Maitake gomba (100 kap.)

 
Puritan`s Pride Maitake gomba 100 kap.
Ár: 5 590 Ft
Egységár: 55,90 Ft/kap.
Nem rendelhető!


Termékleírás összecsukása »

Maitake gomba

A gombának a különböző vírusok elleni hatásvizsgálata nagy intenzitással folyt és folyik világszerte. Már az 1960-as évek közepén megállapították, hogy a gomba kivonata hatékony az influenza vírussal szemben. A micélium, termőtest, de még a spórák kivonata is javította állatkísérletekben a vírusokkal szembeni ellenálló-képességet.

1987-ben különítettek el a gomba termőtestéből olyan anyagokat, melyek a közismert dohánymozaik vírus ellen védtek. A gomba micéliumából készített kivonat jelentősen gátolta a herpesz vírus egy típusának (HSV-1) szaporodását. * HIV-fertőzött betegeken végzett, amerikai kísérletek olyan bíztató eredményekkel is jártak, amelyek a vizsgálatok további folytatását, illetve kiszélesítését teszik indokolttá.

Újabb vizsgálatok utalnak a shii take gomba (illetve kivonatának) a fogszuvasodást okozó baktériumokra tett gátló, azaz számunkra kedvező hatására.

A maitake-ből egy standardizált, tisztított, proteinkötésű polisacharidot izoláltak. Ezt a terméket D-frakciónak nevezték el. Különösen hatékonynak találták daganatos megbetegedések esetében A D-frakciót az USA-ban már terápiás célokkal is, alkalmazzák.

Naponta 1-2 kapszula lehet a szokásos adag, bőséges folyadék bevitel mellett. Az immunrendszer legyengült állapota esetén ez az adag napi 3x2 kapszulára is emelhető.


* Kabir, Y.- Yamaguchi, M. Kimura, S. (1987): Effect of shiitake (Lentinus edodes) and maitake (Grifola frondosa) mushrooms on blood pressure and plasma lipids of spontaneously hypertensitive rats. J. Nutrition Science Vitaminology, 33, 341-346.

Termékleírás összecsukása »Kérdések


Vevővélemények