Cal Mag Zinc (100 tab.)

 / 4.9 9 vélemény
Pharmekal Cal Mag Zinc 100 tab.
Ár: 2 290 Ft
Egységár: 22,90 Ft/tab.
Darabszám:
Kosárba teszem


Termékleírás összecsukása »

Cal Mag Zinc

KALCIUM/MAGNÉZIUM/CINK

Csontok, izomzat normál állapotának fenntartásához és az immunrendszer megfelelő működéséhez.

A Kalcium/Magnézium/Cink tabletta fogyasztását főleg azok részére ajánljuk, akik külön figyelmet fordítanak a csontjaik és izomzatuk egészségének támogatására, és ezek normál állapotának fenntartására. Termékünk kitűnő választás lehet ezen erőfeszítések elősegítésére a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás és az egészséges életmód részeként alkalmazva.

Az ásványi anyagok és nyomelemek létfontosságúak a szervezet számára. Hiányuk működési zavarokhoz, illetve betegségekhez vezethet. Nyomelemekből (cink, mangán, vas, réz) naponta mindössze néhány ezred vagy milliomod grammnyit használ fel a szervezetünk, ennek ellenére elengedhetetlenek egészségünk megtartásához. Ásványi anyagokból (kalcium, magnézium) nagyobb mennyiségre van szükségünk. Az ásványi anyagok és nyomelemek számos biokémiai folyamatban együttesen vesznek részt és erősítik egymás hatását.

A csontritkulás világszerte kb. 200 millió nőt és férfit érintő betegség, amely becslések alapján a 60-70 évesek mintegy egyharmadát, míg a 80 év felettiek kétharmadát sújtja. Magyarországon a becslések szerint 800 ezer-1 millió főre becsülhető a betegek száma (2/3 arányban nők, 1/3 arányban férfiak).

Aki még nincs benne ebben a statisztikában, annak is évente 1% kalcium távozik a csontvázából, amitől 60-70 éves korára már csak az eredeti érték töredéke marad.

  • A kalcium részt vesz a normál ingerület-átvitelben, energiatermelő-anyagcsere és váralvadási folyamatokban.
  • Hozzájárul a normál izomműködéshez és az emésztő enzimek működéséhez.
  • Szerepet játszik a sejtosztódási folyamatokban és szükséges a normál fogazat és csontozat fenntartásához.
  • A magnézium hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az elektrolit egyensúly fenntartásához, az idegrendszer és izomzat megfelelő működéséhez.
  • Hozzájárul a normál pszichológiai funkció, csontozat és fogazat fenntartásához.
  • A cink részt vesz a normál sav-bázis egyensúly, a szénhidrát anyagcsere, DNS szintézis, szellemi működés, csontozat, látás fenntartásában.
  • Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a haj-bőr-köröm normál állapotának fenntartásához és az immunrendszer megfelelő működéséhez.
  • Szerepet játszik a normál termékenység, szaporodás és a vér normál tesztoszteronszintjének fenntartásában.

Napi ajánlott mennyiség:

3 x 1 db étkezés után

OÉTI notifikációs szám 11104/2012

Termékleírás összecsukása »Kérdések

Kérdés
2014-11-13
Legyetek szívesek leírni az összetételét. Köszönöm.

válasz
2014-11-13
Szia!

3 tablettában:

Kalcium (karbonát és glükonát) : 1000 mg
Magnézium (oxid és glükonát) : 400 mg
Cink (glükonát és citrát) : 25 mg

Vevővélemények

Imádom!
2015-03-29
Nagyon szeretem, hogy ez a három dolog 1 kapszulában elérhető! A terhességemet vészeltem át ezzel! Könnyen lehetett vele pótolni a megnövekedett "igényeket". Tökéletesen bevált, ezután sem kerül ki a vitaminos pakkból!