Collaregen (400 gr.)

 / 4.6 11 vélemény
Olimp Sport Nutrition Collaregen 400 gr.
Ár: 7 090 Ft
Egységár: 17,73 Ft/gr.
Íz:
Darabszám:
Kosárba teszem


Termékleírás összecsukása »

COLLAREGEN

A kollagén egyike a természetben előforduló fehérjéknek. A természetben kizárólag állatokban található meg. A kötőszövet fő alkotóeleme. Az emlősökben ez a legnagyobb arányban megtalálható fehérje, a szervezet teljes fehérjetartalmának kb 25-30%-át adja. Az izomszövetben az endomizium fő összetevője. A kollagén az izomszövet 1-2 %-át teszi ki, az inas, erős izmok súlyának kb 6%-át adja.

A kollagén egyike a hosszú, rostos felépítésű fehérjéknek, melyek funkciója szerteágazó lehet az adott környezetben előforduló enzimek függvényében. Bár a kollagén rostok az extracelluláris (sejten kívüli) mátrix fő összetevői, mely a legtöbb szövetet összetartja, és sejtek szerkezetét határozza meg kívülről, a kollagén egyes sejteken belül is megtalálható. Remek a szakítószilárdsága, így a fő alkotóeleme az izompólyának, a porcoknak, az ízületeknek, inaknak és csontoknak, valamint a bőrnek. A lágy keratinnal együtt a bőr erősségét és rugalmasságát befolyásolja, degradációja pedig ráncok kialakulásához vezet, melyek az öregedéssel egyre jelentősebbek lesznek. Erősíti az ereket, és szerepe van a szövetek képződésében. Megtalálható a szaruhártyában, és a szemlencsében kristályos formában.

Javasolt használat:

  • 1-2 adag naponta étkezések között.
  • 1 adag (5,5 g por - 18 mérőegység = 2 kanál) 100 ml vízben feloldva.

Termékleírás összecsukása »Kérdések

Kérdés
2017-09-30
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy ebben a termékben melyik típusú (I, II, III.) kollagén van? Nekem elsősorban porcleépülés miatt kellene a II.-es.

válasz
2017-10-02
Szia!

Ezt nem részletezi a gyártó.

Vevővélemények

íze kevés, de hatása verhetetlen
2017-07-12
Korábbi, rőzsecsokrot megszégyenítő recsegéseimet a vállamban Mega MSM és Mega Glucosamine-nal kombóban (persze azért bemelegítés nélküli edzéssel ez is csak egy kisebb segítség lenne) tökéletesen megszüntette. már a 2.400 grammot is eltüntettem, és mivel valóban bevált, ez mindig ott lesz a polcomon. Esténként szedem az ízületvédőket - valahol erről olvastam korábban, hogy pihenés mellett könnyebben szívódik, hasznosul minden ízületvédő. Ízre nem hozza nyilván a 2 adagolókanálnyi anyag 1 pohár vízzel a full gyümölcsös érzést, és bizony ajánlott felrázva előkészíteni, mert kissé csomósodik, nehezen oldódik, ugyanakkor ez sem tud eltántorítani.