Fokhagymás-pestós csirkemell tésztával

2016-04-15
 / 4.9
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Fűszeres, egyszerű, gyors, finom, és nem tartalmaz semmi szemét alapanyagot - Kinek ne kellene ilyen kaja? Fusd végig a fokhagymás-pestós csirkemell receptjét, és készítsd is el. Nem bánod meg!


Hozzávalók

  • 500g csirkemellfilé
  • 30g parmezán
  • 4dl kókusztejszín
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál zöld pesto
  • teljes kiőrlésű tészta

Fokhagymás-pestós csirke recept hozzávalók

A recept elkészítése lépésről lépésre

1. A felcsíkozott csirkét és fokhagymát pirítsd meg kókuszzsíron. Sózd, borsozd ízlés szerint, de a sóval óvatosan a későbbi fűszerek miatt.

Fokhagymás-pestós csirke recept - elkészítés

2. Mikor megpirult, öntsd fel kókusztejszínnel, rotyogtasd össze, majd 30g parmezánt is szórj rá. Várj míg összesűrűsödik, és mehet rá a két púpozott teáskanál pesto. Amkkor már kész, tedd bele a megfelezett koktélparadicsomokat.

Fokhagymás-pestós csirke recept - elkészítés

3. Az időközben kifőzött tésztával forgasd össze, és kész is vagy! Tálaláskor parmezánnal, bazsalikommal díszítheted.

Íme a végeredmény:

Fokhagymás-pestós csirke recept

Tápanyagtartalom (200g tésztával együtt számolva)

Kalória: 1490 kcal - ebből kb 700 kcal csak a tészta, ha azt helyettesíted mással, akkor ez jelentősen csökkenthető!

Fehérje: 151 gramm

Szénhidrát: 163 gramm - ebből a tészta 150 gramm, tehát ha nem azzal készíted el, kvázi diétás kaját kapsz!

Zsír: 26 gramm

Végül pedig itt a fokhagymás-pestós csirke recept elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod!


Kapcsolódó cikkek
HOZZÁVALÓK: * teljes kiörlésű tortilla-lap * csirkemell vagy csirkecomb * gyros gyorspác * kész salátakeverék * joghurt v. sovány tejföl * olívaola...
A népi ételnek hangzó köleskása modern változatában proteinnel készül és marha jó, valamint gyorsabban elkészül, mint ahogy ezt elolvasod. ...
Egy kis darált hús, egy kis fokhagyma, egy kis tejszín, és kész is a finom, egyszerű, és egészséges ebéd, ami némi teljes őrlésű tésztával akár diétába is belef...
Egy kis kínai, jöhet? Na nem az az olajban tocsogó, kóbor macskából készült éttermi vacak, amit minden gyorsbüfében megkapsz, hanem egy testépítő tiszta élelmis...
EGY JÓ SALÁTÁT ÖSSZEDOBNI IGAZÁN NEM NAGY KUNSZT, UGYANAKKOR HA NEM AKAROD HALÁLRA UNNI A DIÉTÁDAT, NEM BAJ, HA MINDENFÉLE ZÖLDSÉG-HÚS KOMBINÁCIÓKKAL KÍSÉRLETEZ...
Menzás időket idéző ízek, szemét hozzávalóktól mentesen, egészségesen, és kis extrával elkészítve: igen, ez a mi paradicsomos húsgombóc receptünk!...
Gyümölcsös csirke recept a Builder Gasztro-ban! Kedvenc csirkemellűnket ezúttal almával és fahéjjal készítettük el, valamint megbolondítottuk egy kis citrommal ...
Proteines torták és egy poharas finomság Express Protein Cake-ből! Ezúttal ha nem is diétás, de mindenképpen testépítő alapanyagokból készült torta recepteket l...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!

Kérdés
2018-02-21
Sziasztok.
Hát akárhogy is de nekem nem jött össze ezért kiegészítettem és remélem ssegítőkész lesz a post-om. Nagyon kezdő vagyok a konyhában ezért sem sikerülhetett. A neten található normál receptekkel hasonlítottam össze ezt miután már az első rosszul sikerült...
Tehát az új receptet itt leírom ami nekem bevált arról nem is beszélve hogy én 500gr csirkét nem bírok megenni így egyszerre ilyen formában tehát egy csökkentett emberi porcióhoz írom a receptet.
Hozzávalók:
- 200gr tészta(teljes kiörlésű vagy valamelyik egészséges)
- 150-200gr csirkemell kis 0,5*0,5 kockára vágva
- A sajt elhagyható szerintem a szószból de akár maradhat is, 30gramm
- 2dl rizstejszín vagy kókusztejszín és tényleg TEJSZÍN legyen, a videóban mindkettő elhangzik a dobozon az áll angolul hogy kókusztej, itt a kommentekben is, máshol meg kókusztejszín...szóval összevoltam zavarodva de tilos csak tejet használni különben nem sűrűsödik majd.
- 3 gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva.
- 2teáskanál pesto(nem púpozva)
- 7db koktélparadicsom félbevágva

Az elkészítéshez pedig annyi hogy a pestot raktam rá először a húsra a tejszín helyett majd az amikor kicsit már megbuggyant akkor öntöttem rá a tejszínt és onnan 10 percen keresztül lassú tűzön de bugyogva hagytam h had sűrűsödjön.
A tésztát pedig ha 10 perces csináljuk inkább csak 9 percig majd az utolsó 1 percet hagyjuk a szószban összeforgatva tovább főni. Ha nem lenne elég sűrű a szósz akkor egy kis liszttel segíthetünk rajta.

Remélem segítettem. Ha kihagytam valamit akkor még kommentelek. Sziasztok.

válasz
2018-02-27
Szia! Köszönjük!