Fokhagyma kapszula (30 kap.)

 / 4.5 2 vélemény
Netamin Fokhagyma kapszula 30 kap.
Ár: 890 Ft
Egységár: 29,67 Ft/kap.
Darabszám:
Kosárba teszem


Termékleírás összecsukása »

Netamin Fokhagyma

Egyik legnépszerűbb termékünk mostantól megújult formában, még több hatóanyaggal kapható! 1000 mg fokhagymát (Allium sativum) tartalmazó, szagtalan, apró, könnyen lenyelhető lágyzselatin kapszula.

Ismerd meg a fokhagymát, mint gyógynövényt!

A fokhagyma (Allium sativum) az amarilliszfélék családjába tartozó faj. Kr. e. 3000 óta használják fűszerként és gyógynövényként egyaránt, a sumérok, a babiloniak, a hinduk, az ókori görögök és rómaiak is ismerték. Gyógyszerként már a régi arab orvosok is használták különböző betegségek ellen, de egy XVII. századi orvos könyvben is százféle alkalmazását említik.

Fő hatóanyaga a fokhagyma ízét és illatát meghatározó összetevő, az allicin, amely a világ egyik legelterjedtebb antioxidánsa. De emellett több mint 100 kéntartalmú vegyületet tartalmaz, melyek gyógyhatását adják. Erős antibakteriális és gombaellenes hatását Louis Pasteur már 1858-ban leírta.


TUDTAD? Mindkét világháború alatt, amíg az antibiotikumok még nem álltak rendelkezésre, fokhagymát használtak a harctéren a sebek fertőtlenítésére és az üszkösödés megakadályozására. 


A népi gyógyászat mellett a modern orvostudomány is igazolta a fokhagyma számos jótékony hatását, többek között vérnyomáscsökkentő, koleszterinszint-csökkentő, immunerősítő, baktérium- vírus- és gombaellenes, emésztést elősegítő, bélfertőtlenítő, bélféregűző, epe- és májműködést elősegítő hatását.

Fokhagyma hatása a vérnyomásra, koleszterin-szintre

Több kutatás bizonyítja, hogy a fokhagyma csökkenti a vérnyomást. Egy 2008-ban megjelent elemzés 25 korábbi vizsgálat eredményét összegezte, és ezek alapján kimutatható, hogy a fokhagyma jelentősen csökkentette a szisztolés és diasztolés vérnyomást egyaránt. 1

A Journal of the Royal College of Physicians nevű orvosi szaklapban megjelent tanulmányból kiderült, hogy a fokhagymafogyasztás már 4 hét után is 12%-kal képes csökkenteni a koleszterinszintet, a placebóhoz képest.2 A fokhagyma nem csak a teljes, illetve az úgynevezett rossz (LDL) koleszterint képes csökkenteni, de a jótékony hatású (HDL) koleszterin koncentrációját is megnöveli, így hozzájárul a normál lipidszintek (vérzsír-szintek) fenntartásához.3

A fokhagyma régóta ismert értisztító, kiváló értágító és vérhígító, ezért szerepet játszhat a szívbetegségek kockázatának csökkentésében, segíthet az érszűkület megelőzésében is.4 Egy 4 éven át tartó kutatásban a napi 900 mg fokhagyma por szedése lelassította az érelmeszesedés folyamatát.5 Egy másik kutatásban 432 olyan beteg vett részt, akik túléltek egy szívinfarktust. A betegek felét fokhagymaolaj-kivonattal kezelték. A fokhagymával kezelt alanyok körében 32%-kal kevesebb ismételt szívinfarktus fordult elő és 45%-kal kevesebben haltak meg a szívinfarktust követően rövid időn belül. 6

Fokhagyma és az immunrendszer

A fokhagyma kénvegyületei erősítik az immunrendszert, és segítenek leküzdeni légúti és egyéb fertőzéseket.7 Két független kutatás is arra jutott, hogy a fokhagyma-kivonat napi szedése segít a megfázások gyakoriságát csökkenteni, valamint a betegségből való gyógyulást is felgyorsítja! 8-9

Hozzájárul a káros mikroorganizmusokkal (gombákkal, vírusokkal, baktériumokkal) szembeni ellenállóképességhez, ezért gombás fertőzések (pl. Candida) esetén is javasolt 1 intenzív fokhagyma-kúrát folytatni.10

A fokhagymában lévő allil-szulfidok lelassíthatják a rákos sejtek növekedését, csökkenthetik a rák kockázatát. A legújabb kutatások alapján azoknál az embereknél, akik rendszeresen fogyasztanak fokhagymát, jelentősen alacsonyabb a vastagbélrák, a gyomorrák és a nyelőcsőrák előfordulása.11

Hatóanyagai az emésztés javításában is segíthetnek, a bélflóra egyensúlyának fenntartásában.

Miért jobb lágyzselatin kapszulaként szedni a fokhagymát?

A fokhagyma nagyobb mennyiségben, nyersen fogyasztva – azon túl, hogy nagyon erőteljes szagot áraszt – sokaknak gyomorpanaszokat okozhat. A főzés sem oldja ezt meg, ugyanis a főzés megsemmisítheti a fokhagymában található fontos gyógyhatású vegyületeket és enzimeket, melyek a jótékony egészségügyi hatáshoz szükségesek!

A Netamin Fokhagyma-kapszula azonban megőrzi a nyers fokhagyma minden hatóanyagát.

A napi adag (1 kapszula) 1 gramm (1000 mg) nyers fokhagyma hatóanyagának felel meg.

FONTOS! A Netamin Fokhagyma kapszula szagmentes, így nem kell aggódnod a kellemetlen illatok miatt! Ráadásul nagyon apró méretű, így könnyen, gond nélkül lenyelhető!

Összefoglalva: miért érdemes szedni a Netamin Fokhagyma-kapszulát?

Mert a fokhagyma alapvetően…:

•    antioxidánsokat tartalmaz
•    antibakteriális hatással bír
•    hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez
•    támogatja a test természetes védekezőképességét
•    támogatja a szív egészségének megőrzését
•    támogatja a normál koleszterinszint fenntartását
•    segít fenntartani a normál vérzsírszintet
•    segít a testnek védekezni az átmeneti stresszel szemben
•    segít fenntartani a máj egészséges működését
•    segít élénkíteni a vénás vérkeringést, így csökkentve a „nehéz láb” érzést (pl. visszér esetén)
•    segít a légzőrendszer egészséges működését fenntartani
•    hozzájárul a káros mikroorganizmusokkal (baktériumok, gombák) szembeni védekezőképességhez

A Netamin Fokhagyma-kapszula NEM TARTALMAZ: mesterséges színezéket vagy ízesítőanyagot, cukrot, glutént, tartósítót, keményítőt, búzafélét, laktózt, transz-zsírsavat.


FORRÁSOK:

1 Ried K et al. Effect of garlic on blood pressure: A systematic review and meta-analysis. BMC Cardiovasc Disord. 2008; 8: 13.
2 Silagy C, Neil A. Garlic as a lipid lowering agent–a meta-analysis. J R Coll Physicians Lond. 1994 Jan-Feb;28(1):39-45.
3 Ried K et al. Effect of garlic on serum lipids: an updated meta-analysis. Nutr Rev. 2013 May;71(5):282-99.
4 Varshney R, Budoff MJ. Garlic and Heart Disease. J Nutr. 2016 Feb;146(2):416S-421S.
http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/garlic
5 Koscielny J, Klussendorf D, Latza R, Schmitt R, Radtke H, Siegel G, Kiesewetter H. The antiatherosclerotic effect of Allium sativum. Atherosclerosis 1999;144:237-49.
6 Bordia A. Garlic and coronary heart disease. The effects of garlic extract therapy over three years on the reinfarction and mortality rate [translated from German]. Dtsch Apoth Ztg . 1989;129(suppl 15):16-17.
7 Andrianova IV et al. Effect of long-acting garlic tablets “allicor” on the incidence of acute respiratory viral infections in children. Ter Arkh. 2003;75(3):53-6.
8 Josling P. Preventing the common cold with a garlic supplement: a double-blind, placebo-controlled survey. Adv Ther. 2001 Jul-Aug;18(4):189-93.
9 Nantz MP. et al. Supplementation with aged garlic extract improves both NK and γδ-T cell function and reduces the severity of cold and flu symptoms: a randomized, double-blind, placebo-controlled nutrition intervention. Clin Nutr. 2012 Jun;31(3):337-44.
10 Bayan, L., Koulivand, P.H., Gorji, A. Garlic: a review of potential therapeutic effects. Avicenna J Phytomed. 2014 Jan-Feb; 4(1): 1–14.
11 http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/garlic

Termékleírás összecsukása »


Kérdések


Vevővélemények

Régóta szedem
2016-11-22
Csak eddig más helyről vettem, nem tudtam hogy itt is lehet kapni. Mostmár innen veszem árban ugyanannyi, viszont végre egy helyről szerzek be mindent. Nekem a refluxom miatt a normál fokhagyma nagy mennyiségben nem jöhet szóba, nem beszélve a szagáról :) viszont ez jó alternatíva.