K2 Vitamin (90 kap.)

 / 5.0 2 vélemény
VitaKing K2 Vitamin 90 kap.
Ár: 4 590 Ft
Egységár: 51,00 Ft/kap.
Darabszám:
Kosárba teszem


Termék más kiszerelései

Termékleírás összecsukása »

K2 vitamin (MK7)

K2 vitaminról kiderült, hogy számos élettani hatása van, de nem azonos a nevében hasonló K1-vitaminhoz. Csakúgy mint a B-vitaminok esetében, a K-vitamin is egy családot jelent. Számos egymástól teljesen eltérő molekulát, teljesen eltérő élettani hatással nevezünk szerencsétlenül K-vitaminnak. Az imént említett K1-vitamin vagy fillokinon csak növényi, jellemzően sötét, zöld és leveles növényekben fordul elő és a véralvadásban játszik fontos szerepet. Ezzel ellentétben a K2-vitamin vagy menakinonok több különböző vegyületet jelentenek, amik közül eddig egy tucatot azonosítottak és neveztek el MK4… MK13 kóddal. Közülük élettani szempontból az MK4 és az MK7 bizonyult értékesnek.

Korábban az orvosi tankönyvek szerzői úgy tudták, hogy teljesen mindegy melyik formához jut hozzá egy ember, mert a szervezet képes az egyik formát a másikba és vissza alakítani, ha szükséges. Valójában ez a kijelentés nem pontos. A bélflóra baktériumai képesek a K1-vitamint K2-vé alakítani, főleg ha ez egy egészséges tehén vagy kecske bélflórája. Egy egér már kevésbé képes erre, az emberi bélflóra pedig igen szegényesen.

Tudta, hogy egy fogorvos nevéhez fűződik a felfedezése?
Weston A. Price (clevelandi fogorvos, 1870-1948) kutatásai során arra kereste a választ, hogy a nyugati civilizációtól távol élő primitív népcsoportok mitől erősebbek mint a legtöbb mai ember. Price megvizsgálta a primitív népek ételeit, összehasonlította az észak amerikai modern ételekkel, és azt vette észre, hogy a bennszülöttek ételei, jóval több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Így indult a k2 vitamin felfedezése.

Kutatásai során felfedezett egy új zsírban oldódó tápanyagot, amit elnevezett X-faktornak. Ezt a tápanyagot, megtalálta a halakban, belsőségekben és a legeltetett állatok tejéből készült vajban. Ma már tudjuk, hogy ez a tápanyag a K2-vitamin. Ez a vitamin kivétel nélkül megtalálható volt a primitív törzsek étrendjében.

Hiányos táplálkozás és K2 vitamin hiány, mert:

  • Sokan még mindig kerülik a tojás fogyasztást, ami a legjobb MK4 típusú K2-vitamin forrás.
  • Sokan kerülik a  zsíros ételeket, mert félnek az érelmeszesedéstől.
  • A pizzánkon nem érlelt sajtot kapunk hanem értéktelen „sajtkészítményt”, ami nem tartalmaz egyáltalán MK7-et.
  • Nem eszünk erjesztett szójaterméket, mert nem része a nyugati étrendnek, pedig ez a leggazdagabb MK7 forrás.
  • Nem eszünk legeltetett állat húsát illetve tejét, mert kétszer-háromszor drágább, mint a nagyüzemi tenyésztett állati termékek.
  • Viszont elterjedtek az antibiotikumok, amik végleg leállítják a bélflóra amúgy is szegényes képességét a K2-vitamin előállítására.

A Vitaking K2 vitamin 90µg VITAMK7® vitamint tartalmaz. A  VITAMK7 ® szabadalmaztatott, természetes fermentációs folyamattal készült all-transz K2-vitamin.

Termékleírás összecsukása »Kérdések

Kérdés
2014-01-06
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a K2 vitamin mennyire fontos és mekkora szerepe van a kálcium beépüléséhez? Mert anyukám olvasott valahol róla mostanában hogy most fedezték fel hogy a kálcium a K2 vitamin nélkül nem épül be olyan hatásfokkal a csontokba hanem az ereket meszesíti...
A Scitec-es Multi Pro Plus-t szedi, és ezt szedné mellé még. Szerintem fölösleges. Szerintetek? Válaszotokat köszönöm! :)

válasz
2018-02-05
Szia!

Fontos szerepe van, de nem annyira, mint amennyire mostanában felfújni szokás ezt a témát. A Vitamin D3 jelentősége is legalább ekkora, ha nem (sokkal) nagyobb ebben a folyamatban. Az ereidet viszont nem fogja meszesíteni az extra kalcium.
A K-vitaminnal azért nem árt óvatosan bánni, ez egy fontos véralvadási faktor, nem mindenki számára ajánlott a szedése (gondolok itt főleg azokra, akik véralvadási problémákkal küzdenek). A Multi-Pro Plus mellé a K2 helyett jól jönne inkább extra Vitamin D3, a téli időszakban plusz 3-4 kapszulás adagolással.

Vevővélemények

gút
2015-02-02
sehr gút, a kalciumnak szükséges a D vitamin és a K2 vitamin a jó hasznosodásához, régebben eltörött a lábam 5 helyen 1 kis balesetben, most, hogy szedek, amit kell, ezt nehéz lenne elképzelni.