Hyaluronic Acid Complex (60 kap.)

 / 5.0 1 vélemény
Swanson Hyaluronic Acid Complex 60 kap.
Ár: 5 110 Ft
Egységár: 85,17 Ft/kap.
Nem rendelhető!


Termékleírás összecsukása »

Hyaluronic Acid Complex

Napjaink egyik legtitokzatosabb, mégis legnépszerűbb készítménye

Ez a kis titokzatos sav - a hyaluronsav - felelős a szöveteink (csont, porc, bőr, izom) rugalmasságáért, vízfelvevő és folyadékmegőrző képességéért. A hyaluronsav a kötőszövetben hálószerűen összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, így biztosítva az adott szerv (pl. bőr) rugalmasságát és feszességét.

Mennyisége az újszülöttek kötőszövetében a legnagyobb, termelődése a húszas életévekben csökkenni kezd. A negyven éves kor a vízválasztó, ugyanis ekkor a hyaluronsav termelődése a felére csökken, hatvan éves korra pedig a bőr hyaluronsav mennyisége 10%-a az eredetinek.

Mi történik, ha csökken a hyaluronsav termelés a szervezetben?

A hyaluronsavat a kötőszöveti sejtek és az ízületekben a hyalinporc sejtek folyamatosan termelik, de az életkor előrehaladtával vagy betegség következtében termelődése folyamatosan csökken, ezért:

  • a bőr és a bőr alatti kötőszövetek rugalmassága - fiatalossága - csökken,
  • az ízületi folyadékok viszkozitásának és mennyiségének csökkenésével gyakoribbá válnak a kopásos eredetű, fájdalmas ízületi gyulladások.

A hyaluron a kötőszövetben hálószerűen összekapcsolja és feltölti a sejtek kőzött lévő állományt. A meglévő kollagén rostok közötti keresztkötéseket állítja helyre, a kollagén és elasztikus rostokat újraképzésre serkenti. A kollagén és az elasztikus rostok biztosítják a bőr rugalmasságát és feszességét.

Szervezetünkben elsődleges feladatát a porcok alkotóelemeként látja el. A porcokban ez a sav védi szervezetünket a külső fizikai behatásoktól, keni az ízületeket.

A termékben található kollagén hozzájárulhat az izületek egészséges működésének fenntartásához. Harmadik összetevője, a glükozaminoglikolán hozzájárul a porcszövetek és az izületek egészséges működéséhez.

OÉTI bejegyzési szám: 6317/2009

Termékleírás összecsukása »Kérdések

Kérdés
2017-05-14
Sziasztok ! Arthro Guard Liquid-del ajánlott-e szedni? Vagy tudnátok nekem mellé ajánlani magas kollagént tartalmazó terméket? Köszi előre is

válasz
2018-02-05
Szia!

Collagen Liquid-et ajánlok.

Vevővélemények

Fizikai állapot, életminőség javítás.
2018-05-23
Az orthopéd orvos javasolta porckopás, porcok szárazsága és csigolya meszesedés problémára. A kúrát most kezdtem, három hónapig fog tartani napi 2 kapszula szedésével +3 liter folyadék bevitelével.