,0gK:392kcal
Libahús, pecsenyeF:18,5gS:0,3gZ:13,6gK:204kcal
LóhúsF:21,5gS:0,9gZ:2,5gK:115kcal
Marhahús, bélszínF:19,0gS:0,6gZ:4,4gK:121kcal
Marhahús, felsálF:17,0gS:0,6gZ:19,0gK:249kcal
Marhahús, hátszín, laposF:15,0gS:0,6gZ:18,0gK:231kcal
Marhahús, hátszín, magasF:19,0gS:0,6gZ:17,2gK:240kcal
Marhahús, hátszín, puhaF:19,7gS:0,6gZ:17,8gK:249kcal
MarhalapockaF:21,0gS:0,6gZ:6,2gK:146kcal
MarhaszegyF:16,0gS:0,5gZ:21,0gK:263kcal
MarhatarjaF:20,0gS:0,6gZ:6,0gK:140kcal
NutriahúsF:20,8gS:0,5gZ:10,5gK:185kcal
Nyúlhús, háziF:21,0gS:0,4gZ:8,0gK:162kcal
Nyúlhús, vadF:23,0gS:0,5gZ:1,1gK:107kcal
ŐzhúsF:20,8gS:0,4gZ:1,9gK:105kcal
KappanF:19,3gS:0,4gZ:9,3gK:167kcal
PulykahúsF:20,5gS:0,4gZ:9,5gK:174kcal
RákF:14,9gS:2,2gZ:0,8gK:78kcal
Sertéscomb, karajF:21,0gS:0,4gZ:8,1gK:163kcal
SertéscsülökF:16,0gS:0,3gZ:29,0gK:337kcal
SertésdagadóF:12,0gS:0,3gZ:42,0gK:441kcal
SertéslapockaF:17,5gS:0,3gZ:23,9gK:295kcal
SzarvashúsF:20,7gS:0,6gZ:3,9gK:124kcal
TyúkhúsF:19,0gS:0,4gZ:6,5gK:140kcal
Vaddisznó, színhúsF:21,6gS:0,4gZ:2,4gK:113kcal
VadkacsahúsF:22,7gS:0,5gZ:3,1gK:124kcal
Pulykamell filéF:22,0gS:0,0gZ:6,0gK:146kcal
CsirkesonkaF:22,0gS:1,0gZ:1,0gK:104kcal
PulykacombF:20,0gS:0,0gZ:7,0gK:147kcal


Shop.Builder havi legolvasottabb cikkei
Figyelem! A gyakorlat még akkor is hasznos, ha nem vagy lediétázva, azaz van egy kis zsír a hasadon. Nem kell vele megvárnod, amíg leszálkás...
Ez az osztott edzésterv minden alapvető gyakorlatot tartalmaz amire szükséged van a fejlődésed érdekében! Négynapos edzésterv, mindenkinek!...
Nem hosszában és nem is keresztbe. Eggyel emelták a tétet, és part mentén körbeúszták a magyar tengert, a Balatont. Lengyel Stella beszámoló...
Testépítő és fitness edzéstervek kezdőktől haladókig mindenkinek! Kezdő átmozgató edzéstervek, haladó ossztott edzéstervek, sztáárok edzéste...
A Shop.Builder adatbázisában több, mint száz edzésterv, és eddig közel 200 gyakorlat leírása található meg, többnyire videós bemutatással. A...
Sziasztok! Ma a kudarcról szeretnék pár szót mondani nektek. Most azt gondolhatjátok, hogy ki kíváncsi egy ilyen negatív dologra. De gondo...
Sziasztok! Gyakran elhangzó kérdés a számból a vendégeim felé: Betartod a diétát? -Igen, csak… jön a válasz. :) Ez az én értelmezésemb...
Könyökgyilkos gyakorlat? Simán lehet az is, kivéve ha megfogadod Kiss Jenő tanácsait az állva történő tricepsznyújtáshoz. ...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!

Kérdés
2019-08-08
Hello, A kérdésem Bacon-re vonatkozik, hébe-hóba reggelihez nyersen 50g-ot megsütök. Nyersen (100G) 300kal, 17g feh, 25g zsír. Miután megsül, az 50g-ból 20g lesz. Értem, hogy nyersen számolunk/mérünk, de itt? Mit viszek be akkor ténylegesen? Ha jól sejtem, a kalòria és zsír lényegesen lecsökken.

válasz
2019-08-08
Szia!

Jogos a kérdés. Ha megsütöd, akkor a serpenyőben marad egy csomó zsír, ami kifoszlik belőle. Ha azt nem eszed meg, akkor lényegesebben kevesebb zsír viszel be belőle. Lehetetlen megmondani, hogy mennyivel kevesebbet pontosan.
Kérdés
2018-11-24
hello!
Olyan kérdésem lenne hogy a húst nyersen kell mérni vagy sütve? mert én eddig sütve mértem! 100g csirkét nyersen lemérek és megsütöm annak a fehérje értéke 20g lesz ugye ? (olyan kevésnek tűnik így megsütve)
Köszi a választ!

válasz
2018-12-04
Szia!

Öreg hiba :) Mindig nyersen kell mérni mindent. 500g nyers csirke sokkal nehezebb, mint megstüve, és 500g rizs nyersen sokkal könnyebb, mint megfőzve.
Kérdés
2018-11-09
Kedves cikkíró! Félreértés ne essék, en nem kritizálni akartalak es nem is erre a cikkre gondoltam. Egyébként egy szoval nem írtam olyat, hogy a vadhusoknak extra előnyei vannak a a csirkemellel szemben. En csak azt próbáltam kifejteni hogy tápanyagtartalom szempontjabol majdnem a csirkemell szintjén vannak a vadhusok. Ennek ellenére a gyurosok es dietazók 98%-a rendszeresen fogyaszt csirkemellet míg a majdnem ugyanolyan egészséges es feherje gazdag vadhusokat szerintem 10% sem. Ennyi, ezt próbáltam kifejezni, nem írtam olyat hogy extra előnyei vannak bar szerintem finomabb mint a csirkemell de ez persze egyéni szubjektív döntés. Ezt nem kell kiírni, csak a cikkírónak szerettem volna válaszolni. :)

válasz
2018-11-12
Szia!

Köszi, egyébként valóban nem árt néha kicsit változatosabbá tenni az étrendet. Asszem írtam, hogy valszeg az íze miatt népszerűbb a csirke és a marhahús, mint a vadhúsok. De lehet, hogy írni fogok erről egy cikket a közeljövőben (mármint, hogy egyenek több vadhúst az emberek :))! Üdv!
Kérdés
2018-11-03
Sziasztok!
Szerintem nagyon durva, hogy milyen kevés vadhúst fogyasztunk es milyen keveset tudnak róla az emberek.
Gyakorlatilag bármilyen diétás, fogyókúrás vagy gyúrós étrendről szóló cikket olvas az ember ha húsokrol van szo egyikben se említik a vadhusokat. Csirke, pulykamell, hal meg vékony marha, vadhusok meg sehol. Még a cikkírók/szakértők sincsenek tisztában vele milyen egészségesek. Egyszerűen nem ismerik.
Pedig nem csak hogy nagyon egészségesek de nagyon finomak es szerintem nem túl drágák. A tápanyag tartalmuk meg majdnem a csirkemell szintjén van, nagyon sok fehérje es nagyon kevés zsír.
Mégis alig ismerek valakit aki rendszeresen enne vadhust. En rendszeresen fogyasztok vaddisznó, őz es szarvas húst persze olíva olajjal meg kókuszzsirral készítve. Valamint igazi vadhusbol készült szalámit is. Es bizony 1 kg felesleg sincs rajtam. Ez nem egy kérdés csak szerettem volna felhívni a figyelmet hogy mennyire keveset tudunk a vadhusokrol es mekkora hiba mellőzni. Ha csak 1-2 ember elolvassa a soraimat es beépíti az étrendjébe akkor mar megérte.

válasz
2018-11-06
Ugyan cikkíróként valóban nem tudom, milyen tudományosan bizonyított extrra előnyei vannak a vadhúsoknak pl a csirkemellel szemben, de rajtam ne múljon, kitesszük az írásod :) Való igaz, nem csak a csirkemell meg a marhahús létezik a világon, de a legtöbb ember nem szereti az "ínyencségeket".
Kérdés
2018-07-29
Szia! Én a bőr nélküli kacsamell értékeit szeretném megkérdezni. :)

válasz
2018-07-30
Szia!

Amit találtam:

100gr

Kalória 140 kcal

Zsír 2.5g
Telített zsír 0.6g
Szénhidrát 0g
Fehérje 27.6 g
Koleszterin 143 mg
Kérdés
2018-02-03
Jól látom, hogy a sertéstarja nincs a listán, vagy fent van csak más néven? Nem tudom, nem értek hozzá. Ha fent van melyik lenne az? Ha nincs leírnátok, hogy abba kb. mennyi f-sz-zs van? Köszi

válasz
2018-02-06
Szia!

100 grammra vonatkozóan:

Fehérje: 17.4 g
Zsír: 12.3 g
Szénhidrát: 0 g
Energia 186 kcal
Kérdés
2018-01-09
Sziasztok!

Mennyire lehet alapozni ezekre a számokra? Ma vettem csirkemellet, sütés után meglepődtem mennyicske maradt belőle.
Másik kérdés, nagy csalásnak minősül fél kávéskanál kókuszzsír meg kb ugyanennyi főszer az elkészítésnél? Valahogy ehetővé kell tennem hosszú távon is.

válasz
2018-01-10
Szia!

Lehet rá alapozni. sajnos tényleg csak ennyi (oké, 1-2 gramm eltérés azért lehet) fehérje van 100 g csirkemellben. Nagyon összemegy sütésnél, ez természetes jelenség, de ne aggódj, mert úgyis mindent nyersen kell mérni.

Ennyi kókuszzsír és fűszer simán belefér, jó választás!
Kérdés
2018-01-07
Sziasztok! Az a kérdésem lenne,hogy pl. csirkemell filénél 24,7g a fehérje 100 g-ból az sütés elött vagy sütés után számolandó?

válasz
2018-01-08
Szia!

Mindig nyersen számoljuk az ételeket. Csirkét is, rizst is, mindent.
Kérdés
2017-07-15
Sziasztok!
Tömegeléskor étkezésenként kb. mennyi az ajánlott, ill. a min. és max. arány a:
fehérje(cs.mell)
szénhidrát(gersli)
rost(brokkoli) között?

Tehát miből mennyit fogyasszak, fogyaszthatok egyszerre, hogy arányaiban felszívódásilag és egészségileg rendben legyen?

válasz
2017-07-27
Szia!

Szerintem valahogy úgy nézne ki a tökéletes étkezés, aminek a fele zöldség, 30-35%-a hús és 15-20%-a valamilyen szénhidrátforrás. Ez persze csak egy irányelv: hízástól való hajlamtól, céltól (diéta vagy tömegnövelés) ez változhat, de ezzel nem nagyon tudsz mellélőni.