Magnézium Triforte (30 kap.)

 
QuantumPharma Magnézium Triforte 30 kap.
Ár: 2 400 Ft
Egységár: 80,00 Ft/kap.
Nem rendelhető!


Termékleírás összecsukása »

Magnézium Triforte

A magnézium fontos ásványi anyag, mely szükséges az egészséges szívműködéshez, jótékonyan befolyásolja a vérnyomást, nélkülözhetetlen az izmok összehúzódásához és elernyedéséhez, szükséges az idegrendszer egészséges működéséhez, hozzájárul a csontok, a fogak és a fogíny épségéhez, kedvező az epe működése szempontjából, éhgyomorra bevéve kiváló savkötő, több mint 30 enzim működését aktivizálja.

Erős testi munka, sportolás, továbbá hashajtók, vízhajtók szedése, valamint cukorbetegség, rendszeresen nagy mennyiségű alkohol fogyasztása csökkenti a szervezet magnézium tartalékát.

A Magnézium Triforte három különböző magnézium-sót tartalmaz, melyek így kombinációban megfelelő mértékű felszívódást és hasznosulást eredményeznek.

Szervezetünk egészséges működéséhez a közismert vitaminokon kívül különböző ásványi anyagokra is szükségünk van. Ezek közül az egyik legfontosabb a magnézium.

A magnézium ezüstfehér, csillogó, tiszta állapotban nyújtható, puha könnyűfém. Természetben csak vegyületeiben fordul elő.

Mi a szerepe a szervezetben?

A szervezet valamennyi szövetében raktározódik. Az emberi szervezetben körülbelül 20-30 gramm magnézium található, amely egyenletesen oszlik meg a csontok és a sejtek belső tere között.

Elősegíti a hatékony enzimtermelést, nélkülözhetetlen több száz enzim megfelelő működéséhez, szerepet játszik a fehérjék, nukleinsavak, zsírok, szénhidrátok anyagcseréjében, hozzájárul a csontok, a fogak és a fogíny épségéhez. Részt vesz a táplálék energiatartamának felszabadításában és a sejtmembrán védelmében. Szükséges az izmok működéséhez, elernyedéséhez valamint az egészséges idegi és szívműködéshez beleértve a szívizmot is és az inzulintermeléshez is.

Mely élelmiszerekben található meg?

A táplálkozásban jó magnéziumforrások a burgonya, a zöldségek, a halfélék, a hüvelyesek.

Mennyi szükséges belőle?

A magnézium szükséges bevitelét - az anyagcserében játszott jelentős szerepe miatt - szokás megadni a felvett energiamennyiség függvényében is. E szerint minden elfogyasztott 1000 kJ energia után 25-30 mg magnéziumot kellene elfogyasztani.

A szervezet legkönnyebben a magnézium-citrátot hasznosítja.

Hiányállapotok

Magnézium csökkent bevitele mellett fokozott fáradékonyság, idegrendszeri problémák és anyagcsere-zavarok léphetnek fel, esetleg a vérkeringés is romolhat. Személyiségváltozás, izomgörcsök, anorexia, hányinger egyaránt szerepelhet a tünetek között.

Kit fenyeget magnéziumhiány, és mit okoz a hiányállapot?

Magnéziumhiányt leggyakrabban a csökkent bevitel (diéta, fogyókúra), felszívódási zavarok (krónikus hasmenés), a fokozott magnéziumvesztés, valamint a megnövekedett szükséglet (terhesség, szoptatás ideje) okozhat. Erős testi munka, sportolás, továbbá hashajtók, vízhajtók szedése után, valamint cukorbetegeknél fokozottabb magnéziumveszteség következik be. Becslések szerint a magyar lakosságnak több mint a negyede magnézium hiányosan táplálkozik.

Túladagolás

A magnézium-bevitel kismértékű növekedése általában semmilyen problémát nem okoz, azonban túlzottan magas magnézium-bevitel hasmenést okoz

Adagolás:

napi 1 x 1 vagy 2 x 1 tabletta szedése ajánlott étkezés után pohár vízzel.

A fogyasztó az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!

Vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Figyelmeztetés: vesebetegségben szenvedők, idősek, szívbetegek vagy vízhajtót szedők csak orvosi felügyelet mellett alkalmazzanak magnézium pótlást. Az étrend-kiegészítő tabletták nem helyettesítik a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A készítmény nem használható egyedüli tápanyagforrásként!

Ellenjavallat: Ismert túlérzékenység az összetevőkkel szemben.

Tárolás: a termék száraz, hűvös helyen, gyermekektől gondosan elzárva tartandó.

Termékleírás összecsukása »Kérdések


Vevővélemények