Jó hírt osztott meg rajongóival Ronnie Coleman

2020-01-17 | 
 / 5.0
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Tavaly írtunk egy rémisztő cikket Ronnie Coleman-ról, hogy minden idők legjobb testépítője valószínűleg sosem fog tudni járni mankó nélkül. Ezt nem mi találtuk ki, hanem maga Coleman mondta.

Szerencsére egyre több jó hír érkezik felőle. Egy rendkívül jó interjút csináltak vele pár napja, itt elmondta, hogy fájdalmai jelentősen csökkentek a korábbi állapotokhoz képest, és bár az egyik lába örökre érzéketlen marad, reménykedve tekint a jövőre.

Elfuserált, gyatra csípőprotézisét tették most kicsit rendbe az orvosok egy sürgős, ám rutin műtét során. A 8-szoros Mr. Olympia bajnok mosolyogva írt pár biztató sort:

„Sokkal jobban érzem magam a műtét után. Itt van az edzőpartnerem is, akire mindig számíthatok, és aki mindig végigvárja a műtéteimet. Ha nem ez a barátság igaz definíciója, akkor nem tudom, mi az. A doki azt mondta, mindkét vápát kicserélte és egy ketreccel is körbeépítette, hogy újra tudjak probléma nélkül lábtolózni. Tudjátok, szükségem van a lábtolóra, hogy nagyobbak legyenek a lábaim. Azt mondta, 4-6 héten belül újra edzhetek. Már alig várom!!!!” - írta Ronnie az Instagramon a 13. műtétje után."

Egész félelmetes egyébként, mennyire szeret edzeni Coleman. A 70 éven felüli nyugdíjasoknak sem szokott ennyi nyűgjük, ő meg még érzéketlen lábbal is a lábtolóról álmodozik, illetve a videói alapján még így úgy is edz, hogy tolószékből áll fel tricepszezni.

Nincsenek kifogások – Coleman rengeteg embernek jelentett motivációt amikor versenyzett, és ezt még így, romokban álló testtel is folytatja.

Ha már itt jársz és ezt a cikket olvasod, és nem szeretném még egy külön cikkel Ronnie Coleman bloggá változtatni a Shop.Builder-t, mondok pár érdekességet még a fentebb említett interjúból, röviden, amolyan összefoglaló jelleggel.

Elhangzottak az alábbi érdekességek, amikről eddig senki sem tudott:

Amikor Coleman a 9. Mr. Olympia címét akarta megszerezni egyhuzamban 2006-ban, a szervezők állítólag már a végső posedown előtt eldöntötték, hogy változást szeretnének, és inkább Jay Cutler-nek adják oda a Sandow-t. Ezek fényében érdemes visszanézni a YouTube-on az eredményhirdetésnél Ronnie mimikáit, hiszen már előre tudta az eredményt.

Mégsem ez volt élete legszomorúbb veresége. Elmondta, hogy majdnem abbahagyta a bodybuilding-et, annyira zavarta, hogy a nála egy fejjel alacsonyabb Lee Priest többször is megverte őt.

A kezdetekben, sőt még az első pár éveiben sem az motiválta, hogy Mr. Olympia versenyt nyerjen. Azért edzett és versenyzett, mert ingyenes bérletet kapott cserébe az edzőteremben.

Arnold Schwarzenegger-ről ódákat zengett. Szerinte ha az Osztrák Tölgy ma versenyezne, akkor kétségkívül minden idők legjobbja lenne, még ő is „úgy nézne ki mellette, mint egy kisfiú”. Egy korábbi cikkünkben mi is leírtuk, szerintünk Arnold ma nagyobb lenne, mint bárki:

Mivel rendőrként dolgozott miközben Mr. Olympiát nyeregette, nagyon oda kellett figyelnie, mit szed. A teljesítményfokozókat például minden esetben orvos írta fel neki, mindig betartotta a szabályokat, és állandó orvosi ellenőrzés alatt állt. Szerinte csak ez az egyetlen járható út (#thisistheway).

Szerinte Flex Wheeler-nek jobb alakja volt, mint neki, csak nem edzett olyan keményen.

Annyira tiszteli Shawn Ray fizikumát, hogy a 1998-as Olympián mozdulatról mozdulatra ugyanúgy pózolt, mint ő. Egyébként szerinte minden idők 5 legjobb testépítője a következő (saját magát kihagyta nagyon szerényen):

  • Arnold Schwarzenegger
  • Lee Haney
  • Phil Heath
  • Flex Wheeler
  • Kevin Levrone

Szerinte a legjobb, kedvenc testrésze a háta volt.

Amikor Joe Weider meghalt, a sport is meghalt" – mondta.

Végezetül, mielőbbi gyógyulást kívánunk a bajnoknak, akire még egy – remélhetőleg utolsó – hátműtét vár.


Shop.Builder havi legolvasottabb cikkei
Az alábbi cikkben megnézzük, hogy izomcsoportonként melyik az az egyetlen gyakorlat, amelyik a legalkalmasabb az adott izom tömegének növelé...
A gyors, és egyszerű válasz az is lehetne erre, hogy akkor keress másik sportot. Mert tetszik, vagy sem, de azért a súlyzós edzés egyik saro...
Nem olyan bonyolult: elhatározás, egy kis tájékozódás, egy kis szabadidő; jó edzésmódszer, következetes edzések, komolyan vett, tiszta étkez...
Félni kell a 24 órás időszakos böjttől, vagy sem? Veszít izmot a test, ha egy napig nem kap táplálékot? Ehhez hasonló fontos és érdekes kérd...
Testépítő és fitness edzéstervek kezdőktől haladókig mindenkinek! Kezdő átmozgató edzéstervek, haladó ossztott edzéstervek, sztáárok edzéste...
A Shop.Builder adatbázisában több, mint száz edzésterv, és eddig közel 200 gyakorlat leírása található meg, többnyire videós bemutatással. A...
Félve kezdek bele ebbe a cikkbe, mert az ösztönös edzés tipikusan olyan dolog, amit csak haladóbb szinten érdemes csinálni, és még ekkor is ...
Kezdő testépítőknél nagyon fontos, hogy fokozatosan, edzésről edzésre növeljék a terhelést. Ezt megtehetik az ismétlésszám, a súly, vagy pár...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!