Jumbo tömegnövelő: az egyszerűség kedvéért

2018-09-26
 / 5.0
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Bevásárolni kétféleképp lehet. Vagy elmész egy nagy helyre, ahol minden kapható, vagy fogod magad, és egyenként ellátogatsz kedvenc hentesedhez, boltodhoz, zöldségesedhez és pékségedhez. Ha ez előbbi híve vagy, és macerásnak érzed a külön vásárolgatást, akkor neked érdemes beruháznod egy tömegnövelőre.

Hogy miért?

Nos, aki komolyan veszi a testformálást, az megtesz minden tőle telhetőt az optimális fejlődés érdekében. Megeszi a napi csirkerizs adagját, mellé a zöldségeket és gyümölcsöket, lejár legalább heti háromszor a terembe, egyszer elmegy aerobozni is, sokat nyújt és eleget alszik. Nem vicceli el a táplálékkiegészítést sem, azaz szedi a vitaminokat meg a kreatint, edzés előtt tolja a bedurranás fokozókat, edzés után pedig megissza a jól megszokott fehérjés-szénhidrátos koktélját.

Ha te is ilyen vagy, akkor választhatsz: ha tömegnövelőt veszel, akkor úgymond mindent megkapsz egy helyen, nem kell ezer dolgot (fehérje, gyors felszívódású szénhidrát, kreatin, bedurrantó, BCAA, glutamin vagy egyéb aminosavak) külön megvenned, mint a fenti henteses példánál.

Ezt az utat járni sokkal egyszerűbb.

Nem kell kutakodni, hogy milyen arányú BCAA a legjobb (4:1:1? 2:1:1? esetleg 8:1:1?) vagy a legolcsóbb, melyik aminosav fokozza legjobban a fehérjeszintézist, mert a gyártó már birtokában van ennek a tudásnak, és ennek megfelelően állította össze a termékét.

Ha tömegnövelőt vásárolsz, és nem külön veszed meg a dolgokat, azzal sem kell törődnöd, hogy mit mivel érdemes kombinálni. Mint tudjuk, bizonyos étrendkiegészítők képesek egymás hatásait felerősítve működni. Ilyen például a Jumbo-ban is megtalálható magnézium-karbonát és tejsavófehérje. A magnézium ezen fajtája erősíti a már említett fehérjeszintézist – lefogadom, hogy ezt csak nagyon kevesek tudják, és épp ezért írtam azt, hogy sokszor jobb, ha inkább rábízzuk magunkat a gyártó tudására.

A tömegnövelő nem csodaszer. Ezerszer mondtuk már, hogy nem más, mint kaja, amivel könnyebb megbírkózni, mint egy meleg főétellel.

Egyébként nem is kell nagyon túlgondolni. A tömegnövelő nem csodaszer. Ezerszer mondtuk már, hogy nem más, mint kaja, amivel könnyebb megbirkózni, mint egy meleg főétellel. Mint láthatod, nem igaz a mondás, hogy "az vagy, amit megeszel". Az vagy, amit megeszel ÉS amit MEGISZOL.

Jumbo-t inni tehát praktikus, egyszerű vele megoldani, hogy kalóriatöbbletben legyünk, ami a sikeres tömegnövelés alapfeltétele. Ha már torkig vagy a szilárd ételtől, és legurítasz belőle egy fél adaggal, máris bevittél 25 gramm fehérjét, 72 gramm szénhidrátot, 3,4 gramm zsírt, összességében 404 kalóriát.

Kiknek való a Jumbo?

A "zöld szörnyeteg" azon tömegnövelők közé tartozik, amelyek viszonylag sok cukrot tartalmaznak, de nem kell megijedni ettől.

Ahogy azt John Meadows is megmondta: azoknak, akik vékonyak, sehogysem jön rájuk a massza, néha bizony még a fagyit és a cukrot sem kell megvetniük, ha el szeretnék érni a céljaikat. Nekik való az olyan tömegnövelő, ami nem nélkülözi a cukrot.

Persze hiba lenne azt hinni, hogy csak cukor van benne, mert akkor ennyi erővel a boltban kapható cukorra is ráírhatnák, hogy "tömegnövelő".

4,4 kg 
 / 4.5
5%   14 990 Ft  
14 240 Ft

Kezdjük ott, hogy van benne lassan felszívódó szénhidrát is, név szerint zab és Palatinose. Ez utóbbinak nagyon alacsony (32 és 30) a glikémiás- és inzulin indexe. Ez azért jó, mert kisebb vércukor emelkedést idéz elő, és egyszerűen fogalmazva nem leszel rosszul tőle edzés után, nem jön rád az étvágyroham, nem ingadozik annyira az inzulinszinted, ugyanakkor el vagy látva tápanyaggal, energiával.

Ezért nem szabad sima mezei cukorral és társaikkal tömeget növelni, többek között ettől ilyen jó a Jumbo.

De elég szó esett már a szénhidrátokról – nézzük, mi minden van még a Jumbo-ban!

Egyik fő eleme a CREA-BOMB dizájner kreatin mátrix, amelyben hatféle kreatin lapul. A kreatin bizonyítottan növeli az izmok erejét és méretét, több formája létezik. Mivel különbözőek vagyunk, nem mindenki reagál ugyanúgy a kreatinra. A legtöbbeknek a monohidrát jön be, másoknak a citrát verzió.

Ha a Jumbo-t választod, a szervezetednek esélye sincs arra, hogy a 6 közül valamelyik kreatinra ne reagáljon.

A BCAA XPRESS 100% tisztaságú esszenciális aminosav komplex a három nagyon fontos esszenciális aminosav mennyiségét emeli még a testedben. Jól látod: ha Jumbo-d van, BCAA-t sem kell venned külön.

Érdekes még az úgynevezett HEMO-NO bedurranás és erezettség fokozó nitrogén-oxid mátrix is, amitől szintén nem kell megijedni. Ezek "csak" aminosavak, amelyek fokozzák a tápanyagszállítást az izmokba.

Van még egy ütőkártyája a Scitec klasszikusnak mondható tömegnövelőjének, ez pedig egy biohasznosulás-fokozó termonutriens tápanyag, a fekete bors kivonata, a BioPerine. Ez 98%-ban piperint tartalmaz, ami a szervezetbe juttatott tápanyagok és vitaminok hasznosulását támogatja. Magyarán: amit megeszel és megISZOL, az jobban beépül a testedbe.

Na de elég a dumából! Próbáld ki, és tapasztald a pozitív változásokat a saját bőrödön!


Shop.Builder havi legolvasottabb cikkei
Az alábbi cikkben megnézzük, hogy izomcsoportonként melyik az az egyetlen gyakorlat, amelyik a legalkalmasabb az adott izom tömegének növelé...
A gyors, és egyszerű válasz az is lehetne erre, hogy akkor keress másik sportot. Mert tetszik, vagy sem, de azért a súlyzós edzés egyik saro...
Nem olyan bonyolult: elhatározás, egy kis tájékozódás, egy kis szabadidő; jó edzésmódszer, következetes edzések, komolyan vett, tiszta étkez...
Félni kell a 24 órás időszakos böjttől, vagy sem? Veszít izmot a test, ha egy napig nem kap táplálékot? Ehhez hasonló fontos és érdekes kérd...
Testépítő és fitness edzéstervek kezdőktől haladókig mindenkinek! Kezdő átmozgató edzéstervek, haladó ossztott edzéstervek, sztáárok edzéste...
A Shop.Builder adatbázisában több, mint száz edzésterv, és eddig közel 200 gyakorlat leírása található meg, többnyire videós bemutatással. A...
Félve kezdek bele ebbe a cikkbe, mert az ösztönös edzés tipikusan olyan dolog, amit csak haladóbb szinten érdemes csinálni, és még ekkor is ...
Kezdő testépítőknél nagyon fontos, hogy fokozatosan, edzésről edzésre növeljék a terhelést. Ezt megtehetik az ismétlésszám, a súly, vagy pár...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!