Hamis tiramisu

 / 4.9
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Korábbi tiramisu receptünk sem volt egy bonyolult valami, de ez a mai igazán faék egyszerűségű. Ráadásul minimális szénhidrát van benne, így tulajdonképpen diétásnak is tekinthető, csak a mascarpone zsírtartalma zavarhat bele a képletbe egy icipicit. Mi light-ot használtunk belőle, ezzel is mérsékelve a "bűnt". Így akár diétás tiramisu receptként is elkönyvelhetjük ezt a poharas finomságot!


Hozzávalók

  • Light mascarpone - Aldi
  • Sima lefőzött kávé, persze finomabb ha jó minőségi pl arabica. :)
  • Édesítőszer folyékony a legjobb, néhány csepp
  • + ízlés szerint karobpor vagy zsírszegény kakaó

A "tésztához"

  • Egy nagy mérőkanál fehérje
  • Két evőkanál útifű maghéj
  • 1,5 dl víz (Krémes állagot kapjunk, ne túl sűrűt, mert akkor száraz lesz)
  • Fél tk sütőpor
  • Tetejére: darált török mogyoró egy kiskanálnyi, és meghinteni kakaóval, és fahéjjal

Hamis tiramisu recept hozzávalók

A recept elkészítése lépésről lépésre

1. Keverd össze a tészta hozzávalóit, majd miután megvagy, tedd bele egy tálkába és mikrózd 2 percig. Egy szilárd tésztát fogsz kapni, amiben gyakorlatilag csak annyi szénhidrát van, amennyi a fehérjeporban van. Hűtsd ki.

Hamis tiramisu recept - elkészítés

2. Keverd össze a light mascarponét egy kis kávéval és folyékony édesítővel. Nem kell hogy nagyon folyós legyen, lágy krémes állagra hajtunk.

Hamis tiramisu recept - elkészítés

3. Vágd fel kis darabokra a korábban elkészített tésztát. Áztasd be egy kis kávéba. Ha nagyon kávésan szereted akkor ezt korábban is megteheted, de ez nyilván a gyorsaság rovására megy majd.

4. Egy nagy pohárba tegyél egy kis mascarponés krémet. Szórj rá kis karob port vagy zsírszegény kakaóport. Erre jöhet egy réteg áztatott tészta. Utána ismét krém, majd megint tészta, és a végén megint krém, amire darált törökmogyorót és fahéjat is tehetsz, de ez már tényleg ízlés dolga :) A rétegek közé is tehetsz pl mogyorót, ha nem kell annyira leszorítanod a szénhidrátot.

Hamis tiramisu recept - elkészítés

Íme a végeredmény:

Hamis tiramisu recept

A tápanyagtartalom a mennyiség függvényében változik. Maga a tészta az gyakorlatilag a fehérje típusától függően nulla szénhidrátos, a light mascarpone 100 grammja tartalmaz 5g szénhidrátot, 7g fehérjét és 21g zsírt, ezzel kell számolni. Plusz természetesen az extrákkal, amiket kedvedre pakolsz bele. Alapvetően tehát el lehet készíteni egy ilyen finomságot úgy, hogy nagyjából 40g fehérje, 10g szénhidrát és 40g zsír legyen benne, ha 200g light mascarpone-vel számolunk.

Végül pedig itt a hami tiramisu elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod!


Kapcsolódó cikkek
Érdekel egy olyan túrótorta recept, amihez nem kell sütő, mégis kitűnő piskóta tésztája van? Ráadásul ehető is - és nem csak az íze miatt, hanem mert tiszta, cu...
Hozzávalók * 90g vaníliás fehérjepor * 100g teljes kiőrlésű tönkölyliszt * 40g kókuszreszelék * 60g zabpehely * 70g kókuszzsír * 1 tojá...
A gyerekek rémálma a rajzfilmekben, hogy a brokkolik támadnak az űrből és tényleg volt olyan, amikor csak úgy lehetett ellenük védekezni, hogy meg kellett őket ...
Amire szükséged lesz az elkészítéséhez: * 3 dl kókusztej * 2 evőkanál mogyoróvaj * 1 tasak csoki-mogyorós 100 % Whey Protein * fahéj * tört mandula ...
Az ünnepek közeledtével pavlovi reflexként tör ránk a mézeskalács ehetnék. Nincs is ezzel baj, ha a mézeskalács recept számunkra is megfelelő. Mondjuk mint ez!...
Szénhidrátmentes tésztából készült pancake recept? Naná! Új mániánk, az útifű maghéj ebben is segítségünkre volt! Az eredmény nem esztétikus, ellenben rendkívül...
Hozzávalók: * 1 bögre jázmin rizs * 2 bögre víz * 1 csipetnyi só * 1 citrom reszelt héja * 1 tasak Nyírfacukor vanília ízű xilit * 4 evőkanál nyír...
Melyik a világ legjobb kajája? Egy egész generáció válaszolja: a rántott hús. És igazuk van, mert a panírozott csirke egészen máshogyan sül meg, mint a natúr. ...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!